Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2021

H BΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΙΠΠΙΚΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ "ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΙΠΠΙΚΗΣ"


H BΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ 

ΤΩΝ ΙΠΠΙΚΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ 

ΚΑΙ ΤΗΣ 

ΔΥΤΙΚΗΣ "ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΙΠΠΙΚΗΣ"      H "αθλητική χρήση" του Ίππου η οποία ακολουθεί τους κανόνες της δυτικής "ακαδημαϊκής" Ιππασίας και όπως αυτή καθορίζεται από την Διεθνή Ομοσπονδία Ιππασίας (Fédération Equestre Internationale) και από τις κατά χώρες (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος) "Ιππικές Ομοσπονδίες" συνιστά   ε γ κ λ η μ α τ ι κ ή ν   ω μ ό τ η τ α  εις βάρος του ζώου! Οι βασικές συνιστώσες ελέγχου και διευθύνσεως του Ίππου που χαρακτηρίζουν την εν λόγω "αθλητική χρήση" αλλά και το είδος της δυτικής "ακαδημαϊκής" Ιππασίας συνιστούν ασύγγνωστη  β α ρ β α ρ ό τ η τ α  κατά του Ίππου η οποία διαπράττεται από τον άνθρωπο προκειμένου αυτός να υποχειριάζει με όσο το δυνατόν λιγότερο κόπο το χρησιμοποιούμενο ζώο, περιφρονώντας απολύτως την ευημερία του, ενίοτε δε και την ζωή του, θεωρώντας το αναλώσιμο!

     Όλα τα παραπάνω τα επισημαίνει και τα τεκμηριώνει απολύτως ο έγκριτος, ρωσικός, ιππικός οργανισμός του ευπατρίδη πολιτικού και Δασκάλου Φυσικής Ιππικής Alexander Nevzorov o οποίος, από πολλών χρόνων, διεξάγει μια παγκόσμια εκστρατεία υπέρ καταργήσεως των μέσων βασανισμού του Ίππου (στομίδα, μαστίγιο, σπιρούνια, ακατάλληλες ιπποσαγές κλπ) αλλά και των κανόνων της δυτικής "ακαδημαϊκής" Ιππασίας, συνιστώντας την καθιέρωση της Φυσικής Ιππικής και τα όσα αυτή προβλέπει.


Alexander Nevzorov

      Η ρωσική Σχολή Φυσικής Ιππικής του Alexander Nevzorov, σεβόμενη ειλικρινώς την ευημερία του Ίππου, διατηρεί πλήρες επιστημονικό-πειραματικό εργαστήριο προς τεκμηρίωση των θέσεών της και στο Ιστολόγιό της παρουσιάζει εκτενώς και επανειλημμένως τα αποδεδειγμένα πορίσματά της, διαδίδοντας το ηθικό αλλά και πρακτικό πλεονέκτημα της Φυσικής Ιππικής ως της πλέον ενδεδειγμένης προσεγγίσεως διαχειρίσεως του Ίππου, τόσον ανθρωπιστικώς όσο και πρακτικώς.


Oι συνέπειες επί του στόματος του Ίππου τις οποίες καταγγέλλει 
ο Α. Nevzorov

      Προσφάτως, ο οργανισμός "Nevzorov HAUTE ECOLE" όπως τιτλοφορείται, δημοσιοποίησε σε ένα εμπεριστατωμένο φυλλάδιο τα βασικότερα συμπεράσματα καταδίκης της, όπως ισχύει, "αθλητικής χρήσεως" του Ίππου, στιγματίζοντας τους απάνθρωπους κανόνες που επιβάλλει στις θυγατρικές της Ιππικές Ομοσπονδίες η Διεθνής Ομοσπονδία Ιππασίας  (Fédération Equestre Internationale) και η μελέτη αυτού του σημαντικού φυλλαδίου καθίσταται επιβεβλημένη για ολόκληρο τον φίλιππο κόσμο. Το εν λόγω φυλλάδιο βρίσκεται ΕΔΩ.

Oι συνέπειες της κακής ιπποσαγής τις οποίες καταγγέλλει 
ο Α. Nevzorov

     Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" η οποία προάγει όχι ένα "άθλημα" αλλά μία φιλοσοφημένη πολεμική τέχνη, εκ της ιδρύσεώς της, ακολουθεί τους κανόνες της Φυσικής Ιππικής και αρνείται κατηγορηματικώς την βαρβαρότητα των κανόνων της "αθλητικής χρήσεως" του Ίππου, συνιστά σε όλα τα Μέλη της την επισταμένη μελέτη του ως άνω φυλλαδίου του οργανισμού "Nevzorov HAUTE ECOLE"  αλλά και την υποστήριξη της διακηρύξεως υπέρ της ευημερίας του Ίππου την οποία, αυτός ο ρωσικός οργανισμός, προωθεί διεθνώς και βρίσκεται ΕΔΩ    


ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.