Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2021

ΣΧΟΛΗ ΤΥΦΛΩΝ ΙΠΠΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΞΟΤΩΝ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ"

ΣΧΟΛΗ ΤΥΦΛΩΝ ΙΠΠΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΞΟΤΩΝ

ΤΩΝ

"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ"


    Η παγκοσμίως μοναδική και διεθνώς προβεβλημένη Σχολή τυφλών Ιππέων και Τοξοτών που λειτουργεί, από το 2016, αφιλοκερδώς στο Παράρτημα των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" υπό την καθοδήγηση του Αρχηγού του Παραρτήματος, Εφιπποτοξότη Αθανασίου Ψωρομύτη και με την υποστήριξη του βοηθού-Εκπαιδευτή Χρύσανθου Δρίτσα, συνεχίζει το ουμανιστικό έργο της  και την εκπαίδευση μη βλεπόντων συνανθρώπων μας.

     Στην Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων", όπου η διαφορετικότητα δεν ακυρώνει στο παραμικρό την  ι σ ο τ ι μ ί α, όλα ανεξαιρέτως τα Μέλη της αντιμετωπίζονται  ανιδιοτελώς και  ι σ ο τ ί μ ω ς  με γνώμονα την κοινή ωφέλεια και την από κοινού συνεισφορά προς τον ανθρώπινο Πολιτισμό, με κοινή ανάληψη ευθυνών και κοινή απόλαυση δικαιωμάτων, όπως επεσήμανε προσφάτως και ο Εκπρόσωπος της Ομάδος μας, Συνασκούμενος,  Αντώνιος Διαγούπης.

     Η Σχολή Τυφλών Ιππέων και Τοξοτών των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" βασίζει το ευεργετικό αποτέλεσμα της διεγέρσεως και αναπτύξεως του ενστίκτου των μη βλεπόντων συνανθρώπων μας σε ένα επιτυχές "σκεπτικό" του Αρχηγού της, Εφιπποτοξότη Αθανασίου Ψωρομύτη του οποίου η εφευρετικότητα επιβεβαιώνεται σε κάθε εκπαιδευτικήν ημερίδα καθιερώνοντας, αρχικώς, ένα απλό κουδούνι ποδηλάτου ως μέσον επισημάνσεως του στόχου στην ακοή των τυφλών.

     Και το "σκεπτικό" του Αρχηγού των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας", δεν ήταν άλλο άλλο παρά το κουδουνάκι ως ...μουσικός επισημαντής και διεγέρτης!

     Κατόπιν, ο συνεργάτης και Στέλεχος των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" Χρύσανθος Δρίτσας επιστράτευσε το ηχητικό ερέθισμα ενός μετρονόμου ως "ακουστικήν επισήμανση" του στόχου και την εξ αυτού κινητοποίηση όλων των απαιτουμένων ενεργειών εκ μέρους του μη βλέποντος Τοξότη ώστε να τον πλήξει με την τόξευσή του. Έτσι, από την στιγμή της σημάνσεως του ήχου (εμφάνιση του στόχου) μέχρι την πρόσκρουση του βέλους, ο μη βλέπων Τοξότης αναγκάζεται να προσφύγει σε αναπληρωματικές της οράσεως ικανότητες ώστε να καταφέρει το ζητούμενο αποτέλεσμα και αυτό, ακριβώς, επιδρά στην ανάπτυξη του ίδιου του ενστίκτου του του οποίου η αποτελεσματικότητα είναι σημαντική για την βελτίωση της καθημερινότητός του!

     Και μέσα στο πλαίσιο της ισοτιμίας, οι μη βλέποντες Συνασκούμενοί μας εκπαιδεύονται υπό τους ίδιους, ακριβώς, όρους και προϋποθέσεις όπως και οι βλέποντες, σύμφωνα με την φιλοσοφία των "Ελλήνων Κενταύρων" η οποία αναγνωρίζει την διαφορετικότητα χωρίς να της αναγνωρίζει την δυνατότητα ακυρώσεως της ισοτιμίας!

     Έτσι, οι μη βλέποντες Συνασκούμενοί μας, όπως και οι βλέποντες, από την πρώτη στιγμή μέχρι την τελευταία κάθε εκπαιδευτικής ημερίδος, θα ακολουθήσουν το ίδιο πρόγραμμα, με τις ίδιες φροντίδες και τους ίδιους περιορισμούς, καταλήγοντας στο ίδιο ωφέλιμο αποτέλεσμα.

