Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΟΣ ΤΡΟΧΑΣΜΟΣ ΑΝΕΥ ΑΝΑΒΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΣΗΜΑΙΑ


ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΟΣ ΤΡΟΧΑΣΜΟΣ 

ΑΝΕΥ ΑΝΑΒΟΛΕΩΝ

ΚΑΙ ΜΕ ΣΗΜΑΙΑ


     Ο τροχασμός αποτελεί για τον αναβάτη τον δυσκολότερο από τους τρεις τρεις βηματισμούς του Ίππου και διακρίνεται σε  ε δ ρ α ί ο  (όταν η έδρα παραμένει σε διαρκή επαφή με τον Ίππο ή το σάγμα) και α ν α κ ο υ φ ι σ τ ι κ ό (όταν η έδρα αποκολλάται ρυθμικά, με την ανυψωτική ισχύ των προσαγωγών, καθ΄ ην στιγμή το εσωτερικό πρόσθιο πόδι του Ίππου εφάπτεται του εδάφους) ως ακόμη δυσκολότερος του πρώτου και ακόμη δυσκολότερος όταν αυτός ο ανακουφιστικός τροχασμός εκτελείται κατά τους γυμνιππευτικούς κανόνες, δηλαδή,  χ ω ρ ί ς  σ ά γ μ α  και χωρίς  α ν α β ο λ ε ί ς!  

     Σ' αυτό το μάθημα της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων" ασχοληθήκαμε με τον γυμνιππευτικό ανακουφιστικό τροχασμό αλλά με μία ακόμη παράμετρο επιπλέον δυσκολίας, δηλαδή, το ταυτόχρονο κράτημα μιας σημαίας με πολύ βαρύ ιστό ο οποίος καθήλωνε τον αναβάτη δυσκολεύοντας την αποκόλληση της έδρας ενώ η σημαία με τους κυματισμούς της δυσκόλευε και την τήρηση του ρυθμού αλλά και την διατήρηση της ισορροπίας. 

     Αν και η εξιδανίκευση του Ίππου της Σχολής μας Γλαύκου είναι δεδομένη, ποτέ δεν εφησυχάζουμε επιδιώκοντας την συνεχή ασφάλεια των μαθημάτων μας, λόγος για τον οποίο και σήμερα, επαληθεύσαμε την ανοχή του Ίππου μας προς την σημαία ως παράγοντος πιθανών αρνητικών αντιδράσεων.

     Είναι γεγονός ότι απλώς η θέα μιας σημαίας η οποία μπορεί απλώς να κινείται υπό την πνοή ανέμου ή, πολύ περισσότερο, να κυματίζει, μπορεί να προξενήσει την σοβαρή ανησυχία ενός Ίππου μέχρις αφηνιασμού.

     Για τον λόγο αυτό και παρά, μόλις σε προηγούμενη ημερίδα επαληθεύσαμε την ανοχή του Γλαύκου στη δοκιμασία του ραβδιού με ανεμίζουσες ταινίες, τούτη την φορά τον υποβάλαμε στη δοκιμασία της σημαίας από εδάφους και εφίππως, φθάνοντας σε σημείο να του καλύπτουμε τα μάτια με αυτήν, εν κινήσει, χωρίς την παραμικρήν αντίδρασή του. Κι έτσι, με πλήρην ασφάλεια, συνεχίσαμε την άσκηση του ανακουφιστικού άνευ αναβολέων και με κράτημα σημαίας. 

     Δυσκολότατη η εκπαίδευση των "Ελλήνων Κενταύρων" αλλά τα αποτελέσματα τα κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός σ΄ αυτή την πρώτη διδασκαλία γυμνιππευτικού ανακουφιστικού τροχασμού μετά σημαίας και, ομολογουμένως, δεν ήταν διόλου αμελητέα. 

     Οι πρώτες τροχαστικές έξοδοι έδειξαν ότι η μετάδοση του μηνύματος ήταν, μάλλον, επιτυχής.

     Και δεν ήταν επιτυχής μόνον για προχωρημένους μαθητές, όπως θα ήταν φυσικό!

     Εξίσου επιτυχής ήταν και για εκπαιδευόμενους με ελάχιστα μαθήματα όπως η Σοφία η οποία ανταπεξήλθε ...αξιοπρεπέστατα και, μάλιστα, με μία σκανδαλώδη ...απάθεια ιππεύσεως, δίνοντάς μας την αίσθηση ότι ένιωθε σαν στη πολυθρόνα του καθιστικού της!

     Ή, όπως στην περίπτωση της Μαρίας μας η οποία, με δύο μαθήματα, επέδειξε ένα άριστο και ασφαλέστατο κάθισμα.

     Δεν μας στέρησε αυτή η ημερίδα και μια πρωτόγνωρα δυναμική ίππευση όπως αυτή της Αγλαίας μας η οποία με ...σαρωτική τεχνική κράτησε υπό έλεγχο τον Ίππο από την εφίππευσή της μέχρι την αφίππευσή της, ζωηρό, αλλά και υπάκουο.

     Τέλος, η πάντοτε ανικανοποίητη Δέσποινα, δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο την δύσκολη αυτή άσκηση, εκτελώντας την με την ενδυμασία του ρόλου της στο Ιππικό Θέατρο, ως ...Alessandra Scala. Είναι γεγονός ότι στη μετα-κοβιδιανή περίοδο που σύντομα θα αρχίσει, η Σχολή Ιππικού Θεάτρου των "Ελλήνων Κενταύρων" θα ξεκινήσει και πάλι τη λειτουργία της με στόχο την υλοποίηση της παραστάσεως του Μιχαήλ Μαρούλλου-Ταρχανιώτη κι όλοι είμαστε σε ετοιμότητα...

     Όπως σε ετοιμότητα παραμένει και ο Εκπαιδευτής ο οποίος σε κάθε ευκαιρία επιβεβαιώνει την ηρεμία του Γλαύκου με διάφορους τρόπους που θυμίζουν ακόμη και υποδιελεύσεις ...επιταφίου, ασχέτως εάν δεν φημίζεται για την ...θρησκευτικότητά του!


ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.