Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ "KASSAI" ΚΑΝΑΔΑ ROBERT BORSOS ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ"

 Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ "KASSAI"  ΚΑΝΑΔΑ

ROBERT BORSOS

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 

ΜΕ ΤΟΥΣ "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ"


     Μία ιδιαίτερη Τιμή για την Ομάδα των «Ελλήνων Κενταύρων» υπήρξε η παρουσία ανάμεσά μας του Ούγγρου Robert Borsos, Αρχηγού της Καναδικής Σχολής “Kassai”, αλλά και πρωταθλητή της Έφιππης Τοξοβολίας, ο οποίος μας προσέφερε μιαν ανεκτίμητη διδασκαλία του εφιπποτοξοτικού αντικειμένου διανθισμένου με την σπουδαία προσωπική του εμπειρία από την πολυετή υπηρέτησή του. 


     Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" είχε την μεγάλην ωφέλεια της αντλήσεως πολλών σημαντικών διδαχών από την σημαντικότατην όσο και μακρόχρονη εφιπποτοξοτικήν εμπειρία του Ούγγρου Αρχηγού Robert Borsos ο οποίος συνδέεται με μακροχρόνια φιλία με τον Ιδρυτή της Ομάδος των "Ελλήνων Κενταύρων" από την περίοδο κοινών εκπαιδευτικών σχολείων στην Κοιλάδα του Οργανισμού "Kassai".


     Η ημερίδα, στον χώρο του Εντευκτηρίου άρχισε με μία διεξοδικήν αφήγηση του εξαιρετικού φιλοξενουμένου μας σχετικά με την προσωπική του εμπειρία της Έφιππης Τοξοβολίας. 


     Εξαιρετικός διερμηνέας καθ΄ όλη την διάρκεια της ημερίδος ο Συνασκούμενος Αντώνης Διαγούπης, οργανωτικός υπεύθυνος και υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Ομάδος μας, ο οποίος, με τα ακριβή Αγγλικά του (ως απόφοιτος του Πανεπιστημίου Stanford) αλλά και με τα υπέροχα, ρέοντα, Ελληνικά του, βοήθησε τους παρισταμένους να καταλάβουν όχι μόνον τον λόγο αλλά, κυρίως, το πνεύμα του Ούγγρου Δασκάλου. 

 

     Παρά τις απουσίες των Μελών μας λόγω θερινών διακοπών και τις υψηλές θερμοκρασίες, η έκτακτη αυτή ημερίδα είχε ένα ακροατήριο που παρηκολούθησε με προσοχή την εισαγωγικήν ομιλία του Ούγγρου φιλοξενουμένου μας η οποία διήρκεσε, σχεδόν, επί δίωρο, πριν ξεκινήσει το κυρίως πρόγραμμα Ιππευτηρίου και Τοξοβολίας.


      Μετά την εισαγωγικήν ομιλία του προσκεκλημένου μας, ο νεόλεκτος Ίππος Σχολής, πριν παραδοθεί στην διδασκαλία Ιππευτηρίου, υπεβλήθη σε μία προκαταρκτική ρυταγώγηση προκειμένου να "περάσει" καθησυχασμένος και συνεργάσιμος στα χέρια του Robert Borsos.


     Σημαντικότατη η εισαγωγική επαφή του Ούγγρου Δασκάλου με τον τετράποδον Αλέξανδρο και πρώτος χειρισμός εδάφους.


     Βασικά στοιχεία "γλώσσας σώματος" του Ανθρώπου γύρω από τον Ίππο κατά την έναρξη μιας εργασιακής σχέσεως με έναν νεόλεκτον Ίππο και πολλές φωτογραφικές σημειώσεις από πλευράς μας για μελλοντικήν αξιοποίηση!


     Ακολούθησε η προεργασία του Αντώνη μας για εφίππευση ώστε να εξαγάγει τα συμπεράσματά του ο Ούγγρος Δάσκαλος.


