Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΕΥΚΩΝ ΟΠΛΩΝ
ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΤΟ ΛΑΓΟΝΗΣΙ
[ΒΙΝΤΕΟ]


     Ο Δημήτρης Νικολακόπουλος υπήρξε αρχιτέκτων – ναυπηγός ο οποίος, για περισσότερα από σαράντα χρόνια, ερεύνησε, μελέτησε και αναπαρήγαγε με μεγάλην ιστορικήν ακρίβεια αρχαία, μεσαιωνικά και νεώτερα «λευκά» όπλα.


     Διαθέτοντας δικό του εργαστήριο και χειριζόμενος ο ίδιος με δεξιοτεχνία σίδερο, δέρμα, ξύλο και ύφασμα κατάφερε να ανασυνθέσει «λευκά» όπλα όλων των ηπείρων, από την αρχαιότητα μέχρι την νεώτερην εποχή, δημιουργώντας ένα πολύ ιδιαίτερο και σπανίου περιεχομένου ιδιωτικό Μουσείο μέσα στην κατοικία του, στο Λαγονήσι.


     Ένα πολύ μεγάλο μέρος της ιδιωτικής του συλλογής με ανακατασκευές «λευκών» όπλων, ο Δημήτρης Νικολακόπουλος είχε την γεναιοδωρία να προσφέρει στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, όπου και εκτίθενται στις αίθουσές του.


     Ο Δημήτρης Νικολακόπουλος υπήρξε και συγγραφέας σχετικών βιβλίων, αλλά και διακεκριμένος φίλος της Ομάδος των «Ελλήνων Κενταύρων» στην οποία αναφέρεται στο συγγραφικό του έργο.


     Το βίντεο αυτό αποτελεί δημιουργία (2009) του Αλέξη Παπαδόπουλου και αναδεικνύει το έργο ζωής του μεγάλου ερευνητή και ανακατασκευαστή λευκών όπλων Δημήτρη Νικολακόπουλου.



Σχετικοί Σύνδεσμοι:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.