Σάββατο 4 Ιουνίου 2022

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΤΟ ΙΠΠΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΑΤΕΟΣ (ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ)

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗ 

ΣΤΟ 

ΙΠΠΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΑΤΕΟΣ (ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ)



     Μετά την πρώτη ημέρα των γυρισμάτων στην αθηναϊκή Κοιλάδα των "Ελλήνων Κενταύρων", ο Αμερικανός παραγωγός κ. Vincent McLean ο οποίος ετοιμάζει ένα ντοκιμαντέρ διεθνούς κυκλοφορίας βρέθηκε στο Ιππικό Κέντρο Πλατέος (Μεσσηνίας) για να κινηματογραφήσει τους, εκεί, "Έλληνες Κενταύρους Καλαμάτας" και, ειδικώς, την Σχολή Τυφλών Εφιπποτοξοτών που διευθύνει ο τοπικός Αρχηγός Αθανάσιος Ψωρομύτης.

     Στο Ιππευτήριο του Ιππικού Κέντρου Πλατέος του οποίου την χρήση ευγενώς μας παραχωρεί ο ιδιοκτήτης του κ. Γεώργιος Τζαβάρας προς τον οποίο είμεθα ευγνώμονες, εκτυλίχθηκε με επιτυχία ένα διήμερο κινηματογραφικών λήψεων τόσο για την καταγραφή της προόδου των τυφλών μαθητών μας όσο και για την "αποτύπωση" του έργου της Σχολής Ιππικού Θεάτρου η οποία αποτελεί επιμέρους τομέα των "Ελλήνων Κενταύρων".


     Με οργανωτές της επιδείξεως τυφλών τον Αρχηγό της Σχολής Αθανάσιο Ψωρομύτη και τους βοηθούς του, Συνασκουμένους Χρύσανθο Δρίτσα και Μελέτη Μοίρα, η Γεωργία και ο Γιάννης απέδειξαν ότι μπορούν να κατακτήσουν υψηλά επίπεδα εφιπποτοξοτικής δεξιότητος, αναπτύσσοντας το ένστικτό τους.


     Στο Ιππευτήριο παρόντες και ο Αρχηγός Ομάδος Εκπαιδευτής Αντώνης Διαγούπης με την υπεύθυνη της Σχολής Ιππικού Θεάτρου, ηθοποιό και χορεύτρια, Συνασκούμενη Δέσποινα Μπόνου.


     Ακούραστος κάτω από τον καυτό ...πελοποννησιακό ήλιο ο κ. Vincent McLean απαθανάτισε τους τυφλούς μας τοξεύοντες ως εκπροσώπους μιας Σχολής μοναδικής στο είδος της, παγκοσμίως.


     Εκπροσωπώντας επαξίως την Σχολή τους, οι δύο μη βλέποντες Συνασκούμενοι έδειξαν ότι μπορούν να καταφέρουν σπουδαία αποτελέσματα με την βοήθεια του βασικού επινοήματος που αποτελεί και το μεγάλο στήριγμά τους: Τον μετρονόμο.


     Ο μετρονόμος ο οποίος, κανονικά, χρησιμοποιείται στη μουσική, εν προκειμένω, χρησιμοποιείται ως παραγωγός ήχου ο οποίος "προσανατολίζει" τους τυφλούς μαθιητές μας ως προς το σημείο του στόχου για να τοξεύσουν.


     Την φορά αυτή, ο Αρχηγός της Σχολής Τυφλών Εφιπποτοξοτών Εκπαιδευτής Αθανάσιος Ψωρομύτης μας εξέπληξε για άλλη μια φορά, αναλαμβάνοντας θαρραλέα τον στόχο και ιστάμενος πίσω από αυτόν υποδεχόμενος τα βέλη των μαθητών του, ευτυχώς, χωρίς κανένα δυσάρεστο. Απτή εμπιστοσύνη Εκπαιδευτή προς τους εκπαιδευομένους του, αλλά ελπίζουμε να μην το ...καθιερώσει!


     Βεβαίως, ο πάντοτε τολμηρός Αθανάσιος δεν μας πείθει ότι την επόμενη φορά δεν θα ανακαλύψει τρόπο να μας ...θορυβήσει, αλλά ελπίζουμε στη ...σύνεσή του για να αποφύγουμε "αιφνιδιασμούς"!


     Ωστόσο οι λήψεις του κ. Vincent McLean θα πρέπει να τον ικανοποίησαν διότι, σήμερα, οι τυφλοί μαθητές μας δεν ήσαν απλώς ικανοί αλλά και κεφάτοι!


     Κι αυτό το ωραιότατο κέφι το έδειξε κι η Γεωργία μας η οποία, τον τελευταίο καιρό δείχνει όχι απλώς "αναβάτις" του Ίππου αλλά αναπόσπαστο μέρος του.


     Ασυγκράτητος κι ο Αρχηγός Ομάδος, ο Αντώνης μας, δεν παρέλειψε να εμπλακεί σε ωραίες λήψεις καλπασμού κι Έφιππης Τοξοβολίας.