     Και παρά την υποδειγματικήν εφίππευση δι εφάλσεως του Αντώνη μας, ο νεόλεκτος Ίππος της Σχολής μας θυμήθηκε την ...αρχαριότητα της εκπαιδεύσεώς του, λίγο παραπάνω από ένα μήνα στα χέρια μας και θεώρησε καλό να καλπάσει με τον Αντώνη μας αιωρούμενο!


     Παρά τον αιφνιδιασμό, ο Αντώνης με τις ταυροκαθαπτικές ικανότητές του, κατάφερε να απεμπλακεί με μία εντυπωσιακή αφίππευση να επαναχειριάσει τον Ίππο και, τελικώς να εφιππεύσει, πάντοτε δι εφάλσεως, σταθερά!


     Κι ενώ ο Robert Borsos κρατούσε τις δικές του φωτογραφικές σημειώσεις μας προσέφερε πολύτιμες παρατηρήσεις για την βελτίωση του σχολικού Ίππου μας.


     Μετά ταύτα, ο Ούγγρος Δάσκαλος ξεκίνησε μια διαδικασία εισαγωγικών ψαύσεων για την προετοιμασία του Ίππου προς εφίππευση και προς αποφυγή του ενδεχομένου μιας αντιδράσεώς του όπως αυτής που προηγήθηκε με τον Αντώνη "στον αέρα".


     Με ιδιαίτερη προσοχή χειρισμών και μεγάλη υπομονή με συνεπαγόμενο κόστος χρόνου, o Robert Borsos, "άγγιζε" και ηρεμούσε τον τετράποδον Αλέξανδρο ο οποίος πέραν της κινήσεως της ουράς του για να διώξει έντομα, ουδεμία άλλη διάθεση κινήσεως επέδειξε.


     Οι ψαύσεις έγιναν επιμελέστατα με τα δάχτυλα, την παλάμη αλλά και τον πήχη πριν ο εξαιρετικός μας επισκέπτηςπροχωρήσει στην εφίππευση.


     Και σε κάποιο σημείο κατά το οποίο η απόλυτη ηρεμία του Ίππου ενέπνεε πλήρην εμπιστοσύνη, ο Robert Borsos εφίππευσε δι εφάλσεως προκειμένου να αξιολογήσει τον Αλέξανδρο.


     Χωρίς καμία αντίδραση ο Ίππος απεδέχθη τον αναβάτη του και ηρεμότατος ανταποκρίθηκε στα καθήκοντά του.


     Πάντοτε με διερμηνέα τον Αντώνη, όλοι οι παρόντες ακούσαμε τις παρατηρήσεις του Ούγγρου Δασκάλου οι οποίες μας είναι χρησιμότατες για την ακόμη καλύτερην εκπαίδευση του νεολέκτου Ίππου της Σχολής μας, αλλά και για κάθε επόμενο.


     Πολύτιμη ήταν και η τοξευτική διδασκαλία που μας προσέφερε ο εξαιρετικός μας φίλος, αντλώντας την από την μεγάλη του εμπειρία ως Δασκάλου αλλά και αγωνιζομένου σε διεθνείς αγώνες.


     Η Χαρά μας κλήθηκε να δώσει ένα δείγμα τεχνικής τοξεύσεων και επάνω σε αυτό ο Robert Borsos προσέθεσε τις δικές του παρατηρήσεις.


     Τα όσα μας υπέδειξε ο πρωταθλητής Εφιπποτοξότης, πράγματι ήσαν ανεκτίμητα, ξεκινώντας από την στάση και το κράτημα του Τόξου.


     Με προσήλωση οι παρόντες άκουγαν την εξαιρετική μετάφραση του Αντώνη μας, ενώ ο χειμαρρώδης εκπαιδευτικός λόγος του Robert Borsos περιέγραφε απνευστί τα βασικά της Τοξοβολίας. 


      Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο κράτημα των βελών και λεπτολογήθηκαν οι τρόποι που ενδείκνυνται επάνω στον Ίππο και κάτω από αυτόν.


     Η διάταξη, η ανάσυρση, παράγοντες τόσο σημαντικοί ως προς την σταθερότητα και την ταχύτητα των τοξεύσεων, αναλύθηκαν διεξοδικότατα.


