Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

ΑΙΕΝ ΕΥΣΤΟΧΕΙΝ!


     Με 447 (!) αναρτήσεις στο, παρόν, Ιστολόγιο της Ομάδος μας, αναρτήσεις που περιγράφουν τις δράσεις και τις "θεάσεις" της, κλείνει το 2018 ως το πιο γόνιμο έτος της λειτουργίας της Ομάδος των "Ελλήνων Κενταύρων", η οποία, πρώτη, εισήγαγε την Έφιππη Τοξοβολία, την Παραδοσιακή Τοξοβολία αλλά και το Έφιππο Θέατρο στην Ελλάδα, έχοντας πρώτη αναβιώσει και το λησμονημένο Ιππηλάσιο! Αδιάκοπο ομαδικό έργο στην Αθήνα, στην Κέρκυρα, στην Καλαμάτα, στην Χαλκίδα και στην Κύπρο από μια "οικογένεια" Συνασκουμένων με κοινό στόχο την συνεισφορά στον Ελληνικό αλλά και πανανθρώπινο Πολιτισμό! Τιμής ένεκεν, παραχωρούμε στους "Έλληνες Κενταύρους Κερκύρας" το δικαίωμα να κλείσουν την "αυλαία" αυτής της εφιπποτοξοτικής χρονιάς με μία λαμπρή δράση τους η οποία συνέπεσε να είναι και η τελευταία των, όπου γης, "Ελλήνων Κενταύρων", δημοσιεύοντας την σχετική Αναφορά του Αρχηγού του Παραρτήματος Χριστόφορου Κασφίκη: 


     Αγαπητοί Συνασκούμενοι καλημέρα

     29 & 30 Δεκεμβρίου 2018 το Παράρτημα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ" συμμετείχε στο event "Ποταμούπολη 2018 ", στην Κέρκυρα.


     Έλαβε μέρος με 9 Συνασκουμένους ήτοι :

ΚΑΣΦΙΚΗΣ
ΓΟΥΝΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΕΣΣΥΛΑΣ
ΜΠΑΓΙΟΥΜΗΣ
ΜΕΣΗΜΕΡΗ
ΖΕΡΒΑΣ
ΚΑΣΦΙΚΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ
ΚΑΛΛΙΟΚΙΔΟΥ 

στους οποίους μοιράστηκαν  αρμοδιότητες. Ο σχεδιασμός του αυτού εγχειρήματος παίχτηκε στις λεπτομέρειες ώστε η παρουσία μας να είναι επιβλητική . Τίποτε δεν αφέθηκε στην τύχη του . Από πίνακα εκπαίδευσης, έως φαρμακείο, το οποίο μπορούσε να καλύψει ως και καρδιακό επεισόδιο με χειριστές αυτού τους Συνασκουμένους  ΚΑΣΦΙΚΗ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟ ( αρχηγό του ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ του περιφερειακού ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ του .Ε.Ε.Σ. ) και ΚΑΛΛΙΟΚΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ μέλος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ( Ε.Ο.Δ.). Το στήσιμο του σκηνικού δράσης έλαβε χώρα με γνώμονα την μέγιστη ασφάλεια των παρευρισκομένων ενώ στα "εκπαιδευτικά βέλη" οι αιχμές άλλαξαν με πιο "θολές " αιχμές για λόγους που όλοι ως τοξότες καταλαβαίνουμε .


     Χρησιμοποιήθηκαν :

5 τόξα snake 18-22-26 λίβρες για τους επισκέπτες
Τα ατομικά μας τόξα
Το τόξο των 110 λιβρών
Βέλη easton power flight 500 και 340 για το 110#

     Μέρα πρώτη :

     Η ομάδα μας βρίσκονταν στο χώρο μια τουλάχιστον ώρα πριν ώστε να διορθώσει τυχόν λεπτομέρειες που ξέφυγαν . Αφού οργανωθήκαμε γύρω στης 17:00 ξεκίνησε η προσέλευση του κόσμου . 17:30 αρχίζουν οι πρώτες βολές και 18:00 αναγκαζόμαστε να βάλουμε σε λειτουργία και 2ο τόξο. 18:30 επίδειξη  με στατικές και κινητικές βολές παρά τον ελάχιστο χώρο κίνησης .19:00 η προσέλευση είναι τόσο μεγάλη που δεν προλαβαίνουμε και αναγκαστικά μπαίουν σε λειτουργία άλλα δυο εκπαιδευτικά τόξα . Έως της 20:30 έχουν περάσει για βολές  170 άτομα εκτελώντας 510 βολές .Οι υπεύθυνοι του event  δεν πιστεύουν στα μάτια τους . Κουρασμένοι αλλά χαμογελαστοί φεύγουμε και δίνουμε ραντεβού για την επόμενη μέρα .


