Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2021

ΕΝΑΣ ΣΚΥΛΟΣ ΗΡΘΕ ΑΠΟΨΕ ΑΠ΄ ΤΑ ΠΑΛΙΑ... ...ΦΟΡΤΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ...!

 ΕΝΑΣ ΣΚΥΛΟΣ ΗΡΘΕ ΑΠΟΨΕ ΑΠ΄ ΤΑ ΠΑΛΙΑ...

...ΦΟΡΤΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ...!     Τίποτε πιο όμορφο από τον επίλογο μιας προπονητικής ημερίδος με ένα εντυπωσιακό φυσικό πλάσμα όπως ένα Malinois που μπορεί να σου ανατρέψει την "εικόνα" που μπορεί να είχες γι αυτή την αμφιλεγόμενη φυλή...


     Αν και ο συγκεκριμένος προπονητικός χώρος προσφέρεται μόνον για πέντε, το πολύ, Συνασκουμένους, αυτή την φορά φάνηκε ότι με ιδανικό Επιτελείο το ...αδιαχώρητο επιλύθηκε κατά τον καλύτερο τρόπο και μια προπονητική ημερίδα έφθασε σε αίσιο πέρας με ακρίβεια ελβετικού ρολογιού.


     Διαχωρίζοντας την Γραμμή Βολής "στα δύο" κι αναθέτοντας το κύριο τμήμα της στον Σταύρο και το τμήμα πρωτοεισάκτων της στην Νικολέτα, η κατάληξη ήταν ιδανική και τάχιστη, ενώ ο χώρος έδειξε να προσφέρει πολύ περισσότερες δυνατότητες απ΄ ό,τι φανταζόμαστε!


     Σίγουρα, στην επιτυχία του μοναδικού αυτού (για τα "χρονικά" του χώρου) εγχείρημα, συνέβαλε σημαντικά και η ευγενής πρωτοβουλία του Συνασκουμένου μας Πολυδεύκη να υποστηρίξει και πάλι την Ομάδα μας, προσφέροντάς μας έναν νέο, μεγάλο, στόχο άνευ του οποίου θα ανέκυπταν προβλήματα "υποδοχής βελών" στον μικρότερο που διαθέταμε!


     Πάντα η ευγνωμοσύνη μας για την διαρκή υποστήριξη της Ομάδος μας από την γενναιοδωρία του Πολυδεύκη, τον ακολουθεί!


     Η ομάδα της Νικολέτας λειτούργησε ταχύτατα και μύησε τους νεοεισερχόμενους με ακρίβεια και αποτελεσματικότητα.


     Έμπειρη, πλέον, η Νικολέτα στη "μεταλαμπάδευση" της βασικής στάσεως και τεχνικής της Τοξοβολίας, δείχνει ότι μπορεί να το επιτύχει για κάθε νέο Μέλος μας, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας και η "πολυμορφία" της συνθέσεως της σημερινής ομάδος της, αυτό έδειξε!


     Με διακριτική κίνηση, χαμηλή φωνή και πλήρη παραστατικότητα, η Νικολέτα και πάλι ολοκλήρωσε την αποστολή της μετακινώντας αμέσως τους μαθητές της στην κυρίως Γραμμή Βολής αφήνοντάς τους να αφομοιωθούν, τελικώς, από αυτήν κατά τον αρμονικότερο τρόπο.


     Ο Σταύρος, αφ'  ετέρου, αποκαλύπτει μια προπονητικήν "ευστροφία" διατηρώντας σε διαρκή εγρήγορση την Γραμμή Βολής χωρίς "κοιλιές" και ανία.


     Έχοντας ευεργετηθεί σημαντικά από τις τελευταίες ιππικές του υπερβάσεις κατά την διάρκεια των ημερίδων Ιππευτηρίου, ο Σταύρος, έχει "περάσει" στο "σκεπτικό" της Έφιππης Τοξοβολίας ακόμη περισσότερο και διαμορφώνει ασκησιολόγιο με εμφανή την εφιπποτοξοτικήν "έμπνευση".


     Και δεν πρέπει να παραλειφθεί η επισήμανση ότι και αυτή τη φορά η τήρηση του Σχολείου Σιωπής, παρά το ευάριθμο της Γραμμής Βολής ήταν αξιοπρόσεκτη.


     Στο τέλος, κάναμε μιαν επανάληψη των δύο βασικών Στάσεων που δεν παραλείπουμε στις Προπονήσεις μας.


     Τέτοιες Προπονήσεις προάγουν την όλη προσπάθειά μας αλλά και τις δεξιότητες όσων στελεχώνουν την Ομάδα μας.


     Κι ο ...σκύλος; Που "κολλάει" ο ...σκύλος; Αυτός κι αν ..."κολλάει"! Διότι αυτός ο σκύλος ήρθε να βάλει τη "σφραγίδα" της υπέροχης προπονητικής εμπειρίας που βιώσαμε κουβαλώντας μαζύ του τον χαρακτήρα ενός άλλου σκύλου που, κάποτε ζούσε στον ίδιο χώρο! 


     Ο τετράποδος επισκέπτης μας, ο Άρης, συνοδευόμενος από τον αγαπημένο μας Κυναγωγό του κι εξαιρετικό εκπαιδευτή σκύλων, αλλά κι αλογατάρη, Ιωάννη, δεν "σφύριξε", απλώς, την λήξη μιας ακόμη προπονητικής ημερίδος αλλά δείχνοντάς μας έναν μοναδικό χαρακτήρα μας μετέφερε σ΄ έναν άλλο "κόσμο" γεμάτο φυσικότητα που γαληνεύει τη ψυχή κι οξύνει τη σκέψη για την ανάταση του, ούτως ειπείν, "ανθρώπου" στην υπερορία του φυσικού πλάσματος "ζώου".


     Αφού συστήθηκε με τον ευγενέστερο τρόπο σε όλους, αποσύρθηκε εκεί που κάποτε συνήθιζε να υποδέχεται τους επισκέπτες της η, επίσης, τετράποδη οικοδέσποινα Nostra η οποία από πολλών χρόνων "παίζει" με ρασοφόρους, χουλιγκάνους, φιλιππινέζους, σταλινοπρέζακες, ...τροχονόμους και άλλους "καλουπωμένους" στον επέκεινα κόσμο... 


     Πράγματι, αυτός ήταν από τους ωραιότερους προπονητικούς επιλόγους και η παρουσία του Ιωάννη με τον Άρη στον χώρο μας, αληθινά, ...λυτρωτική.


ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.