Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ...ΜΟΥΣΚΕΨΟΥΜΕ


ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ...ΜΟΥΣΚΕΨΟΥΜΕ


    Πολυάνθρωπη και πολύ καρποφόρα η τελευταία, ιππική, εκπαιδευτική ημερίδα μας στη Κοιλάδα μας. Και, καρποφόρα για όλους, ανεξαρτήτως αριθμού προσελθόντων διότι αναπτύσσοντας ένα πρόγραμμα πολυσχιδούς διαδράσεως επιτυγχάνεται ωφέλεια για όλους, ανεξαρτήτως "χρόνου ιππεύσεως"!

     Με πυρήνα της την συνέχιση της ασκήσεως της Έφιππης Αναγνώσεως για όσους παρισταμένους δεν την είχαν εκτελέσει, αυτή η ημερίδα είχε και τον χαρακτήρα της "σφυγμομετρήσεως" της δυνατότητος ολοκληρώσεως ενός ωφελίμου ιππικού εκπαιδευτικού προγράμματος υπό συνθήκες πληθύος εκπαιδευομένων. 

     Και τα αποκομισθέντα οφέλη άρχισαν να αναφαίνονται μέσα από τον Σταύλο, όταν τέθηκε το θέμα της επαρκούς γνώσεως της ορολογίας της επισάξεως.

      Κατ΄ αρχήν οι αρκετοί παρόντες έδειξαν να λειτουργούν συντεταγμένα, χωρίς χασμωδίες που χαρακτηρίζουν την αναποτελεσματική έως τυραννική, ..."μπαχαλοποιητική", κοινωνική μας πραγματικότητα.

     Αρμονική συνύπαρξη, πειθαρχημένη δράση, ομοθυμία και αλληλοσεβασμός, να τα χαρακτηριστικά των "Ελλήνων Κενταύρων"  κ α ι  κατά την διάρκεια μιας ιππικής ημερίδος στη Κοιλάδα!

      Αρκετά δύσκολη κατά το περιεχόμενο η σημερινή ημερίδα όχι μόνο λόγω εκπαιδευτικού περιεχομένου αλλά και λόγω καιρικών συνθηκών, ξεκινώντας με τις ψεκάδες του υετίου Διός που μας χαιρέτησε κατά τον ερχομό μας, τον ισχυρότατον άνεμο κατά την διάρκεια του κυρίως προγράμματος και καταλήγοντας, επίσης με τον όμβριο χαιρετισμό του υετίου νεφεληγερέτη κατά την αποχώρησή μας που μόλις την προλάβαμε χάρη στις μετεωρολογικές γνώσεις του Ιδρυτή ο οποίος, μόλις είδε την ταχύτητα προσεγγίσεως του τεράστιου σωρειτομελανία έβαλε φωνές για την άμεση αποχώρηση!

      Παρά ταύτα, χαρήκαμε τις Έφιππες Αναγνώσεις των Συνασκουμένων μας οι οποίοι απο-ενοχοποίησαν τον Ίππο στην συνείδησή τους, εφίππως κινούμενοι και διαβάζοντας το κείμενό τους επάνω στη ράχη  του.

      Μπορεί ο άνεμος να τους έπαιρνε τα φύλλα και να έχαναν την συνέχεια υποχρεωμένοι να την ξαναβρούν ενώ ο Ίππος τους βάδιζε και θα έπρεπε και να τον ελέγχουν και να τον διευθύνουν, στο τέλος, όλοι κατάλαβαν τι τους προσέφερε αυτή η άσκηση.

     Και όταν ο καλότατος Ίππος μας  οποίος αδιαφορούσε για τον μικρό ..."χαλασμό" που λάβαινε χώρα γύρω του, υπέκυπτε στη βουλιμικότητά του κι έσκυβε τον αυχένα για να βοσκήσει, αιφνιδιάζοντας τον αναβάτη του που ήταν αφοσιωμένος στην ανάγνωση, ο τελευταίος ...ίδρωνε μέχρι να τον επαναφέρει στην ομαλή κίνηση προς την επιθυμητή διεύθυνση με όλα τα συνεπαγόμενα εκπαιδευτικά οφέλη των αναγκαίων χειρισμών.

