Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

1ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΦΙΠΠΕΥΣΕΩΣ ΔΙ' ΕΦΑΛΣΕΩΣ

1ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 

ΕΦΙΠΠΕΥΣΕΩΣ ΔΙ'  ΕΦΑΛΣΕΩΣ


      Ατρόμητη και σαρωτική η μικρούλα Χαρά μας, είναι και η χαρά μας όταν την είδαμε σήμερα να καλπάζει, σχεδόν όρθια, επάνω στον Ίππο της δίνοντάς του εντολές για να "τερματίσει" ταχύτητα περισσότερο με τις ηνίες στον τράχηλο παρά με τα πόδια στα πλευρά και προσπαθούμε να την επαναφέρουμε στην "τάξη" της καλπαστικής ...δεοντολογίας πριν χρειαστούμε να της φέρουμε καθαρόαιμο αραβικό για τα μαθήματά της! Κι όχι τίποτε άλλο αλλά το ταμείο της Ομάδος μας απέχει πολύ από το να μπορεί να αντέξει παρόμοιο έξοδο που πάντως το αξίζει αυτό το γλυκύτατο (κατά τα άλλα) κοριτσάκι!

Αρκεί όμως μια τέτοια ικανότητα για να μπορούμε να ...δηλώσουμε "Ιππείς"; Ασφαλώς, όχι σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Φυσικής Ιππικής και της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων", όπου τα κριτήρια είναι πολύ σοβαρότερα και περισσότερα!

Και μία από τις σημαντικές ελλείψεις φρόντισε να καλύψει ο Συνασκούμενος Αντώνης Διαγούπης, προσφέροντας σήμερα ένα πληρέστατο Σεμινάριο Εφιππεύσεως δι' Εφάλσεως, το οποίο βοήθησε όσους το παρηκολούθησαν να κατανοήσουν τις τρείς ενδεδειγμένες τεχνικές αυτού του συνιστώμενου τρόπου εφιππεύσεως.

Πολύ ιδιαίτερος ο Εισηγητής, συνδυάζοντας γνώση, παιδεία και εξάσκηση, ο Αντώνης μας, κατάφερε να αποσπάσει αμέσως την ...ευλαβική προσοχή του ακροατηρίου του, γενόμενος απολύτως κατανοητός και ακούραστος ώστε με τα συνεχή πρακτικά παραδείγματα που έδωσε (εφίππευσε ο ίδιος πάνω από είκοσι φορές ώστε να "εικονοποιεί" τον λόγο του) να καταφέρει να εμπνεύσει τους Συνασκουμένους του ώστε, ανεξαρτήτως σωματοδομής και ηλικίας, να σπεύσουν να κάνουν πράξη τα όσα σημαντικά τους μετέδωσε.

Με την επιστημονική του μεθοδικότητα (όταν έχεις αποφοιτήσει από ένα πανεπιστήμιο σαν το Stanford μεταφέρεις πολλά θετικά βιώματα μεταδώσεως γνώσεως) ο Αντώνης, πέραν των δικών του εμπειριών επί του σεμιναριακού αντικειμένου, δεν παρέλειψε να ενημερωθεί και από ένα "ευαγγέλιο" Γυμναστικής τις παραμέτρους της εφάλσεως πριν αναλάβει τις ευθύνες ενός τόσο σημαντικού όσο και ειδικού Σεμιναρίου κι έτσι έκανε κτήμα του και τις τρεις σχετικές παραγράφους (485, 487 και 523) της "Γυμναστικής" του κορυφαίου Έλληνος Γυμναστή Ιωάννη Χρυσάφη.