     Από ιπποδρομιακό σε ...ιπποδρομιακό ο Αντώνης κι απ΄τον σχολικό Ίππο των Αθηνών στον ομόλογό του της Καλαμάτας, δείχνει ότι πολύ γρήγορα θα ακολουθήσει το "δρομολόγιο" των αγώνων ωκυπόδων Ίππων ...σνομπάροντας τους αργούς!



     Ο Αρχηγός της Σχολής των «Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας» Αθανάσιος Ψωρομύτης συνέβαλε με την δική του επίδειξη Έφιππης Τοξοβολίας στην πληρότητα της κινηματογραφήσεως της Ομάδος μας. «Εγκεφαλικός» χαρακτήρας ο Αθανάσιος «προσθέτει» στους «Έλληνες Κενταύρους» μιαν, επιπλέον, «δόση» βαθύτερης περισκέψεως η οποία είναι απαραίτητη σε μια πολεμική τέχνη. 


     Μαζύ με τον Αμερικανό παραγωγό κ. Vincent McLean, σήμερα βρέθηκαν στο Ιππικό Κέντρο Πλατέος και δύο ακόμη τηλεοπτικά συνεργεία προκειμένου να παρουσιάσουν την Σχολή Τυφλών Εφιπποτοξοτών, το "BEST TV" και το "IONIAN TV".


     Εντυπωσιακή η παρουσία των μαθητών μας μπροστά στις κάμερες των έκπληκτων τηλεοπτικών συνεργείων που αντιμετώπιζαν την πρωτόγνωρη εμπειρία να κινηματογραφούν τυφλούς που ίππευαν και τόξευαν!


     "Γεμάτη" η πρώτη μέρα κινηματογραφήσεων στο Ιππικό Κ¨εντρο Πλατέος και η δεύτερη ξεκίνησε και πάλι με τον κ. Vincent McLean να καταγράφει τον Αρχηγό των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" στην συνέντευξή του. 


     Τούτη την δεύτερη μέρα, η Δέσποινα Μπόνου όχι μόνον έδωσε συναρπαστικές εικόνες Έφιππης Τοξοβολίας, αλλά και "χάραξε" ένα καινούργιο "μονοπάτι" ασκήσεων Έφιππης (Azva) Yoga σε συνδυασμό με Τοξοβολία. 


     Η Σχολή των «Ελλήνων Κενταύρων» προσεγγίζει την Έφιππη Τοξοβολία ως τέχνη πολέμου και ο πόλεμος χαρακτηρίζεται από το απρόβλεπτο και αιφνιδιαστικό, παράμετροι που λαμβάνονται υπ΄ όψη στην δράση της Ομάδος μας. Έτσι, σ'  αυτή την κινηματογράφηση η Συνασκούμενη ηθοποιός και χορεύτρια Δέσποινα Μπόνου, με αρμονία κινήσεων, τόξευσε έφιππη και υπό εντελώς ασυνήθιστες στάσεις που συμβολίζουν το απρόβλεπτο και αιφνιδιαστικό τα οποία μπορεί ένας έφιππος πολεμιστής να αντιμετωπίσει κατά την διάρκεια της μάχης.


     Επιπλέον, η  Δέσποινα έδειξε με το καλλιτεχνικό ένστικτό της μια προέκταση της Έφιππης Yoga συνδυάζοντας το ασκησιολόγιό της με την Τοξοβολία. Έτσι είδαμε την Δέσποινα να τοξεύει με ευστοχία, από την ράχη του Ίππου, εκτελώντας ταυτοχρόνως ασκήσεις Azva Yoga ενώ ο κινηματογραφικός φακός του Αμερικανού παραγωγού κ. Vincent McLean κατέγραφε την Ελληνίδα Αμαζόνα για το ντοκιμαντέρ του.


     Εντύπωση μας έκανε και η γενναιότητα του φίλου μας κ. Vincent McLean ο οποίος εμπιστεύθηκε τόσο πολύ την ...μετεωριζόμενη και τοξεύουσα Δέσποινα, ώστε για να έχει "δραματικές" λήψεις, ...ευθυγραμμίστηκε με την ευθεία της τροχιάς των βελών της έφιππης Αμαζόνας εμπιστευόμενος ότι τα βέλη θα σταματήσουν στον στόχο, κάτι που, ευτυχώς, επαληθεύτηκε! 


     Εξαιρετικός στην επίδειξη της Έφιππης Τοξοβολία και ο Αρχηγός των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" σε κάποιες , σημερινές, συμπληρωματικές λήψεις για την τελειότητα του ντοκιμαντέρ!

