Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Φ Ω Σ, ΟΠΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΙ …ΔΕΟΣ! [Μέρος Θ’]

Φ Ω Σ, ΟΠΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΙ …ΔΕΟΣ!

[Μέρος Θ’]


     Σε μιαν εποχή κατά την οποία συγχέεται η Θεολογία με το ...μάρκετιγκ, η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" με καθημερινή ερευνητικήν εργασία προσπαθεί να "ραφινάρει" τις παραμέτρους μιας πολεμικής τέχνης ώστε να τις διακρίνει και να τις ανασυνθέτει σε ένα γόνιμο τελικό αποτέλεσμα.

     Λειτουργώντας σε ένα περιβάλλον εμπορικοποιήσεως Αξιών και ελαχιστοποιήσεως των αξίων, οι "Έλληνες Κένταυροι" δεν αρκούμεθα, απλώς, στην άσκηση της Έφιππης Τοξοβολίας και των λοιπών εφίππων πολεμικών τεχνών με τις οποίες καταπιανόμαστε, αλλά επιμένουμε σε μία συστηματικήν έρευνα η οποία μας υποψιάζει βαθύτερα στη κατανόηση των αντικειμένων που μας ενδιαφέρουν όσο και στην αποτελεσματικότερη υπηρέτησή τους.

     Ο ερευνητικός κύκλος "ΦΩΣ, ΟΠΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΙ ΔΕΟΣ!" που συνεχίζεται για τρίτη χρονιά από την Σχολή μας, μελετά τις επιδράσεις του φωτός και της απουσίας του (σκότος) στην οπτική στοχαστικήν αντίληψη και, ασμένως, ολοκληρώσαμε και την ένατην ερευνητικήν ημερίδα η οποία, βάσει σχεδιάσεως που υπαγόρευσαν τα μέχρι τώρα εξαχθέντα συμπεράσματα και προκειμένου αυτά να επεκταθούν, διεξήχθη σε έναν πολύ ιδιαίτερον εσωτερικό χώρο, κατά πολύ περιορισμένο και με ελεγχόμενες διαβαθμίσεις φυσικού και τεχνητού φωτισμού.   

     Σ΄ αυτό τον χώρο με, επιλεγμένη, υψηλήν επικινδυνότητα και στενότητα, ανεδείχθη ένα τοξευτικό σενάριο συνθηκών "urban" και με επιπρόσθετα στοιχεία τεχνητής "ενοχλήσεως" όπως σιδερένιες βέργες που έπεφταν προκαλώντας θόρυβο και πανικό, παρενοχλούσες διεισδύσεις φυσικού φωτός, παρελκυστικός φωτισμός λικνιζόμενων φλογών, διατάραξη αυτοσυγκεντρώσεως με αιφνιδιαστικές φωτογραφικές "φλασιές"  κλπ.

     Μέσα στο πλαίσιο των επαυξημένων δυσκολιών προσετέθη και η ...κόπωση των Συνασκουμένων, με την συγκεκριμένη ερευνητικήν ημερίδα να διαρκεί πλέον των δύο ωρών και με τον κεντρικό "νομέα" της ασκήσεως να αναπτύσσεται μετά την πρώτην ώρα.

     Εξ αρχής τονίσθηκε η μεγάλη σημασία της τηρήσεως του Σχολείου Σιωπής (και για λόγους αυτοσυγκεντρώσεως και για λόγους ασφαλείας) κάτι που τηρήθηκε, θα μπορούσαμε να πούμε, επαρκώς, όπως άλλωστε τηρείται σε όλες τις εκπαιδευτικές δράσεις των "Ελλήνων Κενταύρων".

     Αν και προηγήθηκε μία μικρή και "επιδερμική" προειδοποίηση ως προς το ενδεχόμενο κλειστοφοβικών αντιδράσεων ένεκεν του χώρου, εν τούτοις και στη παρούσα ημερίδα δεν σημειώθηκε κανένα κρούσμα κλειστοφοβικότητος.

     Όλοι οι Συνασκούμενοι ακολούθησαν μία "κυκλική" εκτέλεση προγράμματος, ξεκινώντας από την "εμπέδωση" της σχέσεώς τους με τον στόχο, αλλά και τον χειρισμό του Τόξου υπό συνθήκες μειωμένου φωτισμού. 

     Και, ομολογουμένως, όλη η αθροισμένη μέχρι τώρα εμπειρία αυτού του ερευνητικού κύκλου έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση πολλών τοξευτικών παραμέτρων.

     Μέσα σε μία σύνθεση παραμέτρων οι Συνασκούμενοι κλήθηκαν να "εντοπίσουν" τον στόχο και, κυρίως, να αυτοπειθαρχήσουν έναντι πολλών άλλων παραμέτρων ενοχλήσεως και διασπάσεως προσοχής και τα κατάφεραν, τεκμηριώνοντας τις εκπαιδευτικές επιλογές της Σχολής μας.

     Στο τέλος της ημερίδος, κατά τον Κύκλο απολογισμού έργου, "εισεπράχθησαν" χρησιμότατες παρατηρήσεις και συμπεράσματα τα οποία ενσωματώνονται στα ήδη εξαχθέντα από τις οκτώ, προηγηθείσες, ημερίδες του ερευνητικού κύκλου "ΦΩΣ, ΟΠΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΙ ΔΕΟΣ!".

     Και με μεγάλη χαρά μας ακούσαμε και την ενδιαφέρουσα πρόταση δράσεως που κατέθεσε στην Ομάδα ο Συνασκούμενος Σταύρος, βέβαιοι ότι θα την υλοποιήσουμε.


[2016]

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.