Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ
6-7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020


     Η Χαλκίδα παραμένει ελκυστική και την κάνει ελκυστικότερη με την φιλοξενία του ο Αρχηγός των Παραρτημάτων των "Ελλήνων Κενταύρων Χαλκίδος και Σχηματαρίου" Εφιπποτοξότης Γ. Σταυριανόπουλος - Ιφικράτης. 


     Έτσι, συχνά-πυκνά οι Αθηναίοι Κένταυροι επιλέγουμε μιαν εκπαιδευτικήν εξόρμηση στη γειτονική Χαλκίδα όπου και ένας φιλόξενος Σταύλος είναι στη διάθεσή μας και υπέροχα σημεία για τοξευτικές δραστηριότητες, πάντοτε, υπό την πολύτιμη παρουσία και συμβολή του τοπικού Αρχηγού.


     Αυτό το πρώτο καλοκαιρινό σαββατοκύριακο ο Ιφικράτης είχε προετοιμάσει ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα Τοξοβολίας, Ιππασίας και Έφιππης Τοξοβολίας για δύο αρχαρίους μαθητές και μία πρωτοείσακτη μαθήτρια.


     Βοηθός του Ιφικράτη στην εκτέλεση του προγράμματος ο Εφιπποτοξότης και Εκπαιδευτής υπό επίβλεψη, Μηνάς Τσομπανιάν.


     Ένα δυνατό προπονητικό πρόγραμμα Τοξοβολίας με το "καλωσόρισμα" στην καταπληκτικήν Αρέθουσα, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του τοπίου της.


     Ο Ιφικράτης φρόντισε να αναδείξει τα διάφορα σημεία του χώρου αυτού ο οποίος προσφέρει δυνατότητα αυτοσυγκεντρώσεως αλλά και αναπτύξεως τοξευτικών ικανοτήτων.


     Πλάι στο κανάλι με τους κύκνους του οποίου η αίσθηση και μόνον χαλαρώνει τον επισκέπτη, ο Μηνάς μύησε στη Τοξοβολία την πρωτοείσακτην Έλενα η οποία, τάχιστα, ενσωματώθηκε στην Ομάδα και τόξευσε κανονικά.


     Εδώ αξιοποιήθηκε κάθε "λεπτομέρεια" ώστε να γίνει ενδιαφέρον το πρόγραμμα κάνοντάς το να "συγγενέψει" με τις συνθήκες πολέμου των δικών μας ινδαλμάτων, αναγεννησιακών, Ελλήνων Στρατιωτών της Δύσεως. 


     Πάντοτε και χωρίς καμία συζήτηση ή υπενθύμιση, το εκπαιδευτικό μας πλαίσιο ορίζει τις συνθήκες του πολέμου "εκείνων" λόγος, άλλωστε, για τον οποίο εκπαιδευόμαστε σε φυσικό τοπίο και όχι σε "αίθουσες", ακολουθώντας την εκπαιδευτικήν "αντίληψη" και της Σχολής από την οποία καταγόμαστε, της Σχολής του Οργανισμού "Kassai". 



     Στο Ιππευτήριο ο Ιφικράτης μύησε την Έλενα στην Ιππασία και ένα αρμονικό εισαγωγικό μάθημα διεξήχθη με έναν Ίππο πρωτοείσακτο στο δικό μας σύστημα.



     Κι εδώ ο Ιφικράτης αλλά και η Έλενα έδειξαν ότι, ακολουθώντας ένα σύστημα επαληθευμένο μέσα στον χρόνο, το σύστημα της Φυσικής Ιππικής, μπορεί από το πρώτο μάθημα να χαρούν ένα σωστό αποτέλεσμα, ο πρώτος ως Εκπαιδευτής και η δεύτερη ως εκπαιδευόμενη. 



     Η ουσιαστικότητα αλλά και απλοϊκότητα της διδασκαλίας της Φυσικής Ιππικής επιβεβαιώθηκαν και σ΄ αυτή την μυητική διαδικασία όπου ένα νέο παιδί έδειξε σύντομα ότι στο "ανθρώπινο dna" παραμένει έντονα "εγγεγραμμένη" η σχέση του Ανθρώπου με τον Ίππο.



     Και το αποτέλεσμα με την Έλενα ήταν το αναμενόμενο, όπως πάντοτε στη Σχολή μας όπου, με ασφάλεια και προσοχή, ο μαθητής εισάγεται χωρίς κανένα δυσάρεστο στην επικοινωνία του με τον Ίππο.



