Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΗ

 ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΗ




Mε επιτυχία ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εξετάσεις διαπιστεύσεως ως νέου Εφιπποτοξότη του Συνασκουμένου Εμμανουήλ Τσαγκαρογιαννάκη ο οποίος στην πρακτικήν εξέταση είχε ευστοχία 5 βελών επί 6 και στην θεωρητική ποσοστό επιτυχίας 65%. Έτσι, στην Ελληνική εφιπποτοξοτική "Οικογένεια" των "Ελλήνων Κενταύρων" από σήμερα προσετέθη ακόμη ένα Μέλος, μάλιστα, με πανεπιστημιακή Παιδεία, ως έγκριτος νομικός και ενεργός δικηγόρος.

     Ήταν η πρώτη φορά κατά την οποία σε παρόμοιες εξετάσεις χρησιμοποιήθηκε Παραδοσιακό Τόξο κατασκευασμένο από ε λ λ η ν ι κ ά "χέρια" και, συγκεκριμένα, κατασκευασμένο από τον «Έλληνα Κένταυρο» Περικλή Τελιορίδη ο οποίος και ευγενώς το προσέφερε στην Σχολή μας η οποία και το χρησιμοποιεί δοκιμαστικώς επί μακρό χρόνο, έχοντας αποκομίσει άριστες εμπειρίες από την αξιοπιστία του!

     Οι εξετάσεις αρχίζουν πάντοτε με την επιβεβαίωση της επαρκούς ισορροπίας του εξεταζομένου ο οποίος καλείται να καλπάσει σε υψηλή ταχύτητα επί ανοικτής διαδρομής με μία αλλαγή κατευθύνσεως (γωνία, στροφή) και με έναν Ίππο χωρίς στομίδα, χωρίς σέλλα (χωρίς αναβολείς) με τα χέρια σταυρωμένα στο στήθος του. Έπονται οι έξι βαθμολογούμενοι τοξευτικοί καλπασμοί. 

     Η  Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" διδάσκει την Έφιππη Τοξοβολία ως πολεμική τέχνη και όχι ως άθλημα, με αποτέλεσμα, τόσο η διδασκαλία όσο και οι εξετάσεις να γίνονται κατά έναν τρόπο ανάλογο της όλης προσεγγίσεως, πολύ απαιτητικότερα απ΄ ό,τι συμβαίνει σε πολλές άλλες αντίστοιχες Σχολές, με έναν ξένο και όχι ιδιόκτητο Ίππο ο οποίος δεν φέρει στομίδα, δεν φέρει επίσαξη (σέλλα, αναβολείς κλπ), καλπάζει επί ανοικτής διαδρομής η οποία δεν διαθέτει σκάμμα ή οποιονδήποτε άλλο περιορισμό κατευθύνσεως με συνεχή έλεγχο διευθύνσεως του εφίππου Τοξότη κλπ.

     Ο εξεταζόμενος καλείται, αρχικώς, να εκτελέσει έξι καλπαστικές εξόδους με τόξευση υποχρεούμενος να τοποθετήσει τουλάχιστον τέσσερα βέλη στον στόχο. Κατόπιν, εξετάζεται σε έναν κύκλο θεωρητικών γνώσεων στις οποίες συμπεριλαμβάνονται Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία, Ιππολογία, Ιππογνωσία, Ιπποκομία, Οπλογνωσία και αυτή την φορά ο εξεταζόμενος, εκτός των άλλων και αναφορικώς με την Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία απήντησε σε ερωτήσεις σχετικές με την προσωπικότητα του Πλάτωνος και το έργο του "Πολιτεία"Οι εξετάσεις στην Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" μαγνητοσκοπούνται και είναι δημόσιες, πάντοτε δε το οπτικοακουστικό αλλά και γραπτό υλικό αρχειοθετείται. 

      Στον εξεταζόμενο πάντοτε επεξηγείται ότι η επιτυχία στις εξετάσεις αυτές δεν σημαίνει την ολοκλήρωση του Εφιπποτοξότη, δεν σημαίνει την άφιξη στον προορισμό του αλλά, αντιθέτως, την αφετηρία της εκπαιδεύσεώς του η οποία διαρκεί καθ΄ όλο το άνυσμα της ζωής του. Έτσι και σήμερα, η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" ευχήθηκε στον Εφιπποτοξότη Εμμανουήλ Τσαγκαρογιαννάκη "ΕΦΙΠΠΗ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ!", μια ευχή-προτροπή του Δασκάλου μας Kassai Lajos!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.