Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΑΣΚΗΣΕΩΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ WAGENINGEN ΚΑΙ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ"

 ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΑΣΚΗΣΕΩΣ

ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ WAGENINGEN

ΚΑΙ

"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ"



     Ο Ίππος και το Τοξο συναδελφώνουν λαούς και πολιτισμούς και αυτό το ενστερνιζόμαστε στους "Έλληνες Κενταύρους", μέσα στο πλαίσιο, δε, αυτής της πεποιθήσεώς μας, οι "Έλληνες Κένταυροι Καλαμάτας" υποδεχθηκαν και συνασκήθηκαν στην Παραδοσιακή Τοξοβολία με φοιτητές του Ολλανδικού Πανεπιστημίου Wageningen τους οποίους, μάλιστα, μύησαν και στην Έφιππη Τοξοβολία, στο Ιππευτήριο των φιλόξενων Σταύλων Μανιάτη.

     Την πρωτοβουλία της συνασκήσεως είχε η φοιτήτρια του Ολλανδικού Πανεπιστημίου κ. Αντουανέττα Κουτρουμάνη η οποία είχε και την αποστολή της επικοινωνίας και συντονισμού των δύο πλευρών μα αποτέλεσμα να επιτευχθεί μία γόνιμη ανταλλαγή τοξευτικών εμπειριών αλλά και μία ιππική μυητική διαδικασία.  

     Oι νέοι φίλοι μας είναι μέλη της Φοιτητικής Λέσχης Τοξοβολίας του Πανεπιστημίου Waningen ( Waningen Archery Club) η οποία προάγει την Ολυμπιακή Τοξοβολία, όμως, ακριβώς αυτή η ιδιαιτερότητα έκανε ακόμη πιο ενδιαφέρουσα την συνάσκηση δύο εντελώς διαφορετικών "κοινοτήτων" Τοξοβολίας με εντελώς διαφορετικές παραμέτρους ασκήσεως και στο τέλος αυτής της ημερίδος το όφελος ήταν σημαντικό με παρόντα στη Γραμμή Βολής, εντελώς διαφορετικά Τόξα. 

      Στην φιλόξενη κατοικία του αγαπημένου μας Μελέτη όπου και η έδρα της τοξευτικής δραστηριότητος των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" οργανώθηκε η τοξευτική συνάσκηση.

     Προηγουμένως, οι ευγενέστατοι επισκέπτες μας με την βοήθεια του Οικοδεσπότη, του Αρχηγού της τοπικής Σχολής Εφιπποτοξότη  είχαν διαμορφώσει ένα θερμό κλίμα συνεργασίας κι όλα κύλησαν όπως πρέπει σ΄ ένα "στρογγυλό τραπέζι" ομότιμης συναδελφώσεως.

     Προηγήθηκε η συνάσκηση στην Τοξοβολία, με τους φιλοξενουμένους μας να ξεπερνούν εύκολα την στατικότητα της δικής τους Τοξοβολίας και να ανταποκρίνονται άνετα στην κινητικότητα της ενστικτώδους Τοξοβολίας. 

     Χαρακτήρες ξεχωριστοί, ευγενέστατοι αλλά και ικανότατοι σε όλα, οι νεαροί φοιτητές θεμελίωσαν μια "χημεία" η οποία, λίγο αργότερα, στο Ιππευτήριο θα συνέβαλε σε ένα επιτυχέστατο μυητικό πρόγραμμα που διήρκεσε μέχρι το βράδυ. 

     Με την βοήθεια της κ. Αντουανέττας Κουτρουμάνη η όλη μυητική διαδικασία κύλησε αρμονικότατα και όλοι οι επισκέπτες μας απέδειξαν ότι ο ισορροπημένος Άνθρωπος μπορεί αμέσως να συνεργασθεί με τον Ίππο και να χαρεί αυτό το υπέροχο πλάσμα που μας ακολουθεί επί αιώνες υλοποιώντας τα οράματά μας για την ανάπτυξη του Πολιτισμού μας.

     Ο Αρχηγός των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" και Εκπαιδευτής, με την δέουσα προσοχή και επιμέλεια ασκησιολογίου, φρόντισε να μυήσει στην Ιππασία έναν-έναν τους επισκέπτες μας.

     Όπως προβλέπει το πρωτόκολλο ασφαλείας της διδασκαλίας των "Ελλήνων Κενταύρων", η μυητική διαδικασία ξεκίνησε για τον καθένα με τον Κύκλο Προσεγγίσεως.


     Και μέσω της ρυταγωγήσεως κατέληξε σε έφιππες διατατικές ασκήσεις Γυμνιππευτικής ώστε με καλό "κάθισμα" πλέον, να μπορεί να χαρεί ο πρωτοείσακτος τον Ίππο, αλλά και ο Ίππος τον Άνθρωπο. 


     Άλλωστε, τόσο οι Ίπποι όσο και ο Σταύλος του Παναγιώτη Μανιάτη είναι ένα ιδανικό ιππικό περιβάλλον για να χαρεί κανείς με ασφάλεια την Ιππασία και πάντοτε θα είμαστε ευγνώμονες στον ιδιοκτήτη και στους Ίππους τους για την πάντοτε φιλόξενη αποδοχή των δράσεων της Σχολής μας!


     Κι αργά το βράδυ, το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε στο γνώριμο κλίμα χαράς που διαμορφώνουν οι Ίπποι και τα Τόξα όπου κι αν αυτά μας "συντροφεύουν".


     Οι ευχαριστίες μας γι αυτή την ωραία ημερίδα συνασκήσεως ακολουθούν την κ. Αντουανέττα Κουτρουμάνη η οποία, από την μακρινή Ολλανδία επέλεξε την Ομάδα μας και διοργάνωσε την επαφή της ημερίδος, καθώς και τους φίλτατους Ολλανδούς συμφοιτητές της, προσμένοντας να τους ξανασυναντήσουμε και να ξανα-συνασκηθούμε  από κοινού.


Πλήρες Φωτογραφικό Λεύκωμα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.