Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

ΤΡΟΧΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΕΦΙΠΠΕΣ ΤΟΞΕΥΣΕΙΣ ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΔΑΠΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ

 ΤΡΟΧΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΕΦΙΠΠΕΣ ΤΟΞΕΥΣΕΙΣ

ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΔΑΠΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ


     Η Κοιλάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" με την ποικιλομορφία της προσφέρεται ως ιδανικό πεδίο εκπαιδεύσεως.

     Και οι πρόσφατες καιρικές μεταβολές δεν θα ήταν δυνατόν να παραμείνουν αναξιοποίητες από την εκπαιδευτική σχεδίαση των ημερίδων της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων".

      Πετρώδες, νωπό χωμάτινο, λασπώδες, χιονοσκεπές, παγοσκεπές, χορτάρινο, εδάφη, όλα στην ίδιαν εκπαιδευτικήν ημερίδα, δεν ήταν δυνατόν να αγνοηθούν και να μην αξιοποιηθούν ταυτοχρόνως από όλους τους παρόντες εκπαιδευομένους των οποίων η ιππική αυτοπεποίθηση ενισχύθηκε, διασχίζοντάς τα με τροχασμό επί καθορισμένης διαδρομής.

     Κι όπως ισχύει σε κάθε μάθημα, ο Ίππος εισήχθη ακόμη βαθύτερα  στο πνεύμα προσαρμογής στην αγέλη των Ανθρώπων-συνεργατών, με άριστο αποτέλεσμα!

     Όλοι, μα όλοι, σε τούτη την ημερίδα προόδευσαν όπως πάντα με μικρά αλλά σταθερά βήματα, ξεπερνώντας φυσικές αναστολές που συνδέονται με την αποτελσματική διεύθυνση του Ίππου υπό συνθήκες ολισθηρότητος της εδαφικής επιφανείας.

     Σε αυτό, βεβαίως, βοήθησε και η ίδια η ευστάθεια του Ίππου για τον οποίον είχε προβλεφθεί ειδικός αντιολισθητικός εφοδιασμός.

     Παρά τις δυσκολίες της αρχαριότητος όλων, οι ασκήσεις εκτελέσθηκαν με υπομονή μέχρι την επιτυχία όλων.

     Καθένας εκ των εκπαιδευομένων κατάφερε να συνειδητοποιήσεις τις ατομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε ώστε στο επόμενο μάθημα να ασκήσει αποτελεσματικότερο έλεγχο και διεύθυνση. 

     Τι περισσότερο από αυτό για να θεωρηθεί ένα μάθημα πετυχημένο;

     Μεγάλη έκπληξη η πρώτη έφιππη τόξευση της Μαρίας μας η οποία μας χαροποίησε με την ψύχραιμη όσο και τεχνικώς σωστή άφεση του πρώτου βέλους της, με τον υποδειγματικό Γλαύκο σε απόλυτη στάση χωρίς να ...αναπνέει, ίσως, συναισθανόμενος την υποχρέωσή του να βοηθήσει την μαθήτριά του.

     Κατόπιν, η Μαρία μας συνέχισε τις ωραίες τοξεύσεις της με ικανοποιητική τεχνική ενώ ο Γλαύκος βάδιζε με σταθερό βηματισμό και συσπείρωση.

     Οι ευχές μας για εφιπποτοξοτική πρόοδο ακολουθούν την Μαρία μας και η εξέλιξή της προοιωνίζεται λαμπρή!

     Εξαιρετική και η Έρση μας η οποία σήμερα, κατά ην, μόλις, δεύτερην ίππευσή της, εισήχθη στην Ορφική (Carl Orff) αγωγή.

     Παρά το αρχικό ξάφνιασμά της, η Έρση έδωσε ωραία δείγματα στάσεως κορμού, καθίσματος, ελέγχου και διευθύνσεως ενώ έπαιζε τη φλογέρα της.

     Σταθερά αυτοσυγκεντρωμένη η νεαρή Αμαζόνα, επικεντρωμένη στην παραγωγή ήχων, διήνησε αρκετήν απόσταση χωρίς να "χαλάσει" ούτε για μια στιγμή την άριστη στάση της.

     Κατακλείδα του προγράμματος της Έρσης και τα μπαλάκια του ...ζογκλέρ, τα οποία χειρίσθηκε αρκετά καλά αν και, όπως μας ενημέρωσε, δεν κατείχε την τεχνική μην έχοντας ασχοληθεί με αυτά ποτέ πριν.

     Ιδανικές ημέρες στη Κοιλάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" υπό ιδανικές συνθήκες ομαδικής ..."θερμοκρασίας και πιέσεως", παρά τα χιόνια και τις χαμηλές θερμοκρασίες! Ας είναι πάντα να χαιρόμαστε παρόμοιες εκπαιδευτικές εμπειρίες!


ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.