Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2021

ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ "ΥΠΟΔΟΧΗ" ΣΤΟ ΙΠΠΕΥΤΗΡΙΟ


ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ "ΥΠΟΔΟΧΗ" 

ΣΤΟ ΙΠΠΕΥΤΗΡΙΟ

     Σήμερα γνωρίστηκαν μεταξύ τους δυο αξιολάτρευτα Μέλη της Ομάδος μας, ο τετράποδος Γλαύκος με τον Βασίλη μας, σε μια ειδική «υποδοχή» που διοργάνωσε η Φοίβη μας με την Ηρώ και με βοηθούς της την Νικολέτα και την Ρία μας.

     Η Φοίβη, με την επιστημονική της μεθοδικότητα είχε προνοήσει εγκαίρως να επιβεβαιώσει την ασφάλεια και την, εν γένει, καταλληλότητα του Ίππου.

     Έτσι, με όλα τα απαραίτητα μέσα βαθμολόγησε την, πραγματικά, εντυπωσιακή ηρεμία του τετράποδου Γλαύκου εξοικειώνοντάς τον ακόμη και με εποπτικά μέσα τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στο πρόγραμμα που θα ακολουθούσε.

     Με τους παρόντες Συνασκουμένους να παρακολουθούν όλη την διαδικασία της «γνωριμίας» την οποία είχε σχεδιάσει η Φοίβη με την τεράστια εμπειρία της, αλλά και την τεράστια …καρδιά της!

     Και, βεβαίως, ο Βασίλης καθοδηγήθηκε ώστε, όπως όλοι, να εκτελέσει σωστά τον Κύκλο Προσεγγίσεως κάτι που έκανε, «εισπράττοντας» την αποδοχή του Γλαύκου!

     Ο Βασίλης μας ιπποκόμισε τον Γλαύκο με προσοχή και με πολύ απαλές κινήσεις δίνοντάς μας την αίσθηση ότι μέσα από το νεανικό χέρι που φρόντιζε τον Ίππο «περνούσαν» κάποιες «εικόνες» και κάποια «μηνύματα» που εμείς ήμασταν ανήμποροι να τα «δούμε»…

     Μετά την ολοκλήρωση της ιπποκομικής διαδικασίας, ο Βασίλης διδάχθηκε την ρυταγώγηση κι αμέσως οδήγησε τον Ίππο με την βοήθεια του ρυτήρος.

     Δεν αρκέστηκε, βεβαίως, στο βάδην αλλά έτρεξε και, μάλιστα, με μεγάλην επιτυχία τον Ίππο ο οποίος τον ακολουθούσε πειθήνιος και χαρούμενος συμμεριζόμενος την εμφανή χαρά του Βασίλη.

     Κι ενώ επί του εδάφους όλα έδειχναν εύκολα, όταν ήλθε η ώρα της εφιππεύσεως του Βασίλη, όπως ήταν αναμενόμενο, φάνηκαν οι δυσκολίες που συνοδεύουν τους φόβους μας μπροστά σε μια νέαν εμπειρία για την οποία ποτέ πριν δεν είχαμε την αίσθησή της και η οποία προκαλεί …δέος.

     Πολλές «οδοί» ακολουθήθηκαν κι άλλες τόσες επιφυλάξεις του Βασίλη τον έδειχναν να θέλει την εφίππευση αλλά παραλλήλως και να την φοβάται.

     Ο νεαρός μας δεν παρέλειπε να δηλώνει ότι φοβάται να «ανέβει» στη ράχη του Γλαύκου ο οποίος, όμως, παρέμενε υποδειγματικώς ήρεμος όσο η Φοίβη και οι βοηθοί της προσπαθούσαν να ενθαρρύνουν τον Βασίλη να πάρει την μεγάλην …απόφαση.

      Τότε, η προηγούμενη επαφή του Βασίλη με την Νικολέτα η οποία τον μύησε στη Τοξοβολία, ήλθε στην … «επιφάνεια» κι ο Βασίλης άφησε την Νικολέτα να αναπτύξει πρωτοβουλίες που θα τον ανέβαζαν στον πολυπόθητο …θώκο!

     Ο τρόπος λειτουργίας αυτής της Σχολής με την  η π ί ω ς  προοδευτική ανάπτυξη δυσκολίας χωρίς "απωθητικές" και "αποκαρδιωτικές" εξάρσεις που τρομάζουν, φαίνεται να δικαιώθηκε κι εδώ όταν, τελικώς, ο Βασίλης μας παρ΄ όλες τις περί του αντιθέτου επιφυλάξεις του, βρέθηκε στη ράχη του ηρεμότατου Γλαύκου! Η νίκη του Βασίλη αλλά και του Γλαύκου, της Φοίβης, της Ηρούς, της Νικολέτας και της Ρίας ήταν δεδομένη κι εκπεφρασμένη η ευγνωμοσύνη της Σχολής μας προς τον Ίππο και τα τέσσερα εξαιρετικά μας κορίτσια τα οποία ανέλαβαν μιαν ιδιαίτερην ευθύνη φέρνοντάς την σε αίσιο πέρας!

     Και η υψηλή ποιότητα των "Ελλήνων Κενταύρων" για μιαν ακόμη φορά στο προσκήνιο με όλους τους παρακολουθούντες την προσπάθεια του Βασίλη να ξεσπούν σε εκδηλώσεις επιβραβεύσεως και ενθαρρύνσεως του νεαρού εφιππεύσαντος, με τον ίδιο να χαίρεται την ευόδωση του εγχειρήματός του. Ευχή της Ομάδος μας για τον Βασίλη που, από σήμερα θα χαίρεται στη ζωή του το ωφέλιμο μονοπάτι της Ιππικής, είναι πάντα να πανηγυρίζει τις καθημερινές του νίκες με συνεχείς υπερβάσεις κάθε εμποδίου που η ζωή βάζει σε όλους μας!


ΠΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ ΕΔΩ

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.