Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2021

ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟΙ

 ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟΙ


     Με την λειτουργία μιας Σχολής υπό "ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας και πιέσεως" είναι πολύ φυσικό να αναπτύσσει εσωτερικές δυναμικές αξιοπρόσεκτης προόδου ορατές στους μαθητές της. 

     Αυτό συμβαίνει στη Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων", από τότε που αφήσαμε πίσω τους "comme il faut" ομίλους με τους οψίπλουτους "βασιλείς τούβλων" και ξεκινήσαμε να λειτουργούμε σε μιαν απλή "scuderia" με ιδανικό Ίππο και μέσα στον (ουσιαστικώς) δικό μας φυσικότατο χώρο, όπου μπορούμε να αναπτυχθούμε χωρίς να είμαστε υποχρεωμένοι να εξηγούμε σε κανέναν το ...αυτονόητο!

     Όλοι οι μαθητές μας θα έχουν παρατηρήσει, πλέον, ότι έχουμε αυτονομηθεί πλήρως από ..."βάσκανα μάτια" τα οποία διαστέλλονται όταν βλέπουν Ίππους να ελέγχονται άριστα χωρίς την βασανιστική στομίδα από τον κάθε αρχάριο μαθητή και να μην εγκαταλείπουν τον δικό τους τραυματία επί του ...manège νομίζοντας ότι πρέπει να καλέσουν το ασθενοφόρο για ...μας οι οποίοι, επί δεκαπέντε χρόνια χαιρόμαστε την Ιππική με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων!

     Τα μαθήματα, πλέον, των καθημερινών, αναδεικνύονται ωφελιμότατα για όσους τα παρακολουθούν και με αυστηρότητα κρίσεως θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν ως ...ιδανικά!

     Ακόμη και η υποδοχή αρχαρίων γίνεται με τόσην επιτυχία ώστε, αυτή την φορά, υποδεχόμενοι την Σοφία, ήδη από το πρώτο μάθημα, την χαρήκαμε να εγκαταλείπει τις ηνίες και να βαδίζει έφιππη, ακόμη και σε Μένδειο κάθισμα!

     Μεγάλη συμβολή σε αυτή την ιδανικότητα η σύνθεση της Ομάδος, με χαρακτήρες αλληλέγγυους και πειθαρχημένους και με την μεγάλη συνεισφορά της οργανωτικής υπευθύνου η οποία κατορθώνει να μας οργανώνει όλους εγκαίρως ώστε ο Εκπαιδευτής να μπορεί να αφιερώνεται απερίσπαστος στον σχεδιασμό της γενικής προόδου των εκπαιδευομένων.

     Έτσι, στο συγκεκριμένο μάθημα στο οποίο δόθηκε προτεραιότητα στην βελτίωση εκτελέσεως τροχασμού, όσοι ήσαν παρόντες έδειξαν ότι ανέβηκαν ένα "σκαλοπάτι" σ΄ αυτό τον δύσκολο βηματισμό και, μάλιστα, όπως πάντα, γυμνιππευτικώς, με ανενστόμιστο και ανεπίσακτον Ίππο και, κυρίως, σε φυσικό έδαφος, όπως πρέπει να εκπαιδεύονται οι αρχάριοι μαθητές!

     Η ροή του μαθήματος υπήρξε υποδειγματική και, το σημαντικότερο, όλοι οι παρόντες έδειξαν "δίψα" για να εκτελέσουν κάτι παραπάνω, δείγμα επιτυχίας της "μεμετρημένης" διδασκαλίας η οποία παρασύρει τον μαθητή στο ...περισσότερο!

     Όλα είναι υπολογισμένα στη Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" και δείχνουν ότι είναι και σωστά υπολογισμένα. Κι έτσι θα συνεχίσουμε!


ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.