Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

ΕΚ ΤΗΣ ΑΤΑΞΙΑΣ Η ...ΤΑΞΗ

ΕΚ ΤΗΣ ΑΤΑΞΙΑΣ Η ...ΤΑΞΗ



     Όταν ο άτακτος, πλην αξιολάτρευτος έως και απαραίτητος, εμφανίζεται στη τάξη είναι δεδομένη η ...αταξία η οποία, όμως, συχνά, προσθέτει στη ζωή μας και, κυρίως, στις θετικές εμπειρίες μας παράγοντας ...τάξη!


     Κι ο Σταύρος μας, ...μπουκάρει με τα "εργόχειρά" του στη τάξη μας, καβάλα στο τσόπερ του με τα τσεκούρια του και τις ρηξικέλευθες ιδέες του, παρασύροντάς μας σε νέους "δρόμους" κι ανοίγοντάς μας νέους "ορίζοντες" πέραν δογματισμών διότι, ας μη ξεχνάμε, τόσο ένα τσόπερ όσο κι ένας Ίππος μπορούν να χαρίσουν το απολαυστικό θέαμα μιας ...σούζας εκεί που όλα δείχνουν ανιαρά και συντηρητικότατα..."flat"!


     Επιδεξιότατος κατεργαστής μετάλλου, ο Σταύρος μας, επιδίδεται στο εργαστήριό του σε πολύ σοβαρές κατασκευές μεταξύ των οποίων και τα τσεκούρια του τα οποία διακρίνονται για την χρηστική στιβαρότητά τους χωρίς να υπολείπονται σε τίποτα της ιστορικής αισθητικής αλλά και της εκπαιδευτικής αξίας αφού το υπολογίσιμο βάρος τους αλλά και το "ζύγισμά" τους τα κάνει ιδανικά μέσα για την εκπαίδευση Ιππηλασίου στο οποίο η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" αποδίδει μεγάλη σημασία.


      Εντυπωσιακά τα αγχέμαχα "εργόχειρα" του Σταύρου αναδεικνύονται χρησιμότατα στη "μάχη" του ...Ιππευτηρίου, "παρασύροντας" τον Ιππέα σε ένα σταθερότερο και βαθύτερο κάθισμα ενώ αντισταθμίζει τις συνέπειες των εκτροπών εκ του έκκεντρου βάρους του κρατήματός τους, έχουν δοκιμαστεί από παλιά και η εισαγωγή τους στα μαθήματα Ιππηλασίου της Σχολής μας, ήδη, απεδείχθη ωφελιμότατη.  


     Ο Σταύρος μας, με τα "εργόχειρά" του, για άλλη μια φορά στάθηκε αρωγός εκπαιδευτικής εμπειρίας για την Σχολή μας.


     Και σ΄ αυτή την εκπαιδευτικήν ημερίδα, τα τσεκούρια ...επανεισήχθησαν και για τις Αμαζόνες μας οι οποίες δεν εννοούν να υστερούν έναντι των ανδρών ομοτέχνων τους για να μη πούμε ότι ως άλλες ...Πενθεσίλειες ξανάβαλαν στο σημάδι κάθε ιδεατό ...Αχιλλέα!


     Έτσι, αυτή τη φορά, τα κορίτσια της Ομάδος μας ανέλαβαν ...τσεκούρι μέσα στο πλαίσιο της εκπαιδεύσεώς μας ..."χωρίς σύνορα" και εφίππευσαν τον Γλαύκο δια  τα ...περαιτέρω!


     Στο μάθημα αυτό το πρώτο που έγινε κατανοητό είναι ότι για να είναι αποτελεσματικό το τσεκούρι κατά την χρήση του θα πρέπει να κρατιέται "ζυγισμένο" από το σωστό σημείο της λαβής ώστε η καταφορά του να του επιτρέπει τμητική αποτελεσματικότητα.


     Δυστυχώς, όμως, το σωστό κράτημα του τσεκουριού ώστε να παραμένει ζυγισμένο, έχει ως μειονέκτημα την απαίτηση καταβολής μεγάλης μυϊκής δυνάμεως, κάτι που, τουλάχιστον τα κορίτσια είναι φυσικό να μη διαθέτουν!


     Επίσης, η απασχόληση του ενός χεριού με το κράτημα του τσεκουριού εξαναγκάζει τον αναβάτη να κρατά και τις δύο τις ηνίες με το άλλο (ένα) χέρι, κάτι που απαιτεί μεγαλύτερη καταβολή προσοχής στην διευθυντική του προσπάθεια, εξασκώντας τον σε αυτήν.


     Επέκεινα όλων των προαναφερθέντων, η ανάληψη του τσεκουριού από τον αναβάτη, όπως προανεφέρθη, συνεργεί σε εκτροπές εκ του καθίσματος εξαναγκάζοντάς τον σε συνεχείς διορθώσεις διατηρήσεως καθίσματος ευσταθούς ισορροπίας, κάτι που πρέπει να προσέχει ιδιαιτέρως σε βηματισμούς υψηλοτέρων του βάδην ταχυτήτων και επί στροφών όπου αναπτύσσεται φυγόκεντρος.


     Κι όλα τούτα τα αντελήφθησαν ενστικτωδώς όλες οι Συνασκούμενές μας που, έφιππες, ανέλαβαν τσεκούρι, έστω και χωρίς δασκαλίστικες αναλύσεις, κάτι που αποφεύγουμε ...επιμελώς στη Σχολή μας.


      Όμως, ο Σταύρος που δεν μας αφήνει σε χλωρό κλαρί, δεν μας παρέσυρε με την ομορφιά αλλά και την ωφέλεια των τσεκουριών του αλλά και του μοτοσυκλετιστικού ...γιλέκου του το οποίο έγινε το ..."φετίχ" των Συνασκουμένων μας που το χάρηκαν πολύ περισσότερο από τα "θηλυκά" τους φορέματα, ενώ φήμες το θέλουν ως το μέλλον ...νυφικό κάποιων εξ αυτών. Ίδωμεν! Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" χαράζει δρόμους μέχρι και στην ...ενδυματολογία!


ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.