Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ!

ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ!



    Άξιοι εκπρόσωποι των "Ελλήνων Κενταύρων", όπως όλα τα Παραρτήματά μας, οι "Έλληνες Κένταυροι Κερκύρας" μας κάνουν συνεχώς υπερήφανους όχι μόνον για τις επιδόσεις τους ως Συνασκουμένων, αλλά και για την κοινωνική δράση στον τόπο τους, με "Τράπεζα Αίματος", δράση σε Σχολεία, φιλανθρωπικές διοργανώσεις και πολλά άλλα! Την φορά αυτή εν μέσω της κοινωνικής τρικυμίας που διερχόμεθα, οι "Έλληνες Κένταυροι Κερκύρας" έσπευσαν στο πλευρό των Συνανθρώπων μας με μία προσφορά αγαθών στο τοπικό Παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού. 



     Στην αναλυτικήν Αναφορά του ο επικεφαλής του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας", Συνασκούμενος Χριστόφορος Κασφίκης, μας ενημερώνει:

      Αγαπητοί συνασκούμενοι καλησπέρα.

     Φέτος από την αρχή του 2020 ως επικεφαλής της ομάδας είχα μεριμνήσει για την προσφορά αλληλεγγύης προς τους  συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη έχοντας πάντα κατά νου την 3 αρχή του κώδικα bushido

    Jin: Καλοσύνη. Οι έννοιες κλειδιά εδώ είναι η συμπόνια και το έλεος. Η εντατική εκπαίδευση βοηθούσε τους σαμουράι να είναι πανέτοιμοι και δυνατοί. Αποκτούσαν δυνάμεις που μπορούσαν και υποχρεούνταν να χρησιμοποιήσουν για το καλό των άλλων. Εάν δεν παρουσιαζόταν η ευκαιρία για να κάνουν το καλό, τότε αυτοί οι πολεμιστές την έψαχναν μόνοι τους – το ίδιο πρέπει να κάνουμε και εμείς.

     Έτσι λοιπόν έγιναν δύο αγαθοεργίες, η πρώτη με το να βοηθήσουμε οικονομικά με ένα ελάχιστο ποσό συμπολίτη μας ο οποίος όχι μόνο είναι σε άθλια οικονομική κατάσταση αλλά προσεβλήθη και από την επάρατη νόσο σε τελικό στάδιο και η δεύτερη να βάλουμε στοίχημα με τους εαυτούς μας ώστε να μαζευτούν τρόφιμα σε απίστευτα μικρό χρονικό διάστημα και να παραδοθούν στο περιφερειακό τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταύρου Κέρκυρας.

     Το στοίχημα κερδήθηκε και σήμερα 23/12/2020 παραδώσαμε τις εξής ποσότητες στοχευμένων τροφίμων, έχοντας ως γνώμονα την έλλειψη σε αυτά.

1. 96 κουτιά γάλα εβαπορέ

2. 196 κονσέρβες

3. 30 λίτρα λάδι.

     Ευχαριστώ όλους τους συνασκουμένους που έλαβαν δράση σε όλο αυτό όχι σαν επικεφαλής αλλά ως Σαμαρείτης του ΕΕΣ.

     Έρρωσθε και ευδαιμονείτε!

     Με εκτίμηση

     Κασφίκης Χριστόφορος.

     Είθε το παράδειγμα φιλαλληλίας των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" το οποίο δικαιώνει το πνεύμα της Ομάδος μας να βρει μιμητές!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.