Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΜΕ ...ΧΙΟΝΟΝΕΡΟ

 ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΜΕ ...ΧΙΟΝΟΝΕΡΟ 



     Κάθε Εκπαιδευτής διαμορφώνει τον δικό του τρόπο εκπαιδεύσεως και, όπως είναι φυσικό, υπάρχουν σωστοί αλλά και λάθος τρόποι εκπαιδεύσεως. Την τελική κρίση την ορίζει το αποτέλεσμα κι όσο το αποτέλεσμα παραμένει θετικό ο τρόπος βαθμολογείται ως "σωστός"!

     Η ιππική εκπαίδευση είναι ίσως ο δυσκολότερος τομέας εκπαιδεύσεως όπου ο Εκπαιδευτής είναι υποχρεωμένος να συνδυάσει και να εναρμονίσει τον Άνθρωπο εκπαιδευόμενο με τον, επίσης, διαρκώς, εκπαιδευόμενο Ίππο, ιδιαιτέρως υπό συνθήκες πολυάνθρωπων σχολικών τάξεων. Αλλά, η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν ...πτοάται και, μάλιστα, ούτε υπό συνθήκες χαμηλών θερμοκρασιών και ...χιονόνερου, όπως σ΄ αυτή την εκπαιδευτικήν ημερίδα.

     Και σ΄ αυτή την Σχολή θεωρούμε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη αδικία από την ίση μεταχείριση ανίσων γι αυτό, αμέσως, εστιάζουμε στις ανάγκες εκείνου που αντιμετωπίζει περισσότερες ασχέτως αν αυτό δεν μπορεί να γίνει κατανοητό σε μιαν εποχή στην οποία αναμασάται ανοήτως η "τσιχλόφουσκα" της ...ισότητος η οποία "ισότητα" δεν υπάρχει πουθενά στην Φύση, χωρίς αυτό να αναιρεί την ισοτιμία των ανίσων και το χρέος αρμονικής τους συνυπάρξεως και συνεργασίας, ακριβώς όπως συνυπάρχουν και συνεργάζονται τα εντελώς διαφορετικά πέντε δάχτυλα του χεριού μας!

      Κι αυτή τη φορά, υπό τσουχτερή χαμηλή θερμοκρασία περιβάλλοντος κι επίμονο χιονόνερο, ο Εκπαιδευτής διεχώρισε τους εκπαιδευομένους για να προωθήσει, κατ΄ αρχήν, όσους είχαν περισσότερες ανάγκες παραπέμποντας τους υπόλοιπους για έναν αυτοσχεδιασμό σωματικής βελτιώσεως, κάτι εξίσου ωφέλιμο αλλά και απαραίτητο για Ιππείς και Αμαζόνες.

     Βασικό αντικείμενο η συνέχιση της διδασκαλίας του ανακουφιστικού τροχασμού άνευ αναβολέων, η οποία ήδη ξεκίνησε στη Σχολή μας.

     Η τήρηση του Σχολείου Σιωπής βοήθησε εξ αρχής και σ΄ αυτή την εκπαιδευτικήν ημερίδα ώστε να υπάρξουν καλά αποτελέσματα των προσπαθειών των εκπαιδευομένων μας εξ αρχής. Ο τρόπος με τον οποίο οι εκπαιδευόμενοί μας παρατηρούν τις επεξηγήσεις του Εκπαιδευτή είναι αξιοπρόσεκτος κι έχει πάντα τα θετικά αποτελέσματά του.

     Έτσι, όσοι δεν παρίσταντο στην προγηγούμενη, πρώτη ημερίδα διδασκαλίας αυτού του δυσκολότατου ιππευτικού αντικειμένου μπήκαν αμέσως στο "πνεύμα" του και απέδωσαν τους πρώτους καρπούς στην εκτέλεση της ασκήσεως.

     Και είδαμε και πρωτοεπιχειρούντες (πρωτοεπιχειρούσες...) ανακουφιστικό τροχασμό άνευ αναβολέων να καταφέρνουν πολύ περισσότερα από τα ...αναμενόμενα, έχοντας προσέξει εξ αρχής με "καλήν εστίαση" τις επεξηγήσεις του Εκπαιδευτή, όπως η Ηρώ!

