Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ
[15-16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019]


     Επίσκεψη και παρατήρηση ενός ιστορικού φρουρίου και τριών κάστρων, δύο μεγάλες δράσεις Ενστικτώδους Τοξοβολίας σε δύο διαφορετικά πεδία για κοντινές και μακρές αποστάσεις, απόλαυση των λατρευτών τετραπόδων του αγαπημένου μας Σταύλου, ε... και ολίγη νυκτερινή διασκέδαση μετά ...κολυμβητικών προεκτάσεων, όλα τούτα τα ωφελιμότατα και απολαυστικότατα χαρήκαμε στο τελευταίο εκπαιδευτικό μας διήμερο στην Χαλκίδα, φιλοξενούμενοι του Αρχηγού του τοπικού Παραρτήματος Χαλκίδος και Σχηματαρίου, Εφιπποτοξότη Γ. Σταυριανόπουλου - Ιφικράτη, τον οποίο ευχαριστούμε από καρδιάς! 


     Όπως πάντα, έτσι και τούτο το εκπαιδευτικό μας διήμερο ξεκίνησε από το ιστορικό φρούριο της Χαλκίδος και, Τιμής ένεκεν, στον κόμη István Széchenyi, αποτίσαμε τον οφειλόμενο φόρο στην, προσφάτως, τοποθετημένη αναμνηστική πλάκα που μας θυμίζει την ευγενή του"χειρονομία".


     Σε μία σεμνή τελετή, σχεδόν, ένα χρόνο πριν, στις 13 Ιουλίου 2018, η Α.E. ο Πρέσβυς της Ουγγαρίας στην Ελλάδα κ. Erik Haupt μερίμνησε ώστε να αποτυπωθεί μία συμβολική πράξη της βαθύτατης Ουγγρο-Eλληνικής αλληλεγγύης την οποία θα πρέπει να θυμόμαστε ως ένα ακόμη 'σκαλοπάτι" της μεγάλης "κλίμακας" των ισχυρών δεσμών Ουγγαρίας και Ελλάδος και η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" έλκουσα την "καταγωγή" από την Γη των Μαγυάρων και τον Οργανισμό "KASSAI" επιδιώκει να αποτελεί ένα ισχυρό "σκαλοπάτι" αυτής της διαχρονικής "κλίμακας" που οδηγεί στην πολιτισμική ενίσχυση της Ευρώπης!


     Η είσοδος του φρουρίου Καράμπαμπα, γνώριμη σε όλους μας καλύτερα κι απ΄ την είσοδο του ...σπιτιού μας και πάλι μας περίμενε διάπλατη και φιλόξενη για να χαρούμε το ιστορικό "άρωμα" του εσωτερικού ενός σπουδαίου οχυρωτικού έργου το οποίο, ευτυχώς, συντηρήθηκε σωστά και, με το σημαντικό περιεχόμενο του Μουσείου του παρέχει σπουδαία ιστορική και αρχαιολογική πληροφόρηση για τις περιόδους που ενδιαφέρεται και καταγίνεται η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" επικεντρωμένη στην εποποιία των Ελλήνων Στρατιωτών.



     Με την Σημαία της Ομάδος μας στα πυροβόλα, η "φωλεά" μας θυμίζει ένα από τα κρίσιμα σημεία "δράσεως" του φρουρίου και εμβαδομετρούμε την δυνατότητα περιεκτικότητος "υπηρετών" του όπλου σε έναν αριθμό ατόμων διόλου ευκαταφρόνητο... 


     Σίγουρα μας εμπνέουν αυτοί οι χώροι οι οποίοι "λειτουργούν" τόσο οικείοι στις αισθήσεις μας ώστε να εμπνευσθούμε και την ιδανικότερη θέση για τον ...τοξοβαστό


     Και, πριν εγκαταλείψουμε το φρούριο, μία αποχαιρετιστήρια φωτογραφία υπό την σκέπη της Σημαίας του ήταν ο καλύτερος αποχαιρετισμός!


     Εγκαταλείποντας το φρούριο του Καράμπαμπα, ας μη φανταστεί κανείς ότι πήγαμε και πολύ μακρυά.. Κάτι τέτοιο η ...γοητεία του δεν θα μας άφηνε ποτέ να ...διαπράξουμε!


     Σε ένα τοπίο πολύ "κοντινό" με την ...Μογγολία, πλάι στα τείχη του φρουρίου , σε λίγο ξεκινούσε η προθέρμανση για την ομαδική Προπόνηση στο πρώτο μέρος της Ενστικτώδους Τοξοβολίας επί κινουμένων στόχων κοντινών αποστάσεων.



