Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021

ΠΡΩΤΕΣ ΤΡΟΧΑΣΤΙΚΕΣ ΤΟΞΕΥΣΕΙΣ... ...και αρκετά, ακόμη!

 ΠΡΩΤΕΣ ΤΡΟΧΑΣΤΙΚΕΣ ΤΟΞΕΥΣΕΙΣ...

...και αρκετά, ακόμη!


     Κι έρχεται η στιγμή, έτσι ξαφνικά, που βλέπεις τις προσπάθειές σου να ευοδώνονται κι εκείνο που κάποτε θέλησες να πραγματώνεται λες και τ΄ όνειρό σου σε περίμενε στη ...γωνία! Κι αυτό, όχι από κάποιο ..."θαύμα" αλλά γιατί εσύ το προσπάθησες προς τη σωστή κατεύθυνση!

     Τούτη, λοιπόν, την ημέρα, φάνηκε η γόνιμη στιγμή που κάποιοι εκ των Συνασκουμένων της ημερίδος πλησίασαν ακόμη ένα βήμα προς την ανάδειξη του Εφιπποτοξότη, καταφέρνοντας τοξεύσεις σε τροχασμό.

     Συντεταγμένο, όπως πάντοτε, το "σώμα" των Συνασκουμένων (μα είναι όλοι τους υπέροχοι κάθε φορά, με αλληλοκατανόηση και ομοψυχία) ενέπνευσε, πράγματι, τον Εκπαιδευτή να τους ανεβάσει όλους "ένα σκαλί" παραπάνω και στο τέλος αυτής της ημερίδος όλοι να νιώσουν τη πρόοδό τους.

     Οι τροχαστικές τοξεύσεις, πολύ περισσότερες από τις προβλεπόμενες και άρτιες όλες, 

     Ακόμη και εκείνοι που δεν τόξευσαν τροχάζοντας, βελτίωσαν κατά πολύ τον τροχασμό τους αναμένοντας την "ωρίμανση" της ...ψυχολογίας τους.

     Και ακόμη μεγαλύτερο το προσωπικό επίτευγμα της Βίκυ η οποία μάχεται για την απόσειση των φόβων της πριν καν ξεκινήσει την έφιππη κίνησή της, καταφέρνοντας, σήμερα να ...τοξεύσει έφιππη, έστω και σε στάση!

     Ναι, δεν είναι άξιες μόνον οι καλπστικές ή οι τροχαστικές τοξεύσεις αλλά και αυτές εν στάσει, όπως βρήκε το κουράγιο να καταφέρει σήμερα η Βίκυ μας η οποία όχι μόνον τόξευσε αλλά και πέτυχε και τον στόχο καταλήγοντας σε μία ευστοχία μέσης αποστάσεως! Νίκη μεγάλη της καλότατης Βίκυ μας η οποία μας χαροποίησε όλους που την παρακολουθούσαμε να τοξεύει έφιππη ακούγοντας το βέλος της πάνω στον χάρινο στόχο.

     Επιπλέον, διδασκόμενοι την πραγματικήν Ιππασία της οποίας το πραγματικό "λίκνο" είναι το φυσικό έδαφος, δεν παραλείψαμε να εξοικειώσουμε τους εκπαιδευόμενους με κάπως δυσκολότερες εδαφικές επιφάνειες προκαλώντας, αρχικώς, αμηχανία και, ακολούθως, γενναίες υπερβάσεις με άριστο αποτέλεσμα.

     Έτσι, στο δεύτερο μάθημά του ο Ιωάννης έμαθε να διαχειρίζεται σωστά τον κορμό του όταν ανέβαινε ή κατέβαινε εδαφικά επάρματα, κάτι απαραίτητο για την ανέλιξή του ως Ιππέως ανοικτού πεδίου, όπως η Σχολή μας θέλει τον κάθε εκπαιδευόμενο.

     Ο επίλογος αυτής της ημερίδος δεν ήταν παρά η "υποδοχή" ακόμη μιας εξαιρετικής προσωπικότητος στο πρόσωπο μιας ευγενέστατης και πολύ πρόσχαρης εκπαιδευόμενης που όχι μόνον διέπρεψε στο πρώτο της μάθημα αλλά και κέρδισε Ίππο και παρευρισκομένους με την φυσική λεπτότητά της!

     Η Ειρήνη μας, λοιπόν, με παραστάτες της την Δέσποινα και την Ρία, επάνω στον μοναδικό Γλαύκο, απέδειξε και πάλι ότι πολλά Ελληνόπουλα "το έχουν" με την Ιππασία και, ας όψεται ένα κράτος ηλιθίων κυβερνώντων που δεν παρέχει δυνατότητες ιππεύσεως σε αμέτρητα παιδιά που ενώ μπορούν, κρατούνται μακράν του Ίππου για λόγους σκοπιμότητος.

     Σήμερα η Ειρήνη όχι μόνον εξετέλεσε το προβλεπόμενο ασκησιολόγιο του πρωτοεισαγόμενου με απόλυτην επιτυχία αλλά υπεβλήθη και σε μία επιπλέον δοκιμασία λόγω του ότι ο Εκπαιδευτής διέγνωσε στο πρόσωπό της μιαν ιδιαίτερην αντιληπτικήν ικανότητα. Και η δοκιμασία αυτή δεν ήταν άλλη από την ...φωτογραφική μηχανή!

      Η φωτογραφική μηχανή δεν είναι, απλώς, ένα μέσον αποτυπώσεως εικόνων αλλά και δείκτης βαθμολογήσεως της συνδυαστικής αντιλήψεως του χειριστή της. Στη Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" η φωτογραφική μηχανή είναι βασικό μέσο όχι μόνον απαθανατίσεως των δράσεων αλλά και άσκηση οξύνσεως της συνδυαστικής αντιλήψεως του Εκπαιδευτή ο οποίος συμμετέχει στην δράση με την επαύξηση της παρατηρητικότητός του η οποία προάγει τους εκπαιδευομένους αλλά και προλαμβάνει δυσάρεστες καταστάσεις. Σ΄ αυτή την εκπαιδευτικήν ημερίδα, η πρωτοείσακτη Ειρήνη αιφνιδιάστηκε όταν ο Εκπαιδευτής της παρέδωσε την φωτογραφική μηχανή ζητώντας της να τον φωτογραφίσει κι εκείνη, για πρώτη φορά επάνω σε ράχη Ίππου, ανέλαβε την κάμερα κι έδωσε τις ...εξετάσεις της με μια φωτογραφία τέλεια νεταρισμένη και γεωμετρικότατα καδραρισμένη τραβηγμένη με ψυχραιμία και υπολογισμό παρά την πρωτότυπη, έφιππη, θέση του χειριστή (χειρίστριας) της φωτογραφικής μηχανής.

    Στη Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" παρατηρείται προσέλευση ικανότατων χαρακτήρων με ιδιαίτερες δεξιότητες, κυρίως, με διανοητικήν επάρκεια η οποία διακρίνεται σε κάθε περίπτωση. Αλλά είναι γνωστό ότι η Έφιππη Τοξοβολία δεν αρκείται σε τίποτε λιγότερο...

     Και με άψογο κάθισμα και χειρισμούς, η Ειρήνη μας επέστρεψε, πάντοτε έφιππη, τον Γλαύκο μας στον Σταύλο, λες και ίππευε ...χρόνια! Αυτά είναι τα πανέμορφα αποτελέσματα του συνδυασμού ενός δοκιμασμένου μαθήματος που "ανθίζει" σε έναν υγιή ανθρώπινο χαρακτήρα!

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.