Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

ΕΞ ΑΠΗΩΡΗΜΕΝΟΥ SIGILLUM

 ΕΞ ΑΠΗΩΡΗΜΕΝΟΥ SIGILLUM


     Ο ΙΠΠΟτισμός και οι παραδόσεις του έχουν ως επίκεντρο τον Ίππο και την συνεργασία μαζύ του και είναι ακατανόητο το πόσοι θέλγονται από αυτά χωρίς καν να τολμούν να πλησιάσουν τον Ίππο και τα αμέτρητα θέλγητρά του. 

     Μας φαίνεται εντελώς ανερμήνευτη η επίκληση του ΙΠΠΟτισμού από άτομα που φαντασιώνονται τον Ίππο σε θεατρινίστικες τελετουργίες που εξαντλούνται μέσα σε σκοτεινές "στοές" και κάτω από σκηνογραφημένες αψίδες, όταν το μόνο περιβάλλον που αρμόζει στον Ίππο και στον …ΙΠΠΟτισμό είναι το φυσικό έδαφος και ο υπαίθριος στίβος. 

     Πόσο αστεία ηχούν στην ακοή μας τα «τελετουργικά» που αναφέρονται στον ΙΠΠΟτισμό και που χάνονται μέσα σε κλειδαμπαρωμένους χώρους από κυρίους οι οποίοι ενδύονται …ποδιές και επινώτια παριστάνοντες τους ΙΠΠΟτες, χωρίς ποτέ να έχουν εφιππεύσει! 

     Εμείς, στη Σχολή των «Ελλήνων Κενταύρων» υιοθετούμε εμπράκτως όχι μόνον την αξιακή κλίμακα του ΙΠΠΟτισμού (εξαιρέσει των θρησκευτικών αγκυλώσεων των επιπολής ερμηνευτών του) αλλά και την κλίμακα των τακτικών του και, δη, των εφίππων, λόγος για τον οποίο προσκαλούμε όλους εκείνους που αναφέρονται, εν κλειστώ και παραβύστω, στον ΙΠΠΟτισμό να προσέλθουν ώστε να βιώσουν έφιπποι και όχι κατά φαντασίαν, αυτή την ουσιώδη ιστορική πτυχή, προκειμένου να αντιληφθούν ουσιωδέστερα το ΙΠΠΟτικό ιδεώδες περί του οποίου ...κόπτονται από τα σκοτεινά "άντρα" τους!

     Και σε αυτή την εκπαιδευτικήν ημερίδα, αφορμώμενοι εκ της εφαρμογής της διπλής ιππεύσεως του απηωρημένου Ναϊτικού "sigillum" (έπαρμα βουλοκεριού) ξεκινήσαμε, με την βοήθεια του Ίππου Γλαύκου και της Σοφίας, την ανάπτυξη του ισορροπιστικού αισθήματος της Φοίβης η οποία προορίζεται, λόγω εξαιρετικών ικανοτήτων, για υψηλή Γυμνιππευτική (Voltige). 

     Πριν επιχειρήσουμε την είσοδό μας στον πυρήνα της παρούσης διδασκαλίας, δώσαμε το χρονικό περιθώριο στους τρείς Συνασκούμενους (Ίππο, Σοφία και Φοίβη) να συνδεθούν μεταξύ τους και να κατανοήσουν την σχέση αλληλοσυνεργασίας τους. Η ασφάλεια των μαθημάτων μας, ως προέχουσα, απαιτεί προοδευτικούς χειρισμούς χωρίς βιασύνες κι αυτό ίσχυσε και σ΄ αυτό το μάθημα το οποίο, πρώτος απ΄ όλους παρηκολούθησε και διδάχθηκε ο ίδιος ο Εκπαιδευτής.

     Στη σημερινή μας ημερίδα εφαρμόσαμε μια προοδευτική τακτική, ξεκινώντας από την αξιοποίηση των ώμων της Σοφίας από την Φοίβη μέχρι την πλήρη κατανόηση από την τελεταία της καμπύλης ανυψώσεως στο τελικό ορθοστάδην.


     Με την πρόοδο των προσπαθειών ανυψώσεως της Φοίβης επί της ολισθηρής επιφανείας του δέρματος του Γλαύκου, ο στόχος του ορθοστάδην επετεύχθη, έστω και με τα γόνατα μη τεταμένα (πρώτη προσπάθεια, άλλωστε...) και με τα χέρια στην ισορροπιστικήν έκταση!

     Σπουδαίο, περγαμηνώο, … «σιγίλιο» και λίαν … «επιβεβαιωτικό» των ικανοτήτων των Συνασκουμένων μας, αυτό το μάθημα, αφορίζει με … «απηωρημένο μολυβδόβουλο» την προοπτική ανελίξεως στην Γυμνιππευτική των «Ελλήνων Κενταύρων» οι οποίοι θα απολαμβάνουμε τον Ίππο και τον ΙΠΠΟτισμό, όσο «άλλοι» θα αρκούνται να φαντασιώνονται περί αυτά!


Πλήρες Φωτογραφικό Λεύκωμα ΕΔΩ

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.