Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021

ΑΣ ΟΝΟΜΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΜΑΣ, "ΠΙΣΤΗ"

 ΑΣ ΟΝΟΜΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΜΑΣ, "ΠΙΣΤΗ"


     Σπουδάζοντας το μέγα έπος των Ελλήνων Στρατιωτών στη Δύση οι οποίοι αποτελούν και το ίνδαλμα της Ομάδος των "Ελλήνων Κενταύρων" θα είχαμε να διδαχθούμε πολλά, κυρίως, για αρετές που χάθηκαν μέσα στο χρόνο και, δη, για την κύρια εξ αυτών την πίστη, όχι, βεβαίως, την παραμυθιάζουσα θρησκευτική-δογματική πίστη σε ανθρωποκατασκεύαστα ξόανα και ανθρωποκεντρικά είδωλα, αλλά την προσήλωση σε άχραντα ιδανικά τα οποία στηρίζουν τον άνθρωπο ως τον μεγάλο αρχιτέκτονα του οικοδομήματος της ζωής και του πολιτισμού!

     Για την πίστη των Ελλήνων Στρατιωτών στη Δύση μιλά ένα απότμημα από το φερώνυμο έργο του αειμνήστου ιστοριοδίφη Κωνσταντίνου Σάθα το οποίο παρατίθεται εν συνεχεία για να μας αποκαλύψει ότι πίσω από αυτό το μέγα έπος εκείνων των ηρώων που απέσπασαν τον σεβασμό και τον θαυμασμό της Ευρώπης δεν βρίσκονταν τίποτε άλλο παρά η προσήλωσή τους στις αξίες και στα ιδανικά τους, δηλαδή, η ίδια η πίστη τους!

[Κ. Σάθα: "ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΙ ΕΝ ΤΗ ΔΥΣΕΙ", κ. ΙΑ']

     Στην αποτίμηση της σημασίας της πίστεως είναι χαρακτηριστική η ακόλουθη φράση από το πόνημα του Ι.Σ. Βεζανή "Πίστις" (1940, σ. 5): "Δεν υπάρχει δύναμις πλέον ζωογόνος και πλέον δημιουργική από την πίστιν και άνευ αυτής τίποτε δεν γίνεται"!

     Η, διεπόμενη από μία βαθύτατη, εμπεριστατωμένη και πλήρως απαντητική φιλοσοφία, Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν δέχεται απλώς την ελευθερία του ατόμου αλλά και την απαιτεί, όπως, σοφότατα είχα διακηρύξει στη μελέτη του "Οι φιλοσοφικές βάσεις του Εθνικοσοσιαλισμού" ο μεγάλος στοχαστής Otto Dietrich και για τον λόγο αυτό, εμείς οι "Έλληνες Κένταυροι" δεν αναγνωρίζουμε μόνον στην χορεία των ενδιαφερόντων ή του κύκλου μας αξίες εμπνέουσες πίστη! Κι άλλα ενδιαφέροντα εκτός αυτών με τα οποία εμείς καταγινόμεθα κι άλλοι κύκλοι ανθρώπων αξίων και δημιουργικών αξίζουν πίστεως και, καθένας, είναι ελεύθερος να επιλέγει και να επιλέγεται, κυρίως το τελευταίο! Όμως, είναι απαραίτητη η προσήλωση, η πίστη μας σ΄ εκείνο, σε ό,τι, μας επιλέγει εφ΄ όσον αυτό τύχει της συνειδητής και τεκμηριωμένης προεγκρίσεώς μας ως συνάδον με τις αξίες και τις προσδοκίες μας. Αφ΄ ης στιγμής, όμως, αυτό το "ό,τι" τύχει της αρχήθεν εγκρίσεώς μας θα είναι άτιμο να το προδώσουμε ...ολιγοπιστίας ένεκεν! Και ας μη παραβλέπουμε ότι η ολιγοπιστία είναι το μεγάλο δηλητήριο που ενσπείρει στις κοινωνίες η μειονοτική νομενκλατούρα των εξουσιαστών η οποία, προκειμένου να διαιωνίζει την εξουσία της επί των πολλών και αφελών καλλιεργεί την ολιγοπιστία.