     Ένας "ορατός" άριστος συντονισμός της Γραμμής Βολής έδειξε εξ αρχής ότι μας περίμεναν ωραίες εκπλήξεις.


     Ο Ιφικράτης είχε σχεδιάσει τον "πυρήνα" της Προπονήσεως με στόχους μερικά αιωρούμενα μπαλόνια.


     Τα μπαλόνια κρεμασμένα με μακριές κλωστές από τα δένδρα μετατρέπονταν σε κινούμενους στόχους από τον άνεμο και το φυσικό ανάχωμα που ήταν από πίσω τους "λειτουργούσε" ως δίχτυ περισυλλογής.


     Οργανωτικότατος ο Ιφικράτης, δεν κουράστηκε να δίνει προκαταρκτικές οδηγίες για την ασφαλή και επιτυχή τόξευση επί των αιωρουμένων μπαλονιών στους Συνασκουμένους προνοώντας και για την επάρκεια των "στόχων" εκ των προτέρων.


     Οι "ευθύνες" του Ιφικράτους ως Αρχηγού δύο Παραρτημάτων (Χαλκίδος και Σχηματαρίου) τον κάνουν καθημερινώς ολοένα και αποτελεσματικότερο στον ρόλο του!


     Η Προπόνηση αυτή απέδωσε έναν ιδιαίτερο δυναμισμό και όλοι, συμμπεριλαμβανομένης και της νεαρής Μαρίνας μας, προκάλεσαν τον "ευήκοο" κρότο που σήμαινε ευστοχία με το σπάσιμο ενός ακόμη μπαλονιού.



     Ωραίες εικόνες στάσεων και τεχνικών καθ΄ όλη την Προπόνηση από τους παρόντες.


     Κορίτσι και αγόρια, όλοι σε πολύ καλή "φόρμα" και με πολύ καλές επιδόσεις!


     Φυσικά, άριστος ο Ιφικράτης του οποίου η βελτίωση φαίνεται από μέρα σε μέρα.


     Ο Μηνάς μας ως Εφιπποτοξότης και Εκπαιδευτής υπό επίβλεψη έδειξε ότι βρίσκει τον πολύ καλό εαυτό του όταν "τοποθετείται" ανάμεσα σε Συνασκουμένους, κάτι που ισχύει και ως γενικός κανόνας στην Ομάδα μας.


     Όμως, όπως όλοι γνωρίζουμε, η Τοξοβολία αποτελεί μία αλληγορία της ίδιας της ζωής και τα παράδοξά της αυτό το επιτείνουν. Έτσι και σε αυτή την Προπόνηση, στο τελευταίο της βέλο, το παράδοξο  "πρωταγωνίστησε" και ξάφνου, αφού αυτό το τελευταίο βέλος έσπασε το μπαλόνι, ...εξαφανίστηκε και δεν φαίνονταν πουθενά, σε κάθε λογική κατεύθυνση όπου θα έπρεπε να είχε καταλήξει. Πεισμωμένοι, ξεχυθήκαμε όλοι να το ψάχνουμε στην πιθανή περιοχή αλλά αυτό πουθενά! Και τότε ο Μηνάς το είδε να κρέμεται πάνω από το κεφάλι του έχοντας εκτιναχθεί επάνω σε ΄'ενα δένδρο!


     Μεγάλη η χαρά όλων μας όχι τόσο για την ανεύρεση του βέλους όσο για το δίδαγμα ότι το παράδοξο "καιροφυλακτεί" σε όλη τη ζωή για να μας εκπλήξει, άλλοτε χαρωπά κι άλλοτε θλιβερά προετοιμάζοντάς μας να εξελίξουμε την απάθειά μας σε ό,τι μπορεί να εμφανιστεί απρόσμενα στο δρόμο μας προς το δεδομένο.


     Η άριστη συνεργασία του Ιφικράτους με τον Μηνά συνετέλεσε στην επιτυχία και αυτής της Προπονήσεως η οποία ξεκίνησε με το εμπόδιο του ανεπαρκούς χρόνου το οποίο, όμως ξεπεράστηκε με τα δύο Στελέχη μας να αλληλοϋποστηρίζονται, στηρίζοντας το προπονητικό έργο.