Προηγουμένως, φροντίσαμε να εξοικειώσουμε με τον Ίππο μας τον φίλτατον Αλέξανδρο ο οποίος μας συνάντησε "φορτωμένος" με ενδιαφέρουσες προτάσεις συνεργασίας επί δημιουργικού πεδίου με το οποίο η Ομάδα μας έχει ιδιαίτερη, μακροχρόνια, σχέση και, σήμερα, χαρήκαμε ακόμη έναν Συνέλληνα ο οποίος κατέδειξε και πάλι εκείνο που θεωρούμε ως δεδομένο στη Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων", δηλαδή, την αμετάκλητην "εγγραφή" του Ίππου και του Τόξου στο αρχέγονο συνειδός της Ανθρωπότητος.

Υπ΄αυτές τις προϋποθέσεις, σοφότατα, ο Αντώνης μας, ξεκίνησε το Σεμινάριό τους με ένα προθερμαντικό ασκησιολόγιο διαρκείας μισής ώρας ώστε να προετοιμάσει προσεκτικά τους συνασκουμένους του προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις σωμασκητικές απαιτήσεις της εφάλσεως. Και παρά την υπερπροσέλευση ακροατών τους οποίους υποδεχθήκαμε με χαρά, πολύ περισσότερους από τους αναμενόμενους, ο Αντώνης κατάφερε να τους προετοιμάσει όλους με την δέουσα επιμέλεια, ενώ, με επίσης ...δέουσα επιμέλεια και παραπλεύρως ο Ίππος μας απολάμβανε ελεύθερος "δεσμών" το ολόφρεσκο γρασίδι του! Όπου ο Άνθρωπος σέβεται τους νόμους της Φύσεως τα δεσμά παραμένουν αχρείαστα!

Το προθερμαντικό ασκησιολόγιο που εφαρμόσθηκε κάλυψε όλες τις ανάγκες από τον αυχένα μέχρι τα πόδια και η διδασκαλία του Αντώνη, πράγματι εντυπωσιακή, παραμένοντας σε διαρκή επαφή με την αρχική "σχεδίαση" του πλάνου μεταδώσεως γνώσεως, τηρουμένων των κανόνων σαφηνείας και απλότητος, με μία ηπιότατη "γλώσσα" παραγγελμάτων και οδηγιών, συνάδουσα, άλλωστε, με την φυσικήν ευγένεια του Εισηγητή ο οποίος κέρδισε αμέσως το ακροατήριό του, έχοντας ήδη κερδίσει τον ...Ίππο του!

Μετ΄ ου πολύ, ή, μάλλον σωστότερα, μετά πολύ αλλά και ωφελιμότατα, διότι η τελεία προθέρμανση διήρκησε μισήν ώρα, ο Αντώνης ξεκίνησε περιγράφοντας κι επιδεικνύοντας ο ίδιος με εφάλσεις τους τρεις ενδεδειγμένους τρόπους εφιππεύσεως, γενόμενος κατανοητός αλλά και ενδιαφέρων κατά την επίδειξη διότι η υψηλή εφαλτική του ικανότητα του επιτρέπει να εκτελεί εφάλσεις με θεαματική αργή κίνηση που εντυπωσιάζει.

Και ακαταπόνητος καθώς είναι ο Αντώνης δεν αρνήθηκε να επαναλαμβάνει και να ξανα-επαναλαμβάνει εφάλσεις προκειμένου οι ακροατές του να αποσαφηνίζουν την εκάστοτε πρακτική.

Τα παραδείγματα των εφιππεύσεών του υποδειγματικά σε όλες τις φάσεις τους με ακρίβεια λόγου και με συνοδεία αργής κινήσεως θα αποτελέσουν το περιεχόμενο ενός αναλυτικού βίντεο προς μελέτη όλης της Ομάδος.

Αξιοπρόσεκτη η συνεχής παραστατικότητα του Αντώνη ο οποίος δεν παρέλειψε να καταδείξει και την πλέον ασήμαντη "πτυχή" της εφάλσεως.