     Αξίες, ιδανικά, πρόσωπα, πλάσματα, ενδιαφέροντα, "αζιμούθια" εν γένει τα οποία, σε κάποια στιγμή της ζωής μας, επιλέξαμε με ελεύθερη βούληση και κατά συνείδηση και χωρίς την διαμεσολάβηση κανενός νέου, ανατρεπτικού στοιχείου, θα πρέπει να τα διατηρούμε σταθερώς εγκολπωμένα μέχρι θανάτου, άλλως, η όποια κάμψη της πίστεώς μας προς αυτά, ατιμία θα είναι για μας και όχι μόνον, θα μας οδηγήσει σε θλιβερή αποστέρηση εκείνου που μας ...επέλεξε! 

     Ο Ίππος και το Τόξο, η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων", ασφαλώς, κάποτε, "διασταυρώθηκαν" στη ζωή μας, όμως, τίποτε δεν μας υπεχρέωσε να τα εγκολπωθούμε. Ούτε ο Ίππος, ούτε το Τόξο μας "έσυραν από το αφτί" να τα επιλέξουμε ως μέρη της καθημερινότητός μας και, πολύ περισσότερο, η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων", όχι μόνον δεν υποχρεώνει κανέναν σε ένταξη αλλά, μάλλον, απωθεί σε βαθύτερο στοχασμό εντάξεως μέχρις ότου ο ενδιαφερόμενος κρίνει με απόλυτη νηφαλιότητα περί του πρακτέου. Αφ'  ης στιγμής, όμως, η αβίαστη κρίση "εκφωνηθεί" στην συνείδηση του κρίνοντος, απομένει το χρέος πίστεως στην όποιαν απόφαση. Και κάθε βιασμός κατά της αποφαντικής τελικής κρίσεως θα οδηγήσει τον βιαστή ολιγόπιστο σε καταστάσεις ανάλογες εκείνων που παρατηρούμε σε αξιαγάπητους φίλους οι οποίοι, αναιτίως, "παλινδρόμησαν" περνώντας την πάντα ελεύθερη και προσβάσιμη "πύλη εξόδου" με αποτέλεσμα, εκ των υστέρων να δημοσιοποιούν τις τύψεις τους με αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτυώσεως από την εφιπποτοξοτική "ζωή" τους με την λεζάντα "Παλιές καλές μέρες!", φορτίζοντάς μας με θλίψη, δοθέντος ότι η ελεύθερη και προσβάσιμη "πύλη εξόδου" της Ομάδος μας είναι και μη ...αμφίδρομη!

     Όλα τα παραπάνω θα τα αναλύσουμε σε Κύκλο ο οποίος θα πραγματοποιηθεί τάχιστα, αν και η σημερινή σύνθεση της Ομάδος μας δεν προμηνύει τίποτε ανησυχαστικό! Ο σκοπός του Κύκλου αυτού θα είναι παιδαγωγικός της ψυχής και αποτρεπτικός "τοξικοτήτων" οι οποίες δυνατόν να αναπτυχθούν σε μία κοινωνία η οποία συνθλίβεται εν μέσω απανθρώπων περιορισμών με "υγειονομικό" πρόσχημα και στο πλαίσιο μιας κατευθυνόμενης κοινωνικής πραγματικότητος η οποία επιδιώκει την νόσο ώστε οι εξουσιάζοντες "νοσηλευτές" να έχουν λόγο ...υπάρξεως, ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι ο μεγαλύτερος εχθρός της "φαρμακοβιομηχανίας" είναι η ίδια η ...ίαση! Και στην Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" επιχειρούμε κι επιτυγχάνουμε την ίαση, όχι μόνον με την Έφιππη Τοξοβολία αλλά και με τον Κύκλο της Ομάδος. Ακριβώς, για να ονομάσουμε την Τιμή μας "Πίστη"!

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.