Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ"

 ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 

ΤΩΝ 

"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ"


     Στην τελευταία Προπόνησή τους, οι «Έλληνες Κένταυροι Κερκύρας» ακολούθησαν ένα ασκησιολόγιο αναπτύξεως της δυνατότητος της αμφιδεξιότητος η οποία, ακόμη και από την αρχαιότητα εθεωρείτο ως προνόμιο των πολεμιστών και των αθλητών ενώ, μεταγενέστερα, μεγάλες ιδιοφυίες όπως ο Μιχαήλ Άγγελος ή ο Λεονάρδο Ντα Βίντσι υπήρξαν αμφιδέξιοι, χρησιμοποιώντας και τα δύο τους χέρια εξίσου επιδέξια.

     Η αμφιδεξιότητα κρίνεται ως ιδιαιτέρως ευνοϊκή για την Τοξοβολία στην οποία οι επικρατούσες συνθήκες συχνά απαιτούν την εξίσου επιδέξια χρήση και των δύο χειρών και σε αυτό τον άξονα «σκεπτικού» κινήθηκε και ο επικεφαλής των «Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας» Συνασκούμενος Χριστόφορος Κασφίκης, σχεδιάζοντας το περιεχόμενο αυτής της Προπονήσεως.

     Στους φυσικώς αμφιδεξίους διαπιστώνεται ένα, κατά 11%, μεγαλύτερο μεσολόβιο από τους υπόλοιπους, αλλά οι Κερκυραίοι Συνασκούμενοί μας, με τις τελευταίες επιδόσεις τους,  απέδειξαν ότι δεν έχει και τόση σημασία η έκταση των νευρικών ινών που συνδέουν τις δύο πλευρές του ανθρωπίνου εγκεφάλου όσο η θέληση του Ανθρώπου να αναπτύξει τις δεξιότητές του.

     Κι αυτή την εποχή που ανθίζουν οι αμυγδαλιές, ο πάντοτε εμπνεόμενος από την Ανατολή επικεφαλής των «Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας» ενεπλούτισε αυτή την Προπόνηση με αργές κινήσεις Τάι Τσι, διευκολύνοντας την εμπέδωση των χειρισμών.

     Πάντα με ωραιότατες προπονητικές σχεδιάσεις και εντυπωσιακά περιεχόμενα Προπονήσεων οι αγαπημένοι μας «Έλληνες Κένταυροι Κερκύρας» και …τυχεροί για τις εμπνεύσεις του πολύ ιδιαίτερου επικεφαλής τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.