     Σήμερα κινηματογραφήθηκε και για πρώτη φορά απόσπασμα από την διδασκόμενη παράσταση της Σχολής του Ιππικού Θεάτρου μας, «Μιχαήλ Μάρουλλος Ταρχανιώτης» με την ηθοποιό Δέσποινα Μπόνου, τον Αρχηγό της Ομάδος Αντώνη Διαγούπη και τους Ίππους της Σχολής των «Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας». Έτσι, οι ξένοι θεατές του ντοκιμαντέρ του Αμερικανού παραγωγού θα έχουν και το προνόμιο της πρώτης θεάσεως ενός εγχειρήματος το οποίο εμείς το θεωρούμε ως συνεισφορά στον Πολιτισμό. 


     Οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα χωρίς καμία ιδιαίτερη τεχνική υποδομή, απεδείχθησαν πολύ ικανοποιητικές!


     Το σενάριο και η σκηνογραφία της διδασκόμενης παραστάσεως αποτελεί βιωματικό πρόσκτημα του Ιδρυτή της Ομάδος των «Ελλήνων Κενταύρων» και ο οποίος εξεπόνησε ειδική σκηνογραφική μελέτη την οποία και δημοσίευσε. Ιδιαιτέρως ευγνώμονες παραμένουμε προς το Μέλος της Ομάδος μας, Συνασκούμενο Βασίλειο Κροκίδη – Πολυδεύκη για την ευγενή χορηγία χρήσεως όπλων και πανοπλιών εποχής, από την προσωπική συλλογή του για τις ανάγκες της Σχολής μας. 


     Το σκηνικό ζευγάρι Μάρουλλος και Αλεσάντρα αν και υπό λιτότατες σκηνικές συνθήκες "έγραψε" εικόνα και φανταζόμαστε πόσο θεατρικότερο θα είναι υπό κανονικές συνθήκες παραστάσεως.


     Κι εδώ χαρήκαμε και την αφομοίωση της παρουσίας του πανέμορφου Ίππου, αλλά και την σκηνική φυσικότητα του Μαρούλλου (Αντώνη Διαγούπη) ο οποίος παρέμεινε μέρος της σκηνής. Βεβαίως, για την επαγγελματία ηθοποιό και χορεύτρια Δέσποινα κάθε σχόλιο ...περιττό!


     Με φόντο την επιβλητικότητα του τείχους που, κάποτε, εντυπωσίασε τον Παυσανία («Μεσσηνιακά») έδωσε την συνέντευξή του o Aρχηγός των «Ελλήνων Κενταύρων» Αντώνης Διαγούπης, για το ντοκιμαντέρ. Προβάλλοντας το Μεσσηνιακό τείχος, ο μεσσήνιος Αρχηγός μας φρόντισε να υπογραμμίσει τον γενέθλιο τόπο του, όχι μόνον ως Έλληνας, αλλά και ως καταγόμενος από την καλώς οχυρωμένη πόλη του Επαμεινώνδα.


     Με την ευφράδεια λόγου που τον διακρίνει και τα άριστα Αγγλικά του, ο Αντώνης δεν κούρασε διόλου τον Αμερικανό παραγωγό κάτω από τον αφόρητο, μεσημεριανό, ήλιο! 


     Το ίδιο και η Δέσποινα η οποία κι αυτή, στο ίδιο ιστορικό σημείο, μίλησε on camera, για την Σχολή Ιππικού Θεάτρου των "Ελλήνων Κενταύρων" και άλλα πολλά!


     Συγκινητικό στιγμιότυπο που δείχνει την ευγένεια που εξακολουθεί να υπάρχει στη χώρα μας, η πρωτοβουλία νεαρού οδηγού επαγγελματικού ψυγείου που μετέφερε εμφιαλωμένο νερό, να σταματήσει δίπλα στην ομάδα μας και να προσφέρει κρύα νερά, βλέποντάς τους ολομόναχους μέσα στις "πυρπολημένες" από τη ζέστη μεσσηνιακές αρχαιότητες. Ευγνώμονες στον επαγγελματία οδηγό κι αξέχαστη η φιλόξενη προσφορά του!


     Βεβαίως, ο Αντώνης μας, πριν πιεί ο ίδιος νερό έσπευσε να ποτίσει τα αδέσποτα που γυρόφερναν στο Μεσσηνιακό τείχος ανακουφίζοντας τη δίψα τους. 

     Το ίδιο βράδυ, ο ιδιοκτήτης του Ιππικού Κέντρου Πλατέος (Μεσσηνίας) στο οποίο δραστηριοποιούνται οι «Έλληνες Κένταυροι Καλαμάτας», κ. Γεώργιος Τζαβάρας, παρέθεσε αποχαιρετιστήριο δείπνο προς Τιμή του Αμερικανού παραγωγού τηλεοπτικών ταινιών κ. Vincent McLean και των «Ελλήνων Κενταύρων» Αθηνών και Καλαμάτας που έλαβαν μέρος στην κινηματογράφηση. Το δείπνο τίμησε με την παρουσία του και ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Αθανάσιος Βασιλόπουλος, ο οποίος ενημερώθηκε και για τις δραστηριότητες στο Ιππικό Κέντρο Πλατέος.


Πλήρες Φωτογραφικό Λεύκωμα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.