Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

ΑΠΟΓΕΙΩΘΗΚΑΜΕ!

 ΑΠΟΓΕΙΩΘΗΚΑΜΕ!



     Στην άθλια παρακμιακή κοινωνία της οποίας τα σημερινά πρωτοσέλιδα βοούν για καταδίκες παιδοκτόνων, βιαστών ανηλίκων και άλλα ψυχοδιαστροφικά "πεπραγμένα" , απλώς, καταφέραμε να "απογειώσουμε" την "Οικογένεια" των "Ελλήνων Κενταύρων" ανυψώνοντας την ποιότητα μιας εκπαιδευτικής ημερίδος σε πραγματική απόλαυση ασκήσεως και, συνάμα, χαράς!

     Και, αντιθέτως με την εκτυφλωτικώς άσκημη περιρρέουσα πραγματικότητα, σήμερα στο Ιππευτήριο, εκτυφλωτικώς όμορφη ήταν η ημερίδα μας μέχρι σημείου να μην αντέχουμε την ...ιδανικότητά της, κλείνοντας τα ...μάτια μας! 

     Αν και η αρχική σχεδίαση του σημερινού ασκησιολογίου για τον Μάνο ήταν ένα εξεταστικό σενάριο με τις καθιερωμένες έξι καλπαστικές στοχαστικές τοξεύσεις και εξέταση θεωρητικών επί της Ιπποσαγής, είπαμε να μην ...κλέψουμε εκκλησία διότι ο σημερινός εκπαιδευόμενος, συνεχώς, αποπνέει έναν δυναμισμό που μας υποχρεώνει να τον αξιοποιούμε ...αλύπητα!

     Kι έτσι, με την γνωστή άνεσή του ο Μάνος, εφίππευσε, όπως πάντοτε δι εφάλσεως για να ξεκινήσει το μάθημά του.

     Εμείς, απλώς, ανασχεδιάσαμε το περιεχόμενο του σημερινού προγράμματος με ίππευση υψηλών ισορροπιστικών απαιτήσεων και, βεβαίως, καλπαστική οπισθοπλατιαία τόξευση η οποία είναι και η τεχνικότερη και δυσκολότερη έφιππη τόξευση! 

    Παρά τα όσα διδάσκονται στη νομική σχολή οι ατυχείς φοιτητές του σημερινού χρεωκοπημένου πανεπιστημιακού «βαράθρου», η νομική σκέψη εδράζεται στον υγιή και ισορροπημένο νου, κάτι σπάνιο για τους δυστυχείς συγχρόνους σκλάβους! Κι όμως, υπάρχουν και λαμπρές εξαιρέσεις όπως ο θεμιστοπόλος μας Μάνος ο οποίος, με ξεκάθαρο και ευσταθέστατο νου, σήμερα έδωσε τα «ρέστα» του, καλπάζοντας και τοξεύοντας σε οπισθοπλατιαία στάση, δηλαδή, στη δυσκολότερη στάση Έφιππης Τοξοβολίας και στο ισορροπιστικό ορθοστάδην. 

     Πολύ πριν, όμως, επιχειρήσουμε τα πολύ ...απαιτητικά, φροντίσαμε την υποχρεωτική επιμελή και επαρκή προθέρμανση με την χρήση ειδικού βοηθήματος για τον εφοδιασμό του οποίου μερίμνησε η Γραμματέας της Ομάδος μας η οποία κατέχει την ...αγορά.

     Αποδίδοντας την απόλυτη προτεραιότητα στην ακεραιότητά μας και στην αποφυγή ατυχήματος, κάτι το οποίο επιτυγχάνουμε, σήμερα, ο Μάνος υποχρεώθηκε να προθερμανθεί πολύ καλά και για ένα τέταρτο της ώρας με τον ελαστικό ιμάντα, προς αποφυγή τυχόν κακώσεως κατά την οπισθοπλατιαία η οποία εγκυμονεί πολλούς κινδύνους.

     Και, καθώς ο σημερινός εκπαιδευόμενος είναι απολύτως πειθαρχημένος, η προθερμαντική του προσπάθεια υπήρξε η επιβεβλημένη! 

     Ακολούθησαν καλπαστικές έξοδοι με υπερυψωμένο Τόξο δύο λαβών, ως μία ενδιάμεση "γέφυρα" προς την οπισθοπλατιαία η οποία ήταν το επόμενο βήμα ώστε ο κορμός και οι ώμοι να προετοιμαστούν για πολύ "βαρύτερες" απαιτήσεις. Και, τώρα πλέον...
     ...Τώρα, πλέον, η οπισθοπλατιαία καλπαστική τόξευση θα ήταν και ασφαλής και επωφελής, οπότε έγινε ...πράξη!



