Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018


'CUPA SERBAN CANTACUZINO HANUL MANUC"


     Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκε φέτος το φεστιβάλ παραδοσιακής - ενστικτώδους τοξοβολίας "Cupa Serban Cantacuzino Hanul Manuc" στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας, το Βουκουρέστι, την 10η και 11η Νοεμβρίου. 


     Ο διοργανωτής αυτού Constantine Serban Cantacuzino απόγονος της ελληνικής Οικογενείας των Καντακουζηνών, τιμώντας το όνομα και την δόξα των μακρινών προγόνων του αλλά και την τοξευτική παράδοση της Ρουμανίας διοργάνωσε και φέτος το εν λόγω φεστιβάλ σε συνεργασία με συλλόγους τοξοβολίας. 



     Όπως κάθε χρόνο, η συμμετοχή δεν περιορίστηκε σε εκπροσώπους της Ρουμανίας αλλά και από άλλες χώρες, την Μολδαβία, την Ουγγαρία, την Τουρκία αλλά και την Ελλάδα την οποία εκπροσώπησε ο Αρχηγός του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Χαλκίδος", Εφιπποτοξότης Γεώργιος - Ιφικράτης Σταυριανόπουλος. 


     Η πρόταση για την Ελληνική συμμετοχή προήλθε από τοπικό σύλλογο τοξοβολίας στον οποίο και δραστηριοποιείται ο Έλληνας Εφιπποτοξότης. 


     Η πρόσκληση στη συγκεκριμένη διοργάνωση υπήρξε ιδιαίτερη τιμή και για τον εκπροσωπήσαντα Έλληνα Εφιπποτοξότη το δέος να τοξεύεις ενώπιον ενός απογόνου ευγενούς Οικογένειας με Ελληνικές ρίζες εκτός Ελληνικών συνόρων ήταν μεγάλο. Το φεστιβάλ οργανώθηκε μέσα στην παλιά πόλη του Βουκουρεστίου, σε έπαυλη η οποία ανήκει στην ιστορικήν Οικογένεια των Καντακουζηνών. 


     Πολλών ειδών δοκιμασίες περιελάμβανε το φεστιβάλ αυτό για κάθε Τοξότη και η συνεύρεση στον ίδιο χώρο Τοξοτών διαφόρων εθνικοτήτων ήταν μια ευκαιρία πολιτισμικής αλληλεπιδράσεως με την εξαγωγή σημαντικών συμπερασμάτων και την δυνατότητα αναπτύξεως σχέσεων.


     Όπως ήταν φυσικό στο φεστιβάλ ξεχώριζε η φυσιογνωμία του Constantine Serban Cantacuzino με κύρια χαρακτηριστικά την ευγένεια, την πραότητα και την απλότητα που τον διέκρινε. Άνθρωπος νηφάλιος, θετικός ο οποίος, μόλις ανεφέρθη η Ελληνική συμμετοχή, αμέσως, ήρθε σε επαφή με τον Έλληνα Εφιπποτοξότη για να του ανακοινώσει την χαρά του για την παρουσία ενός Έλληνος εκπροσώπου στο φεστιβάλ. 


     Την δεύτερη ημέρα ακολούθησε δείπνο προς τιμήν των συμμετεχόντων και βράβευση ενός εκάστου. Μεταξύ του Constantine Serban Cantacuzino και του Έλληνος εκπροσώπου Γεωργίου - Ιφικράτους Σταυριανόπουλου υπήρξε εγκάρδιος διάλογος αλλά και πρόταση από πλευράς των "Ελλήνων Κενταύρων" να τιμήσουν την ιστορικήν Οικογένεια των Καντακουζηνών στην Ελλάδα.


Πλήρες φωτογραφικό λεύκωμα εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.