     Από την τήρηση των μέτρων ασφαλείας, την όπλιση και αφόπλιση του Τόξου, την ακριβή εκτέλεση των οδηγιών του Εκπαιδευτή, οι μη βλέποντες Συνασκούμενοι θα ακολουθήσουν όλο το πρόγραμμα της Ενστικτώδους Τοξοβολίας όπως ακολουθούν και οι βλέποντες.

     Και οι μη βλέποντες θα κληθούν να ανταποκριθούν σε συγκεκριμένο ασκησιολόγιο χωρίς "εκπτώσεις" διότι στην Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" επιμένουμε στο "Όλοι διαφορετικοί, όλοι ικανότατοι!". Κι όλα αυτά συνετελέσθησαν και στην τελευταία προπονητικήν ημερίδα όπου οι δύο μη βλέποντες Συνασκούμενοι εξετέλεσαν ακόμη και ...παρθία τόξευση!

     Όσο για την αποτελεσματικότητα της όλης εκπαιδεύσεως της Σχολής Τυφλών Ιππέων και Τοξοτών του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας", αυτή τεκμηριώνεται με το συστηματικώς τηρούμενο οπτικοακουστικό υλικό μετά το πέρας κάθε εκπαιδευτικής ημερίδος από τον Αρχηγό της και το οποίο "απαντά" σε κάθε "ερώτημα".

     Με πραγματικό εμβαδόν στόχου πολύ μικρότερο από εκείνο που αναλογεί στους βλέποντες, οι μη βλέποντες εκπαιδευόμενοι κάθε φορά επιτυγχάνουν, ολοένα και λαμπρότερο αποτέλεσμα ευστοχίας.

     Τα βίντεο που καταγράφονται και, εκ των υστέρων, μελετώνται προκειμένου να σχεδιασθεί η επόμενη ημερίδα, είναι αποκαλυπτικότατα, όπως υπήρξαν και κατά την τελευταία.

     Κι έτσι, με καλο-σχεδιασμένα και καλο-εκτελεσμένα "βήματα", η Σχολή Τυφλών Ιππέων και Τοξοτών των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" μπορεί να παραμένει υπερήφανη κάνοντας υπερήφανη και την σύγχρονη  Ελληνική κοινωνία για ένα έργο μοναδικό παγκοσμίως!

     Άξιοι επαίνου οι μη βλέποντας συνάνθρωποί μας οι οποίοι μάχονται για την βελτίωση της ποιότητος της ζωής τους σε πείσμα των δυσκολιών που η ίδια η ζωή βάζει, ανά πάσα στιγμή, σε όλους μας υπαγορεύοντάς μας την διαρκή υποχρέωση της υπερβάσεώς τους.

     Άξιος επαίνου ο Αρχηγός των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας", Εφιπποτοξότης Αθανάσιος Ψωρομύτης ο οποίος εν μέσω βαρυτάτων οικογενειακών υποχρεώσεων ως έγγαμος και πατέρας δύο βρεφών, αλλά και επαγγελματικών, ως διασώστης πυροσβέστης της δυνάμεως του Πυροσβεστικού Σταθμού Καλαμάτας, καταφέρνει, εκ του υστερήματος του χρόνου του να προσφέρει ανιδιοτελώς σημαντικότατες υπηρεσίες στους μη βλέποντες συνανθρώπους μας.

     Άξιος επαίνου και ο Χρύσανθος Δρίτσας, "χειριστής" της Προπονήσεως αυτής, ο οποίος αν και αντιμετωπίζει μιαν επαγγελματική καταστροφή εξ αιτίας του αναγκαστικού κλεισίματος της επιχειρήσεώς του λόγω των μέτρων "κατά του κορωναϊού", παραχωρεί αφιλοκερδώς τόσο τον χώρο του όσο και την προσωπική εργασία για την λειτουργία της Σχολής Τυφλών Ιππέων και Τοξοτών, του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας"! Ανάμεσά μας, πράγματι, ζουν Συνέλληνες με αληθινή αυταπάρνηση υπέρ των συνανθρώπων μας και η παρουσία τους τιμά την κοινωνία μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.