Τρίτη 29 Μαΐου 2018


ΟΙ "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ"
ΣΤΟΥΣ 
VII ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ GRUNWALD 
ΠΟΛΩΝΙΑ 


     Οι "7oι Διεθνείς Αγώνες Grunwald-Κύπελλο Mazda", φέτος, κατάφεραν να συγκεντρώσουν 50 διακεκριμένους αγωνιζόμενους από 19 χώρες, γενόμενοι μια κορυφαία παγκόσμια αγωνιστική διοργάνωση Έφιππης Τοξοβολίας. Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο τέως Αρχηγός των "Ελλήνων Κενταύρων", υπογράφων, Δημήτριος Π. Χρήστου-Αρπάλυκος.


     Ξεκινώντας την 1η Μαΐου και μετά από μία εξαιρετική πτήση έφτασα στο αεροδρόμιο της Βαρσοβίας όπου και διανυκτέρευσα έως το επόμενο πρωί αναμένοντας τον Αμερικανό, Ιταλό και Τούρκο Εφιπποτοξότες, ώστε να ταξιδέψουμε με το ίδιο αυτοκίνητο προς το Grunwald το οποίο απείχε τρεις ώρες απόσταση.



     Αμέσως μετά την άφιξή μας στην αγωνιστική εγκατάσταση οι διοργανωτές μας υποδέχτηκαν θερμά και μας υπέδειξαν τον χώρο όπου θα διανυκτερεύαμε κατά την διάρκεια της εκεί παραμονής μας.


     Στην συνέχεια, το ίδιο απόγευμα, κατευθύνθηκε προς τους Σταύλους για να δοκιμάσουμε και να επιλέξουμε Ίππους. Εγώ δοκίμασα μόνο δύο και κατέληξα στο δεύτερο καθώς οι καλπαστικοί κραδασμοί του ήσαν μικρότερης εντάσεως. Αμέσως μετά, επιστρέψαμε στην αίθουσα όπου οι διοργανωτές μας ενημέρωσαν για τους κανόνες και τις πίστες.


     Την επόμενη ημέρα, 3η Μαΐου, οι Αγώνες άρχισαν με πρώτο το Πολωνικό στυλ στο οποίο κέρδισα την 18η θέση επί 43 συμμετεχόντων και είμαι πολύ χαρούμενος γι αυτό όχι μόνον λόγω της καλής θέσεως αναλογικώς με τις δυνατότητες προετοιμασίας μου αλλά και διότι χάρηκα την πολύ έξυπνα στημένη πίστα.


     Η επόμενη ημέρα, 4η Μαΐου, με βρήκε να αγωνίζομαι στο Κορεάτικο στυλ στο οποίο πήρα την 13 θέση έναντι των 43 συμμετεχόντων. Και πάλι, για έναν Έλληνα ο οποίος προετοιμάστηκε χωρίς δικούς του Ίππους και χωρίς δικές του εγκαταστάσεις όπως όλοι οι άλλοι συναγωνιζόμενοί του, η θέση μου ήταν πολύ καλή.  Την λήξη της αγωνιστικής ημέρας ακολούθησε μία μικρή γιορτή με καλό φαγητό και ποτό. 


     Την επαύριο, 5η Μαΐου, είχε σειρά το Ουγγρικό στυλ στο οποίο πήρα την 18η θέση έναντι των 43 συμμετεχόντων.


     Κατά την τελευταία αγωνιστική της 6ης Μαΐου, ακολούθησε η δεύτερη πίστα Πολωνικού στυλ στο οποίο έφερα την 21η θέση έναντι των 43 συμμετεχόντων.


     Γενικότερα είμαι πολύ ευχαριστημένος από την εφιπποτοξοτική εμπειρία που απέκτησα συμμετέχοντας σε αυτή την λαμπρή διοργάνωση. Παρόμοιες ευκαιρίες για κάθε Εφιπποτοξότη είναι πολύ σημαντικές όχι απλώς για να βαθμολογεί την πρόοδό του αλλά και για αυτοβελτιώνεται αναβαθμίζοντας την τεχνική του παρατηρώντας τους άλλους συναγωνιζομένους στην πίστα.



     Θα είχα πολλά καλά λόγια να πω για τους διοργανωτές καθώς ήσαν πάντα παρόντες για ό,τι χρειαζόμασταν. Κάποιες μικρές αδυναμίες, βεβαίως, υπήρξαν [π.χ. μη ευδιάκριτη στολή των εθελοντών] αλλά κατά γενική ομολογία οι αγώνες αυτοί ήσαν πολύ καλά οργανωμένοι και με συνθήκες διαμονής πολύ καλές. Κυρίως,  όλοι ήσαν εξαιρετικά φιλικοί και χαρούμενοι από τον πρώτο έως τον τελευταίο.


     Σε αυτούς τους αγώνες παρευρέθησαν ο Kim Υoung, Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας στην οποία είναι Μέλος η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" και ο οποίος με κάλεσε στο μέλλον να αγωνιστώ στην Κορέα εκπροσωπώντας την Ελλάδα. Την ίδια ευγενή πρόσκληση μου απηύθυνε και η Κριτής της Ιορδανίας η οποία με κάλεσε στους φημισμένους διεθνείς αγώνες Έφιππης Τοξοβολίας που διεξάγονται κάθε χρόνο στη χώρα της.  


     Τέλος, στα Μέλη της Ομάδος μας θα ήθελα να τονίσω ότι οι αγώνες Grunwald στην Πολωνία είναι μια  εξαιρετική εμπειρία αλλά συνάμα και σχολείο, για να ξεκινήσουν αγωνιζόμενα σε διεθνείς πίστες καθώς διαθέτουν πολύ καλούς και ήρεμους Ίππους καθώς και εξαιρετικό ηλεκτρονικό σύστημα βαθμολογήσεως που καθιστά το κάθε αποτέλεσμα δίκαιο.

Εφιπποτοξοτικά,
Αρπαλυκος



Υστερόγραφο:

     
Το να συναγωνίζεσαι διεθνή "θηρία" της κορυφαίας Πολεμικής Τέχνης που λέγεται Έφιππη Τοξοβολία, με τις δικές σου και μόνον ισχνές δυνάμεις, όποιες και να είναι αυτές αποτελεί γενναιότητα ψυχής. Και όταν καταφέρνεις να κατακτάς και μία αξιοπρεπέστατη θέση ανάμεσα στους κορυφαίους αυτής της υψηλής Τέχνης, τότε ο έπαινος σου αξίζει. Και αυτό τον έπαινο απευθύνει το Διοικητικό Συμβούλιο της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας" στον τέως Αρχηγό της Ομάδος μας Εφιπποτοξότη Δημήτριο Π. Χρήστου-Αρπάλυκο για την συμμετοχή του και τις θέσεις που κέρδισε στους "7ους Διεθνείς Αγώνες Έφιππης Τοξοβολίας Grunwald" της Πολωνίας. Μαζύ με το Δ.Σ. και όλη η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" αισθάνεται υπερήφανη για τον επαινούμενο Συνασκούμενό μας.


Φωτογραφικό Λεύκωμα:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.