Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΙΠΠΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ!

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΙΠΠΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ!



     Επιδρούμε στη συνδυαστική μνήμη του και αποενοχοποιούμε κάθε αιφνιδιασμό που οφείλεται σε αντικείμενα που μπορεί να βρεθούν στο οπτικό του πεδίο ή γύρω του, παρασυρόμενα από τον άνεμο, προλαμβάνοντας κινδύνους από, απρόβλεπτες, φοβικές αντιδράσεις! 

     Και όχι μόνον, αλλά του υπαγορεύουμε και έναν γενικότερο καθησυχασμό, διασυνδέοντας την Έφιππη Τοξοβολία με αιφνιδιασμούς από αντικείμενα παρασυρόμενα από τον άνεμο, «πείθοντας» τον Ίππο να τα εκλαμβάνει και τα δύο ως εξίσου …φιλικά και ακίνδυνα, διατηρώντας απερίσπαστη την προσοχή του στο έργο του! 

     Και ο Ίππος, ο ανενστόμιστος και ανεπίσακτος, ελέγχεται άριστα και μας εμπιστεύεται κι έτσι ανταποκρίνεται από την πρώτη στιγμή στις «υπαγορεύσεις» μας διότι, απλούστατα, εμείς θέλουμε έναν Ίππο αξιόπιστο στα …δύσκολα! Και πάντα οι Ίπποι της Σχολής των «Ελλήνων Κενταύρων» είναι αξιόπιστοι σε όλα! Kι αυτά τα "όλα" είναι και οι Έφιππες Πολεμικές Τέχνες, το Ιππηλάσιο, το Ιππικό Θέατρο και πολλά άλλα ιππικά δόγματα τα οποία απαιτούν την απάθεια του Ίππου λόγω της χρήσεως πολλών παρελκομένων τα οποία προκαλούν την φυσικήν ανησυχία ή και την έξαψη ενός πλάσματος "φυγής".


     Αυτό ήτα το περιεχόμενο της συγκεκριμένης εκπαιδευτικής ημερίδος στη Κοιλάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" όπου και πάλι, όλοι οι παρόντες επέδειξαν τον καλύτερον εαυτό τους συντελώντας στη γενική πρόοδο.

     Τους χειρισμούς του Εκπαιδευτή ο οποίος απέσπασε, αρχήθεν, την "συναίνεση" του Ίππου επανέλαβαν όλοι οι εκπαιδευόμενοι ένας προς ένα!

     Με την ίδιαν ακρίβεια χειρισμού αλλά και με την ίδιαν αυτοπεποίθηση, οι εκπαιδευόμενοι "επέδειξαν" το ταινιοφόρο ραβδί στην κεντρική αλλά και περιφερειακήν όραση του Ίππου παρατηρώντας τον να το αποδέχεται με απάθεια και αδιατάρακτην αυτοσυγκέντρωση.

     Πολλοί εκ των εκπαιδευομένων επεχείρησαν την όλην επίδειξη ακόμη και σε τροχασμό, ενώ ο Ίππος μάλλον ...χαίρονταν την νέα του εμπειρία!

     Πράγματι, το συγκεκριμένο τετράποδο διεκδικεί αριστείο συνεργασιμότητος με την αγέλη των ..."Ελλήνων Κενταύρων" και η ομοθυμία των Μελών μας αποτελεί το μεγάλο πλεονέκτημα της άψογης συμπεριφοράς του. 

     Στο μάθημα αυτό, παραλλήλως με το ταινιοφόρο ραβδί, είχαμε και βελτιώσεις τεχνικής της Έφιππης Τοξοβολίας αλλά και κάμποσα άλλα όπως την ανάπτυξη ευκαμψίας των ισχύων.

     Ωραία δείγματα αναπτύξεως ευκαμψίας των ισχύων αλλά και τεχνικής εγκαταλείψεως του Ίππου αποτύπωσε ο φακός.

     Η Φυσική Ιππική δεν παύει να είναι μια Ιππασία Γυμναστηρίου και ευτυχείς όσοι την ακολουθούμε!

      Πολλές από τις ασκήσεις του ασκησιολογίου μας πλεονεκτούν ακόμη και έναντι αυτών που μπορούν να εκτελεσθούν στο στατικό περιβάλλον ενός Γυμναστηρίου.

     Σε αυτή την ημερίδα χαρήκαμε δύο Γονείς να ασκούνται μαζύ με τα παιδιά τους

      Χαρήκαμε τον Βασίλη να απολαμβάνει την κόρη του Χαρά η οποία μας εξέπληξε με την προσαρμοστικότητά της στον Ίππο και στην Ιππική, μόλις στο δεύτερο μάθημά της τροχάζοντας με σταθερότητα και ευχάριστη διάθεση.

     Νέο Μέλος μας ο Βασίλης με εξαιρετικό ψυχισμό στηρίζει με τις ικανότητές του και την καλή του διάθεση την συλλογική προσπάθεια σαν να ήταν από παλιά μαζύ μας.

     Εξαιρετική και η Ρία μας η οποία, με την εμπειρία της ως αθλήτρια της Ιππικής Αντοχής, ξεκίνησε κοντά μας να εξοικειώνει την μικρή κορούλα της με την Ιππασία επάνω στο Γλαύκο μας. 

     Αλλά, τι ακριβώς, εννοούμε εμείς οι "Έλληνες Κένταυροι" ως "Ίππο αξιόπιστο στα ...δύσκολα"; H απάντηση είναι απλή: Έναν Ίππο ο οποίος να μας επιτρέπει επί δέκα πέντε χρόνια συνεχούς καθημερινής λειτουργίας να διατηρούμε ΜΗΔΕΝΙΚΟ τον δείκτη ατυχημάτων κάτι που ήδη καταφέρνουμε όπως, ας πούμε, τον Γλαύκο ο οποίος βρίσκεται στα χέρια μας μόνον ...είκοσι ημέρες, έχει υποστηρίξει δεκάδες μαθημάτων χωρίς να σημειωθεί ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΤΩΣΗ, χωρίς το παραμικρό απρόοπτο δυσάρεστο!

     Ναι, είμαστε πολύ απαιτητικοί αλλά αν δεν ήμασταν απαιτητικοί δεν θα ήμασταν οι ..."Έλληνες Κένταυροι"!

     Κι αυτό επιτυγχάνεται με περίσκεψη, προσοχή, τεχνογνωσία και διαρκή σπουδή Ιππολογίας από τον Εκπαιδευτή ο οποίος, σε κάθε μάθημα, εκπαιδεύει πρώτα τον εαυτό του, κατόπιν τον Ίππο του και, τέλος, τους μαθητές του!

     Κι όλα τούτα με πνεύμα συνεχούς επαληθεύσεως μεθόδων, αμφισβητήσεως κατεστημένων δογμάτων, διαρκών υπερβάσεων.

     Κυρίως, με πνεύμα συνεχούς "μοιρασιάς" κάθε εμπειρίας με τους εκπαιδευομένους αλλά και με κάθε ενδιαφερόμενο, λόγος, άλλωστε, για τον οποίο γίνονται και αυτές οι περιγραφικές όσο και απολογιστικές, δημόσιες, αναρτήσεις των μαθημάτων και δράσεών μας, ώστε να υποδεχθούμε (άμποτες...!) ακόμη και αντιρρήσεις για τα όσα επιχειρούμε γενόμενοι καλύτεροι!


ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.