Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

ΕΞΟΛΚΕΩΣ ...ΕΛΛΕΙΠΟΝΤΟΣ!

ΕΞΟΛΚΕΩΣ ...ΕΛΛΕΙΠΟΝΤΟΣ!



 Ασυνήθιστη χιονόπτωση για το αθηναϊκό περιβάλλον, πυκνή κι επίμονη, δικαιολογεί πλήρως την κωδική ονομασία της "Κούλης" και από την όλη καταστροφή που πλήττει την Ελλάδα δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί η ατυχής πρωτεύουσα η οποία μετρά τεράστια καταστροφή του απομένοντος, δείγματος, "πρασίνου" της, με πτώσεις πολλών δένδρων ακόμη και στα πεζοδρόμια της Λεωφόρου Αλεξάνδρας! "Κούλης" είναι αυτός...


     Δυστυχώς, όμως, η δημοκρατικότατη κακοτυχία της κακοκαιρίας "Κούλης" δεν περιορίστηκε στους εξωτερικούς χώρους της γειτονιάς μας αλλά έπληξε και την αυλή μας στην οποία θρηνούμε την πτώση δύο δένδρων που δεν θα μας σκιάζουν τα καλοκαίρια όταν θα τοξεύουμε... Ο καταραμένος "Κούλης" αν δεν συναντήσει τάχιστα τον Δράκουλα μπαμπά του βλέπουμε να γκρεμίζει και τον Ιερό Βράχο!


     Όμως, παρά το ότι σκεφτήκαμε ότι μας είναι απαραίτητες μερικές ξυλόσφηνες για να καρφώσουμε το βαμπίρ "Κούλης", προέκυψε μια άλλη προτεραιότητα κατά την διάρκεια της σημερινής μας Προπονήσεως στην οποία, μόλις και μετά βίας καταφέραμε να τοξεύσουμε 120 βέλη κι αυτό όχι λόγω ...κρύου, ή, της συνεχούς χιονοπτώσεως...


     Μαθημένοι στην τόξευση και ίππευση με γυμνά χέρια δεν υπολογίσαμε την δυσκολία της αφαιρέσεως των λεπτών και, από ανθρακόνημα, βελών από τον στόχο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται! 


     Με απόλαυση το κρύο (μιας και ιδιαίτερη χαρά μας η εργασία υπό θερμοκρασίες κάτω των -20C) σήμερα, ιδρώσαμε όχι τόσο από τα ελάχιστα, έτσι κι αλλιώς, ρούχα, αλλά από την έντονη προσπάθεια να αφαιρούμε τα λεπτεπίλεπτα ανθρακονηματικά βέλη από τον στόχο και, τέτοιος ιδρώτας, ούτε το καλοκαίρι!


     Έτσι, το δίδαγμα της σημερινής Προπονήσεως ήταν να κρατάμε πάνω μας, καλού-κακού, αρκετές ξυλόσφηνες για τη καρδιά του βρικόλακα "Κούλης" όπου τον πετύχουμε μη μείνουμε και χωρίς ...αυλή, αλλά να παίρνουμε μαζύ μας κι έναν εξολκέα βελών διότι με τέτοιον γκαντέμη κινδυνεύουμε να ιδρώνουμε περισσότερο στο καταχείμωνο παρά στο κατακαλόκαιρο! 

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.