Πάντοτε με γνώμονα την ευημερία του Ίππου και εφαρμόζοντας αυστηρούς κανόνες για την προστασία της φυσιολογίας της ράχεώς του, αφού όλοι κατάλαβαν πλήρως την γεωμετρία της εφάλσεως, ξεκίνησαν να την εφαρμόζουν υπό την αδιάκοπην επίβλεψη του Αντώνη.

Κατά την πρακτικήν εφαρμογή της διδασκαλίας απεδείχθη ότι το περιεχόμενό της έγινε απολύτως κατανοητό όχι μόνον από τους τακτικούς μαθητές της Σχολής μας αλλά και από τους επισκέπτες ακροατές οι οποίοι σήμερα, για πρώτη φορά μας έκαναν την Τιμή να μας συναντήσουν.

Οι επαναλήψεις των παραδειγμάτων εφάλσεων του Αντώνη από τους εκπαιδευομένους πολλές, άλλες επιτυχείς και άλλες ανεπιτυχείς, όλες όμως χρησιμότατες για τους ίδιους αλλά και για την εξαγωγή συμπερασμάτων από τη Σχολή μας.

Ειδικώς οι ανεπιτυχείς, θα μπορούσαμε να πούμε ότι απεδείχθησαν πολύ χρησιμότερες διότι κατέδειξαν τις ελλείψεις των Συνασκουμένων που θα πρέπει να αποκατασταθούν με την εισαγωγή ειδικών σωμασκητικών φροντίδων.

Σε κάθε περίπτωση, μετά από αυτό το πιλοτικό Σεμινάριο και κατόπιν συνεννοήσεως με τον εξαιρετικόν Αντώνη, η διδασκαλία της Εφιππεύσεως δι Εφάλσεως θα επαναλαμβάνεται στην αρχή κάθε εκπαιδευτικής ημερίδος, εφ΄ όσον βεβαίως θα παρευρίσκεται και ο Συνασκούμενός μας.

Στο τέλος της σπουδαίας αυτής, από εκπαιδευτικής πλευράς, ημερίδος και κατά τον απολογισμό της δράσεως, πολλά και ενδιαφέροντα ακούσθηκαν στον πάντοτε πολιτισμένο διάλογο που ακολούθησε και όλοι διετύπωσαν την ικανοποίησή τους για την εξαιρετική παρουσίαση της εφιππεύσεως δι εφάλσεως από τον Αντώνη μας. Πέραν αυτών, μία ευγενέστατη επισκέπτρια μας εξέφρασε την αναθεώρηση των φόβων της απέναντι στον Ίππο την οποία μετέφερε επί χρόνια προβληματισμένη από την περίπτωση ενός ιππικού ατυχήματος που είχε κατά νου, μόλις ήρθε σε επαφή με τον Ίππο της Σχολής μας.

Στην καλή μας επισκέπτρια εξηγήσαμε ότι η συμβίωση εν μέσω πλειονότητος ηλιθίων ...ο μ ο ύ και με δ α ύ τ ο υ ς, μας εμποδίζει να συνειδητοποιήσουμε ότι συνηθίζουμε να θεωρούμε λάθος εχθρό και κίνδυνο, αφανιζόμενοι από ό,τι θεωρούμε ως φίλο και όφελος!

Και επαναπροσδιορίζοντας την αξία του αλκίμου πνεύματος έναντι της ζωής την οποία υπηρετεί η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων", ανανεώσαμε την πίστη μας στο φυσικό πλαίσιο όπου ως υπηρέτες μιας πολεμικής τέχνης διατηρούμεθα υγιείς και δυνατοί, σε αγαστή συμβίωση με τον Ίππο και το Τόξο, παρά την περιρρέουσα παρακμή των αποσυντιθέμενων φοβικών της φυσιολογίας του Κόσμου, διαπρυσίως ευχόμενοι την σύντομην ανακάλυψη του εμβολίου κατά της ...ηλιθιότητος!


Πλήρες Φωτογραφικό Λεύκωμα ΕΔΩ

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.