      Αναλυτικότατος και επεξηγηματικότατος, ο Robert Borsos, βαθμιαία κατέληξε και στην κατάδειξη του τρόπου αποκτήσεως ισχύος πυρός, δηλαδή, του κρατήματος περισσοτέρων ..."πυρομαχικών" (βελών), κάτι σημαντικό για την συμμετοχή σε αγωνιστικές διοργανώσεις.


     Ακόμη ένα "κεφάλαιο", αυτών των ανορθοδόξων τοξεύσεων καλύφθηκε ενώ ο ήλιος αποσύρονταν πίσω από τον Υμηττό, με τον ακούραστο Robert Borsos να χαίρεται αυτή την πρώτη του επικοινωνία με την Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων".


     Kι όσο ο φυσικός φωτισμός "κατέρρεε" στη πίσω πλευρά του Υμηττού ο Ούγγρος Δάσκαλος ...φωτίζονταν και φώτιζε κι όλους εμάς επεξηγώντας μας τοξευτικές λεπτομέρειες χρήσιμες σε κάθε "Γραμμή Βολής".  


     Αυτή η εκπληκτική εκπαιδευτική ημερίδα έληξε ..."περί λύχνων αφάς", αποδίδοντας όλους μας "σοφότερους" στην Έφιππη Τοξοβολία και αναδεικνύοντας τον Robert Borsos ως έναν ανεκτίμητο Δάσκαλό μας


     Εγκαταλείποντας το Ιππευτήριό μας και μεταβαίνοντας για ένα αποχαιρετιστήριο δείπνο το οποίο μας είχε προετοιμάσει σε παραλιακό εστιατόριο ο Αντώνης μας, ας μη φανταστεί κανείς ότι ολοκληρώθηκε και ο εκπαιδευτικό ρόλος του Ούγγρου Δασκάλου ο οποίος συνέχισε να μας διδάσκει με τις εμπειρίες του, στον ίδιο χώρο όπου, προ χρόνων, είχαμε υποδεχθεί τον Δάσκαλό μας Kassai Lajos όταν είχε βρεθεί ανάμεσά μας για την κήρυξη της ενάρξεως των Πανευρωπαϊκών Αγώνων Τοξοβολίας (2006). Και ο Αντώνης μας επιλέγοντας τον συγκεκριμένο χώρο αγνοούσε αυτή την σύμπτωση δείχνοντας ότι οι "συχνότητες σκέψεων και επιλογών" των "Ελλήνων Κενταύρων" ...συμπίπτουν. 


     Κι εδώ, με την επίγευση ενός ελληνικότατου μοσχοφίλερου, αποχαιρετήσαμε τον Ούγγρο Δάσκαλο Robert Borsos και την ευγενέστατη συνοδό του, κρατώντας τις θετικές τους παρουσίες ως ένα ανέλπιστο δώρο για όλους μας! Και, βεβαίως, ευχαριστήσαμε και τον Αντώνη Διαγούπη, τον οργανωτικό υπεύθυνο και υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων της Ομάδος μας για την άψογη διοργάνωση αυτής της εκπαιδευτικής ημερίδος!


     Στον αγαπημένο μας Δάσκαλο και διακεκριμένο φίλο Robert Borsos ευχόμαστε να είναι πάντα ο νικητής της ζωής που γνωρίζουμε και να έχουμε την χαρά πολλών επαφών στο μέλλον!



     Η παγκόσμια Έφιππη Τοξοβολία αποτελεί μία διεθνή "οικογένεια" μέσα στην οποία αναπτύσσονται σχέσεις αλληλοσεβασμού και φιλαλληλίας με τον σκοπό της ανελίξεως ψυχών και χαρακτήρων! Κι αυτό επιβεβαιώθηκε και με την παρούσα επίσκεψη και παραμονή κοντά μας ενός ξεχωριστού πρωταθλητή Εφιπποτοξότη και Δασκάλου του Οργανισμού "Kassai" από τον οποίο Οργανισμό προέρχονται και οι "Έλληνες Κένταυροι".


Πλήρες Φωτογραφικό Λεύκωμα ΕΔΩ

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.