     Για την Δέσποινα η οποία, μάλιστα, είχε να ιππεύσει και πολύ καιρό ουδέν ζήτημα...



     Η Δέσποινα μας εντυπωσίασε και πάλι με το άψογο "κάθισμά" της και τους έντεχνους χειρισμούς που δείχνουν αυτό που στην Ιππασία λέμε "καλά χέρια"!



     Και η Δέσποινα, ως ηθοποιός εκτός και ...εντός Ομάδος, επεξεργαζόμενη τον ρόλο της Alessandra Scala στη Σχολή Ιππικού Θεάτρου μας, δείχνει, πια, μιαν "αφομοίωση" από τον Ίππο επάνω στον οποίο δεν δείχνει μόνον να "κάθεται" σωστά αλλά και να ...διαλογίζεται! Κι αυτός είναι ο επιδιωκτέος "δρόμος" για τον έφιππο ηθοποιό, όπως τον αντιλαμβάνεται η Σχολή μας κατά το ιππικό σκέλος της διδασκαλίας μας.


     Ο Κωνσταντίνος μας ο οποίος έρχεται από την Θεσσαλονίκη για να ασκηθεί με τους Συνασκουμένους μας, θα μπορούσαμε να πούμε ότι για μας είναι μία διαρκής έκπληξη.



     Πέραν των θυσιών της αποστάσεως και της πολύωρης οδηγήσεως αλλά και των ελαχίστων μαθημάτων του, καταφέρνει να ανταποκρίνεται άριστα στις απαιτητικές υποχρεώσεις ενός αρχαρίου εφίππου Τοξότη.



     Άφοβος από το πρώτο του μάθημα και ελέγχοντας απολύτως αλλά και χαλαρά τις αντιδράσεις του, δείχνει μιαν ιδιαίτερην ικανότητα διαχειρίσεως του Ίππου και μας επαληθεύει ότι "κάποιοι" από εμάς διατηρούμε την φυσικότητά μας ακόμη και εν μέσω ...τσιμεντο-ερειπίων!



     Σ΄ αυτό το εκπαιδευτικό διήμερο, όλοι βρέθηκαν ένα βήμα μπροστά κι έδειξαν ότι η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" ομογενοποιείται ολοένα και περισσότερο μέσα στον χρόνο. 



     Ένα, συνεχώς και  π ι ο  ενιαίο, "πνεύμα" χαρακτηρίζει τους "Έλληνες Κενταύρους" και αυτό φαίνεται ακόμη και στην "εικόνα" των δράσεών μας.



     Και, σε τούτο το διήμερο, αυτή η ομογενοποίηση φάνηκε εντονότερα, όσο ποτέ στο παρελθόν!



     Διότι αυτό το ενιαίο πνεύμα μιας Ομάδος άγει τα Μέλη της στην πρόοδο αλλά και στη γαλήνη της ικανοποιήσεως που είναι και οι σκοποί μιας "ψυχαγωγικής" (άγουσας την ψυχή) Σχολής.


     Σε μιαν αναστατωμένη κοινωνία όπου η ψυχασθένεια κυριαρχεί, είναι πραγματικό επίτευγμα να διατηρούμε την φυσιοκεντρικότητά μας και να γινόμαστε μέρος της Φύσεως!


     Παραλλήλως, είναι σημαντικό να διατηρούμε την υπευθυνότητά μας ως υπάρξεων με υποχρεώσεις και δικαιώματα τα οποία, όμως, έχουν διακριτά όρια απηλλαγμένα από κάθε "εαυτουλισμό".


     Στους "Έλληνες Κενταύρους" χωρίς δασκαλίστικες νοοτροπίες και χωρίς βαθυστόχαστους μέντορες, ο Ίππος και το Τόξο μας διδάσκουν κατά τον παραστατικότερο τρόπο την σχέση μας με την Φύση και τη ζωή κι εμείς αφηνόμαστε στη λυτρωτική τους διδασκαλία για να απολαύσουμε την γαλήνη της επιγνώσεως του "ευ ζειν".


     Στην Χαλκίδα και τις γύρω περιοχές ανακαλύπτουμε πάντοτε ποιοτικές προπονητικές δυνατότητες που πληρούν τα υψηλά κριτήρια των απαιτήσεών μας. Αυτό, σε συνδυασμό με την οργανωτικότητα του τοπικού Αρχηγού, μας κάνει, απλώς, να περιμένουμε την επόμενη εξόρμηση στη "γειτονιά" του κάνοντάς μας να νιώθουμε κάπως ...Χαλκιδείς! 



Πλήρες Φωτογραφικό Λεύκωμα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.