     Αν και η πρώτη απόπειρα οπισθοπλατιαίας τοξεύσεως για τον Μάνο, τα αποτελέσματα ήσαν αξιοπρόσεκτα όπως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός εν μέσω του μαθήματος και, μάλιστα, επί στόχου σχεδιασμένου επί γης.  
     Με την "φόρα" του εκπαιδευομένου, επιχειρήσαμε και ένα ορθοστάδην, έτσι, για να εξορκίσουμε την ...ανύπαρκτην υψοφοβία μας.

     Αλλά, ένα ορθοστάδην σε μια πολεμική Σχολή δεν έχει νόημα αν δεν συνοδεύεται και με χρήση όπλου. Έτσι, ο Μάνος μας, όρθιος επάνω σε έναν ήρεμο Ίππο ...ηρεμότατα εγκαθίδρυσε το βέλος στην χορδή για να τοξεύσει και τόξευσε! 
     Αφού, σήμερα, φτάσαμε στα πολύ ...ψηλά, να μην επιχειρήσουμε από εκεί και κάποιες τοξεύσεις; Αν είναι δυνατόν... 
     Μέχρι που ολοκληρώσαμε με ένα θριαμβευτικό άλμα αφιππεύσεως που μας προσγείωσε στην ...σκληρή γήινη πραγματικότητα!
     Οι χειρισμοί του Μάνου, με σωστή έδραση στα σωστά σημεία του Ίππου ώστε να αποτραπεί η οιαδήποτε κακοποίησή του αλλά και η ψυχραιμία του υπήρξαν υποδειγματικά ώστε όταν του δόθηκε η εντολή της εγκαταλείψεως του Ίππου δι αφιππευτικού άλματος, αυτός, απελευθέρωσε το ένα πόδι προετοιμαζόμενος για εναέρια τόξευση και κατόπιν επεχείρησε το άλμα του τοξεύοντας εν πτήσει, όπως ακριβώς θα έπρεπε! 
     Η, ευθυτενώς, κατακόρυφη κάθοδός του, επίσης, υποδειγματική, κανόνας "αρμονίας" που θα πρέπει να μελετηθεί από τους μαθητές μας και από κάθε ενδιαφερόμενο!
     Το ίδιο υποδειγματική και η προσεδάφισή του με το Τόξο ανά χείρας, έτοιμος να συνεχίσει τοξεύσεις επί του εδάφους, όπως ακριβώς καλείται κάθε πολεμιστής σε ανάλογη κατάσταση μάχης! Ο Καταδρομέας Μάνος επιβεβαιώνει ότι "Μια φορά Καταδρομέας, πάντοτε και παντού Καταδρομέας!"  


Και εκεί που είπαμε στον Μάνο ότι η ημερίδα ολοκληρώθηκε σκεπτόμενοι την κόπωσή του (η διαλειμματική εξάσκηση, όπως πάντοτε, δεν είχε επιτρέψει στον Ίππο ούτε καν να ιδρώσει...) ο Μάνος παρεκάλεσε να κλείσει με έναν ελεγχόμενο καλπασμό, ο οποίος ήταν τόσο αρμονικός που κατέληξε ...χορογραφία για τον υπέροχο σχολικό Ίππο μας! Και, μετά από όλα αυτά, πως να επιμείνεις στην ...θεωρητικήν εξέταση περί Ιπποσαγής του Μάνου, πως να τον ...κουράσεις με τα ..."πεζά" της Ιππασίας; Αλλά,, ας μην ανησυχεί και δεν θα ξεφύγει, ούτε κι αν καλπάσει και τοξεύσει σε ορθοστάδην διότι η γνώση είναι γνώση και απαραίτητο να την κατέχουν οι εκπαιδευόμενοι στους "Έλληνες Κενταύρους"! Να το έχει υπ΄ όψη του...και να θυμάται ότι τα βιβλία δεν προορίζονται, απλώς, να τα μεταφέρουμε, αλλά και να τα μελετούμε! 

     Εφαρμόζοντας απαρεγκλίτως την σοφή διδασκαλία του συστήματος «Kassai» το οποίο διδαχθήκαμε στα σχολεία Αρχηγών του, συμπληρωμένη και από την αλάνθαστη συνιστώσα της διδασκαλίας που ανακαλύψαμε μετά από πολυετή, προσωπική μας, έρευνα και για την οποία κάναμε λόγο σε προηγούμενη ανάρτησή μας παρατηρώντας τα ευεργετικά αποτελέσματα της εφαρμογής αυτής της έρευνας ήδη και εν τη πράξει, απολαμβάνουμε, πλέον, μιαν αμφίπλευρη φώτιση η οποία μας εξασφαλίζει ιδανικές εκπαιδευτικές ημερίδες των οποίων την δυναμική, αλλά και την αρμονία, δύσκολα συναντά κανείς οπουδήποτε, σήμερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.