Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021

Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ

 Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ


     Μέχρι πριν λίγες ημέρες ο Βασίλης δεν ήθελε καν να πλησιάσει τον Ίππο και σήμερα, με την βοήθεια της Φοίβης όχι μόνον ιππεύει και διευθύνει άνετα τον Ίππο αλλά τόξευσε και για πρώτη φορά ...έφιππος! Η δύναμη της θελήσεως τεκμηριώνει συνεχώς την παρουσία της στην καθημερινότητά μας αλλά η προσοχή μας φαίνεται ελλιπής! 


     Αυτή τη φορά η Φοίβη έφερε στο καλαθάkι της νέα εκπαιδευτικά μέσα, φροντίζοντας να μη πλήττει ποτέ ο μαθητής της.


     Ο τετράποδος Γλαύκος, όμως, πάντοτε προηγείται και ...πρώτος "τσεκάρισε" το περιεχόμενο του μικρού ψάθινου καλαθιού, παρακινούμενος από παυλώφειες "προσταγές" να υποψιάζεται ...ταίστρες. Κι όταν ο Γλαύκος το ...επέτρεψε, η Φοίβη ξεκίνησε την εκπαίδευση του μαθητή της.


     Η σημερινή, όμως, εκπαίδευση του Βασίλη είχε πολλές "πτυχές", όλες σοφά προγραμματισμένες για την κατάκτηση του στόχου του μαθήματος που δεν ήταν άλλος από την έφιππη τόξευση του Βασίλη! Και για κάτι τέτοιο θα έπρεπε, προηγουμένως, ο Βασίλης να είναι ακόμη και σωματικώς προθερμασμένος διότι η ασφάλεια της ιππεύσεως προέχει το ίδιο για όλους.


     Και, βεβαίως, στην περίπτωση του Βασίλη καμία "έκπτωση" στο προβλεπόμενο ασκησιολόγιο προθερμάνσεως δεν θα ήταν νοητή. Αντιθέτως...


     Όταν, εν τέλει, ο Βασίλης ανέλαβε Τόξο και βέλος, σωστά προθερμασμένος αλλά και με πολύ καλό κάθισμα, ήταν έτοιμος να συναγωνισθεί οποιονδήποτε άλλον Συνασκούμενό του διαθέτοντας και μία "ψυχολογία" ...νικητή!


     Και η μεγάλη στιγμή του σημερινού μαθήματος αλλά και των προηγουμένων τεσσάρων συνεδριών, έφτασε! Ο Βασίλης, έφιππος, τοξεύει για πρώτη φορά και με πλήρη...αυτοπεποίθηση, όπως και κάθε Συνασκούμενός του!


     Πέντε μόνον συνεδρίες ήσαν αρκετές για την Φοίβη και τους βοηθούς της, Ηρώ, Νικολέτα και Αντώνη, ώστε να αναδείξουν τον Βασίλη σε έφιππο Τοξότη αλλά και αξιοπρόσεκτον Ιππέα, όπως τον είδαμε να αποχωρεί ευτυχής για το επίτευγμά του, διευθύνοντας επιτυχέστατα τον Ίππο του μετά από αυτή την σημερινή, καθοριστική συνεδρία! 


ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.