       Τα δύσκολα, δε, ήσαν όταν ο ...καλοφαγάς Γλαύκος προτιμούσε να βοσκήσει το γευστικότατο χορτάρι που φύεται γύρω από κορμούς δένδρων ...εισάγοντας τον αμέριμνον αναβάτη του ανάμεσα σε κλαριά και υποχρεώνοντας τον όχι μόνον σε κινήσεις αυτοπροστασίας αλλά και επιτυχούς "εξόδου από την κρίση" χωρίς αμυχές... Όμως, οι "Έλληνες Κένταυροι" εκπαιδεύονται έτσι ώστε καμία "κρίση" να μην τους αγγίζει, ούτε εφίππως ούτε αμίππως! 

     Εκτός δε της Έφιππης Αναγνώσεως, η ιδανικότητα του Ίππου μας δίνει πάντοτε και σε κάθε εκπαιδευτικήν ημερίδα να εκτελούμε ασκήσεις Γυμνιππευτικής οι οποίες, κυρίως, βελτιώνουν κατά πολύ την επίτευξη ιδανικού καθίσματος σε αρχαρίους.

     Και σήμερα, δεν παραλείψαμε και αυτού του είδους το ασκησιολόγιο, παρατηρώντας συνεπαγόμενες βελτιώσεις.

     Εκτός των ήδη μαθητών μας, σήμερα τίμησαν με την παρουσία τους ένας πατέρας με την θυγατέρα του κι ο πατέρας του δικού μας Βασίλη ο οποίος απεφάσισε να χαρεί τον Ίππο μας ενθυμούμενος παιδικές του εμπειρίες.

      Η Ομάδα μας είναι πάντα ανοικτή σε κάθε ενδιαφερόμενο να παρακολουθήσει τις εργασίες της κι έτσι, σήμερα, χαρήκαμε με την εμπλοκή στην εκπαίδευση της ημερίδος μας των προαναφερθέντων τριών νέων προσελθόντων.

     Πάντα, δε καλοδεχόμεθα οποιονδήποτε επισκέπτη μας επιθυμεί να δει από κοντά ή και να συμμετάσχει ως "ακροατής" στα μαθήματά μας, αφού η διαφάνεια του έργου μας αποτελεί παγία επιδίωξή μας.

     Ενώ ο άνεμος δυνάμωνε, το πρόγραμμα της Τοξοβολίας επακολούθησε με Αρχηγό Βολής τον Σταύρο μας ο οποίος ανέλαβε εντελώς απροειδοποίητα τον ρόλο του.

     Και σε αυτή την περίπτωση το πολυάνθρωπο της Γραμμής Βολής δεν εμπόδισε σε τίποτε να απολαύσουμε ένα πολύ καλό πρόγραμμα με την γόνιμη οργανωτική φαντασία του Σταύρου να υπερνικά κάθε εμπόδιο, ακόμη και την έλλειψη κοινοχρήστων Τόξων και βελών.

     Όπως λέγει και το γνωμικό "Όλοι οι καλοί παντού ...χωράνε" κι όχι μόνον "χωράνε" αλλά και προοδεύουν!

     Ευφυώς, ο Σταύρος χώρισε την Γραμμή Βολής σε δύο μέρη ώστε να επαρκέσουν τα κοινόχρηστα μέσα.

     Και τα δύο μέρη της Γραμμής Βολής τόξευσαν το ίδιο επαρκέστατα αν και σε διαφορετικούς χρόνους. Το ίδιο επιτυχής ήταν και η μύηση νέων Μελών που προσήλθαν σήμερα για πρώτη φορά.

     Ευρηματικό, παρά το απροσχεδίαστο, το ασκησιολόγιο που ακολούθησε ο Σταύρος, περιείχε ακόμη και ...τρέξιμο!

     Κι όλα αυτά υπό πνοή ισχυρότατου ανέμου ο οποίος δεν άφηνε στη θέση του ούτε τον στόχο! Ώσπου το βαρύτατο νεφέλωμα ζύγωσε πάνω απ΄ τα κεφάλια μας κάνοντάς μας να τα "μαζέψουμε" εν ριπή οφθαλμού και να προλάβουμε να μπούμε στα αυτοκίνητα με ρούχα που μόλις απορροφούσαν τις πρώτες χοντρές σταγόνες της καταιγίδος που άρχισε να ξεσπά! Παρ΄ ολίγον θα παρέμενε πίσω ξεχασμένος να διαβάζει ...Κνουτ Χάμσουν ο Ιδρυτής, αλλά, όπως φημολογείται, κάποιος Κένταυρος τον παρέσυρε με το ζόρι και τον επιβίβασε σε ένα αυτοκίνητο, σώζοντάς τον απ΄ τη μπόρα πριν ...μουσκέψει μαζύ με τον Γλαύκο.


ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.