     Δεύτερη μέρα :

     Σταθερά στο πόστο μας μία ώρα πριν .Εκτέλεση βολών από απόσταση 15 μέτρων πριν την προσέλευση του κόσμου .Σήμερα θα συμπράξουμε στο ίδιο χώρο με τον "ΟΜΙΛΟ ΦΙΛΩΝ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ" οι οποίοι φέρουν αεροβόλο πιστόλι και τυφέκιο. Αφού μας ενημέρωσαν ότι δεν θα εκτελέσουν βολές αλλά μόνο κενές φυσιγγίου με τον φόβο του εξοστρακισμού ξεκινάμε σιγά-σιγά τα χθεσινά. Η προσέλευση μεγαλύτερη της προηγούμενης μέρας, με συμμετοχή και ενηλίκων. Επίδειξη με στατικές βολές, γονυπετής και με κλειστά μάτια. Η προσέλευση τόση ώστε έσπασε ο προστατευτικός φράχτης ενώ επιστρατεύτηκε ο Συνασκούμενος ΓΕΩΡΓΙΟΣ λόγο της μεγάλης σωματοδομής  του να μην αφήνει τον κόσμο να εισέρχεται πίσω από την γραμμή βολής. Λήξη 21:00. Άτομα 210. Εκτελεσθείσες βολές 630.


Όμορφες στιγμές :

     Κατά την τοποθέτηση των στόχων του αεροβόλου ο υπεύθυνος βολής του Ο.Φ.Σ.Κ με ρώτησε αν μπορώ να πετύχω τον στόχο του τυφεκίου ο οποίος στα μάτια τους φαντάζει μικρός. Χαμογέλασα. Μου λέει: σε προκαλώ. Η απάντησή μου: Να ξέρεις ότι κλέβω εκκλησία. Η αποστόμωση: τρία βέλη επί του στόχου. Καλλιοκίδου και Μεσημέρη μειδιούν, Δεσσύλας και Κωνστάντης γελάνε κουβεντιάζοντας κάνοντας ότι δε είδαν τίποτα. Και ο σκοπευτής ξύνει το κεφάλι του .

     Στην ερώτηση "τι ζημιά μπορεί να προκαλέσει το τόξο;" η απάντηση έρχεται από το 110# με διαμπερή βολή επί καινούριας ψάθας. Άφωνοι άπαντες!!!!!!

     Στο "εγώ έχω ξανακάνει τοξοβολία παλιά" (ενήλικες άνδρες) η απάντηση ήταν: Οκ. αφού έχεις ξανακάνει ρίξε με αυτό! (που δεν ήταν άλλο από το 110#) ΧΑΑΧΑΧΑΧΑΑ. (να βλέπατε τα μούτρα τους που δεν μπορούσαν να το ανοίξουν σπιθαμή )


     Τα παιδάκια που φώναζαν στο μικρόφωνο: Θα πάμε τοξοβολία , θα πάμε τοξοβολία !!!!!


Παρατηρήσεις :

     Τα κορίτσια ήταν πολύ πιο συγκεντρωμένα από τα αγόρια και εκτελούσαν κατά γράμμα τις εντολές μας .

     Υπήρξαν πολλά αναγνωρίσιμα περιστατικά ΔΕΠΥ σε αγόρια .

     Υπήρξαν, επί το πλείστον κοριτσάκια, τα οποία "το είχαν" και πραγματικά ήταν πολύ συγκινητικό να τα βλέπεις να εκτελούν βολές με χάρη και σχεδόν τέλια.

     Η μεγάλη απορία μας : Αν όλοι αυτοί που ζήτησαν να παρακολουθήσουν προπόνηση τελικά έλθουν που θα τους βάλουμε ;;;


     Έτσι λοιπόν συμβαίνουν τα πράγματα για  μια ομαδική προσπάθεια που στέφθηκε με επιτυχία. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους!


     ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΣ ΑΠΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" ΟΠΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΊΑΣ ΤΗΣ ΘΑΛΛΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΔΙΑΣΚΟΡΠΙΣΜΕΝΟΙ.

ΚΑΛΗ !!!! ΧΡΟΝΙΑ!!!!!

Φωτογραφικό Λεύκωμα ΕΔΩ



     Και με την εικόνα του Υπαρχηγού των "Ελλήνων Κενταύρων" Συνασκουμένου Σπυρίδωνος Νικόλη - Πρωτεσίλαου,  θα ευχηθούμε σε όλους τους Συνασκουμένους μας των Αθηνών, της Κερκύρας, της Καλαμάτας, της Χαλκίδος και της Κύπρου "ΑΙΕΝ ΕΥΣΤΟΧΕΙΝ!"  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.