Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

"ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ"
ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ ΣΤΗ ΝΕΑ
ΙΑ'  ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ


     Αγαπητοί "Έλληνες Κένταυροι",
     Καλωσήλθατε στη νέα, ΙΑ' Προπονητική Περίοδο, 2018-2019!


     Κι ενώ το "μονοπάτι" παραμένει προσανατολισμένο προς την ίδια, αμετακίνητη κατεύθυνση, όντως, γίνεται πολύ πιο δύσκολα προσβάσιμο! Η Ομάδα γίνεται απαιτητικότερη, η εκπαίδευση γίνεται απαιτητικότερη, οι "πήχεις" ανεβαίνουν για όλους μας, αφού, μόνον, έτσι παρέχονται προσδοκίες προόδου.


     Η φράση "περνάμε καλά", για την Ομάδα μας ακούγεται πλέον εχθρική διότι "καλά" -κατά την άποψή τους- περνάνε και όσοι πηγαίνουν σε ...rave parties και οι εξαρτημένοι όταν παίρνουν το ναρκωτικό τους! 



     Όχι, εμείς πρέπει να περνάμε  μ ό ν ο ν  ΩΦΕΛΙΜΑ, πολύ πιο ΩΦΕΛΙΜΑ απ΄ όσο στο παρελθόν τα καταφέραμε, διότι το "καλά"  είναι επικίνδυνα υποκειμενικό ενώ το ΩΦΕΛΙΜΑ γόνιμα αντικειμενικό! Και γι αυτή την ωφελιμότητα, η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων", πάνω απ΄ όλα, απαιτεί περίσκεψη και  γ ν ώ σ η! 



     Και στο δικό του καλωσόρισμα που μας στέλνει σήμερα από την Αγγλία, όπου διαπρέπει, ο Εκπαιδευτής της Ομάδος μας Αρπάλυκος επισημαίνει: 


     "Στιγμές σαν και αυτές που η χώρα μας βιώνει την υπέρτατη παρακμή η μόνη και μοναδική άμυνα είναι η διατήρηση των Αξιών μας."

     Η φράση αυτή εμπεριέχει όλη την ουσία της λειτουργίας της Ομάδος μας, όλη την ουσία της αποστολής μας ως Ελλήνων και θεραπόντων του ανθρώπινου Πολιτισμού και, όπως αντιλαμβάνεσθε, αυτή η φράση μας καθιστά όχι μόνον υποχρέους επιτελέσεως ενός υψηλού χρέους αλλά υποχρέους κατανικήσεως ενός ατελούς εαυτού κάτι για το οποίο απαιτείται υπεράνθρωπη προσπάθεια!


     Ένα μηχανικό χέρι, όμοια μ΄ εκείνα τα προσθετικά που φόραγαν οι παλιοί μονομάχοι, άτεγκτο και τραχύ, είναι έτοιμο να διατηρήσει την ομοιογενώς διακεκριμένη ποιότητα μιας Ομάδος υψηλών απαιτήσεων, χωρίς παρείστικες "αναστολές" και συναισθηματικές υποχωρητικότητες. 


     Και η εγνωσμένη αξία όλων των "Ελλήνων Κενταύρων" εγγυάται εξ αρχής τόσο την κατανόηση όλων των παραπάνω, όσο και την πιστότατη, κατά πνεύμα και γράμμα, τήρησή τους των οποίων η εφαρμογή βρίσκεται ήδη στα άριστα χέρια της αναπληρώτριας Αρχηγού Χρυσούλας Ηλιάδη και του Υπαρχηγού Σπυρίδωνος Νικόλη - Πρωτεσίλαου!

Εκ μέρους του Δ.Σ.

Ο Ιδρυτής της Ομάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.