Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

 6α ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ


     Aπότιση Τιμής στην πολιούχο των Αθηνών Θεά Αθηνά αλλά και θρήνος για τα θύματα της πύρινης θεομηνίας που άφησε πίσω της η ανυπαρξία κράτους των τελευταίων ημερών, ήσαν τα φετινά "6α Παναθήναια" τα οποία, όπως κάθε χρόνο, διοργάνωσε η "Ιερά Φιλενθέων Ιστίη" ένας ελληνοπρεπέστατος αλλά και σεμνός λατρευτικός Οργανισμός ο οποίος αποτελεί εξαίρεση λειτουργικού πλαισίου εν μέσω της περιρρέουσας ρασοχλαμυδοφόρου παρανοίας που ταλανίζει την θρησκευτικότητα των συγχρόνων κατοίκων αυτής της, 'πέραν ορίου επισκευής', χώρας.


     Πολυπληθής η συμμετοχή και του κοινού στη πομπή η οποία ξεκίνησε από την, προ του ηλεκτρικού σταθμού του Θησείου, πλατεία, καταλήγοντας στον προ του Ρωμαϊκού Ηρωδείου, χώρο.


     Κατά την έναρξη της τελετής ένα θρηνητικό προοίμιο σηματοδότησε την θλίψη αυτού του πένθιμου τριημέρου το οποίο για εμάς τους Έλληνες κάθε άλλο παρά "τριήμερο" είναι διότι λήγει με την τιμωρία των υπαιτίων αυτής της εκατόμβης νεκρών και, εν γένει, πυροπλήκτων. Και για τον λόγο αυτό όσοι επικαλούνται ως λόγο αναβολής της τελετής την ισχύ του "τριημέρου πένθους" απλώς επιδεικνύουν ότι συντάσσονται με το "τυπικόν" το οποίο επιτάσσει ο ένοχος-κράτος προς τον οποίο, όχι μόνον οι διοργανωτές αλλά και όλοι οι συμμετασχόντες απαντούμε ότι για μας το πένθος δεν εξαντλείται στο "τριήμερο" αλλά στην κρεμάλα των ανθρωποκτόνων κρατικών ενόχων.


     Και αυτό το θρηνητικό χορικό, πράγματι, ήταν το καλύτερο μνημόσυνο για τα θύματα των τελευταίων ημερών τα οποία παρέλειψαν να τιμήσουν ούτω πως οι μεμψίμοιροι και "επί προσχήματι" ...υποκριτικής "θλίψεως", κακόπιστοι που κατέκριναν την όλη τελετή ανίκανοι να εννοήσουν τα αυτονόητα.


     Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Ι.Φ.Ι. τελετούργησε με σεμνότητα και χωρίς τους "δεητικούς θεατρινισμούς" που αποτελούν "σήμα κατατεθέν" παρομοίων δρωμένων.


     Η εν μέσω των οδών της Πλάκας και του περιφερειακού της Ακροπόλεως διέλευση της εντυπωσιακής πομπής προσήλκυσε το ενδιαφέρον πολλών παρευρισκομένων ξένων περιηγητών για τους οποίους η Ι.Φ.Ι. είχε προνοήσει την εκτύπωση ενημερωτικών φυλλαδίων στην αγγλική τα οποία και τους προσέφερε, 


     Τα στάσιμα έγιναν σε σημεία υπό την "σκέπη" του Ιερού Βράχου και η κατανυκτική ατμόσφαιρα μοναδική για όλους τους παρευρισκομένους. Η Ι.Φ.Ι. καταφέρνει πάντα να μας συγκινεί με την προσήλωσή της στη λατρυτικήν ουσία χωρίς τις γνωστές "σκηνικές υπερβολές" προς τις οποίες εκτρέπονται πολλά "σχήματα".


     Όπως είχε προαναγγελθεί, στα 6α Παναθήναια είχχαμε συμμετοχή και οι "Έλληνες Κένταυροι" με Μέλη μας εντός πομπής αλλά και εντός των συνοδευόντων λατρευτών. Σε τούτη την τελετή είχαμε την χαρά να υποδεχθούμε και φίλους της Ομάδος συνοδεύοντες όλοι μαζύ το ιερό πέπλο.


     Εκατέρωθεν του αγάλματος της πολιούχου, η Χρυσούλα και η Κωνσταντίνα κρατούσαν τους πυρσούς της σοφίας της πολιούχου κάνοντάς μας όλους να ευχόμαστε ώστε αυτή η σοφία να φωτίσει και τους κακοπίστους  οι οποίοι εμμένουν στην άρνηση των αυτονοήτων.


     Εν μέσω του πλήθους και η Έλσα μας, η αγαπημένη μας Αλεξάνδρα, η Φλώρα μας και άλλοι πολλοί φίλοι, επικεντρωμένοι στην μέθεξη της μυσταγωγίας.


     Αυτή την ιδιαίτερην ημέρα μας έκαναν την Τιμή να συμπορευθούν μαζύ μας ακόμη δύο φίλοι από την Ένωση Ποντίων Αιγάλεω που συναντήσαμε για πρώτη φορά και, πραγματικά, εκτιμήσαμε στα πρόσωπά τους το ήθος των νέων Ελλήνων που τιμά την συνέχεια μιας φυλής εν ...αφανισμώ.


     Η άνοδος της πομπής στο κλιμακοστάσιο του Ηρωδείου μέσα στο σούρουπο με τις πυρφόρες Συνασκούμενες Χρυσούλα και Κωνσταντίνα να προηγούνται σηματοδότησε και τον επίλογο της όλης εκδηλώσεως με την επακολουθήσασα σύντομη και απέριττη καταληκτική τελετή υπό την σκιά του Ναού της Παρθένου.


     Πραγματικά, όσοι είχαμε την χαρά να συμμετάσχουμε και σε αυτά τα Παναθήναια ανασύραμε τους καλύτερους χαρακτηρισμούς για την διοργάνωσή τους από την εξαιρετική Ι.Φ.Η. και το επιτελείο της.


     Κάποιοι ;Eλληνες φαίνεται να επιμένουν στην παραγωγή θετικού έργου όσο κάποιοι άλλοι, αταξινόμητοι, αρκούνται σε άγονες ομφαλοσκοπήσεις και εκφορά κενού, έως ηχορρυπαίνοντος, λόγου.


     Εμείς, πανευτυχείς από την λατρευτικήν "επίγευση", αποχαιρετιστήκαμε υπό το νεύμα ευλογίας της πολιούχου μας, ανανεώνοντες την υπόσχεσή μας να είμαστε παρόντες και του χρόνου σε αυτό το, μοναδικής βιωματικότητος, δρώμενο, με τους αγαπημένους μας ομαίμους Συνέλληνες της Ι.Φ.Ι., τους οποίους ευχαριστήσαμε δια στόματος της Χρυσούλας μας, ως ακολούθως: 


Πλήρες φωτογραφικό Λεύκωμα εδώ: 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.