     Είχαμε κι άλλα ωραία σήμερα, μ'  αυτό τον χειμωνιάτικο καιρό, όπως μιαν ...ιππικήν ...αποκάλυψη, την Έρση!

     Πρώτη ημέρα στην Ομάδα μας και πρώτη φορά στη ράχη ενός Ίππου, η νεαρότατη χορεύτρια και χορογράφος Έρση κατέφθασε για να μας κάνει να θαυμάσουμε τους δασκάλους της οι οποίοι την προίκισαν με ένα εμφανέστατο (σε κάθε έκφρασή της) ήθος ψυχής, αλλά και με ένα «στήσιμο» και μία «κίνηση» που προοιωνίζουν την καλύτερην ανάδειξη στον σπουδαίο τομέα της υψηλής τέχνης του Χορού! 

     Χωρίς καμία, έξωθεν, «παρέμβαση», από μόνη της, βρήκε το ιδανικό κάθισμα και την εξαιρετική στάση της επάνω στον Γλαύκο, ανεκάλυψε την ιδανική «συχνότητα» επικοινωνίας μαζύ του και ξεκίνησε να μας εκπλήσσει με τον γυμνιππευτικό έλεγχο του Ίππου σε συνδυασμό με μία μαγευτική, αυτοσχέδια, έφιππη χορογραφία. 

     Σήμερα, η Έρση μας ξαναθύμισε πόσο ισχυρός είναι ο δεσμός μεταξύ Χορού και Ιππασίας στην οποία κυριαρχεί ο ρυθμός και η αρμονική κίνηση και, γι αυτό, της είμεθα ευγνώμονες! Όπως ευγνώμονες είμεθα και προς την φίλη της Δέσποινα η οποία είχε την λαμπρή ιδέα να μας την φέρει σήμερα ανάμεσά μας! 


     Οι ωραίες εκπλήξεις της ημερίδος, όμως, ήσαν αρκετές και μία από αυτές η προσέλευση του αγαπητού μας αλογατάρη Ιωάννη με την δεκάμηνη θυγατέρα του για να ιππεύσουν ...δικάβαλο! 


      Και καθώς τηρούνται οι Κανονισμοί της Σχολής πατέρας και κόρη έκαναν από κοινού τον ...Κύκλο Προσεγγίσεως, όπως προβλέπεται.


     Κατόπιν, ο Γλαύκος μας, δέχθηκε στη ράχη του πατέρα και κόρη και τους ξενάγησε στο μονοπάτι της Κοιλάδος μας με τα λιόδεντρα.


     Η δεκάμηνη Αμαζόνα χάρηκε τη πρώτη της εμπειρία στην αγκαλιά του πατέρα της και στη ράχη του Γλαύκου ο οποίος, υποδειγματικότητα, "φιλοξένησε" τους πολύτιμους φίλους του με τον καλύτερο τρόπο!


      Μια ακόμη "αποκάλυψη" η Άλμπα (Αυγή), πρωτοείσακτη κι αυτή, στην Ιππασία με μιαν περίσσεια ικανοτήτων άριστου καθίσματος κι, εξίσου, άριστης "ψυχολογίας" ιππεύσεως, μας άφησε κι αυτή άφωνους.


     Η Άλμπα "αφομοιώθηκε" αμέσως από τον Γλαύκο στη φιλόξενη ράχη του κι άρχισαν από την πρώτη στιγμή της επαφής τους να μας προσφέρουν μιαν ιδανικήν ιππικήν εικόνα.


     Το ίδιο καλός επάνω στον Γλαύκο κι ο Χρήστος μας που τον χαρήκαμε να ισορροπεί και να το χαίρεται!


     Μπορεί το χιονόνερο να έπεφτε συνεχώς μαζύ με την θερμοκρασία, όμως τούτη την εξαιρετικήν ημερίδα, ανέβαινε διαρκώς το κέφι και η διάθεσή μας μέχρι σημείου να μην αποχωρούμε παρά μόνον μετά από ώρα συζητήσεων για πολλά και διάφορα που ενδιαφέρουν μιαν ομάδα γεμάτη ζωντάνια, υγεία και δράση!

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.