     Επόμενος "σταθμός" η Σχολή «Gold Studio Α.Σ ΕΙΡΗΝΗ» του γνωστού χοροδιδασκάλου Ανδρέα Βάχου, στην Χαλκίδα, όπου ο Ιφικράτης διδάσκει χορογραφικούς σπαθισμούς σε μία ομάδα κοριτσιών που ετοιμάζουν μία παράσταση. 


     Εξαιρετικός χώρος αλλά και ευκρινέστατος ο Ιφικράτης στη διδασκαλία του όπως τον χαρήκαμε από την πρώτη στιγμή.


     Τα νεαρά κορίτσια της Σχολής μας χάρισαν ωραίες "εικόνες" χορευτικής κινήσεως και με την προετοιμασία τους, ασφαλώς θα καταλήξουν σε ένα ενδιαφέρον σκηνικό αποτέλεσμα.


     Καθοριστική η συμβολή σε αυτό του Ιφικράτους και η παραστατικότητά του εγγύηση!!


     Η συνέχεια αυτής της πρώτης ημέρας, ήταν στα καταπράσινα παρτέρια του πολυτελούς ξενοδοχείου "Miramare-Eretria" το οποίο ευγενώς μας φιλοξένησε ώστε να ολοκληρώσουμε και το δεύτερο μέρος της Προπονήσεώς μας στην Ενστικτώδη Τοξοβολία επί σταθερού στόχου μέσων αποστάσεων. 


     Σ'  αυτό το ξενοδοχείο ο Ιφικράτης μυεί το κοινό στην Τοξοβολία και οι γνώριμοι εξωτερικοί χώροι του ενδείκνυνται για τον σκοπό αυτό, όπως διαπιστώσαμε και σήμερα.


     Παρά τον καλοκαιρινό ήλιο  και τις υψηλές θερμοκρασίες το "μικροκλίμα" της περιοχής με την κοντινή θάλασσα κάνει ευχάριστη την διαμονή και την δράση στο ξενοδοχείο αυτό και η δική μας Προπόνηση, και κατά το δεύτερο μέρος της διεξήχθη κανονικότατα!


     Ευστοχότατοι κι εδώ οι συνασκηθέντες κατάφεραν να αυτοσυγκεντρωθούν και να αξιοποιήσουν το ιδανικό τοπίο που ηρεμεί με το απέραντο γκαζόν "κατακτώντας" τον στόχο!


     Επιστρέφοντας το απόγευμα στο φιλόξενο σπίτι του τοπικού Αρχηγού, δεν παραλείψαμε έναν Κύκλο ο οποίος κρίθηκε απαραίτητος για την πρόοδο όλων μας καθώς και για τον απολογισμό των πεπραγμένων αυτής της πρώτης ημέρας του εκπαιδευτικού μας διημέρου.


     Ακολούθησε μία νυκτερινή "έξοδος" στην πανέμορφη Χαλκίδα με την πληθώρα των μνημείων που διαθέτει και που "μεταφράζονται" σε δείγματα ποικίλων Πολιτισμών μεταξύ των οποίων και του ισλαμικού, με το μεγαλοπρεπές καλοφωτισμένο τέμενος να δεσπόζει μέσα στη νύχτα, εν αντιθέσει με την, λίγο πιο κάτω, εβραϊκή συναγωγή-τρώγλη της οποίας η ναοδομική ασημαντότητα κρύβεται πίσω από ένα μίζερο τοίχο.


     Εντυπωσιακότατος, ακόμη και κακοφωτισμένος μέσα στη νύκτα και ο κήπος του αρχαιολογικού μουσείου συγκινεί τον περαστικό που θα κοντοσταθεί για να χαρεί τα μαρμάρινα κλασικά εκθέματά του.


     Βεβαίως, τα απομένοντα κτηριακά μνημεία της πόλεως, όπως το δικαστικό μέγαρο που οικοδομήθηκε με δωρεά του Ανδρέου Συγγρού, μας θυμίζουν ένα, δυστυχώς, εξαφανισμένο "είδος" Ελλήνων, εκείνο των "Εθνικών Ευεργετών" στους οποίους ενώ χρωστάμε ευγνωμοσύνη πασχίζουμε να ξεχάσουμε όχι μόνον το δίδαγμα των πράξεών τους αλλά, ακόμη και τις υπάρξεις τους!


     Η έξοδός μας κατέληξε σε ένα σεμνό ζαχαροπλαστείο δίπλα στο νυχτερινό κύμα με την παρουσία του Συνασκουμένου μας Βασιλείου ο οποίος κατέφθασε με την μοτοσυκλέτα του από την Αθήνα για να μας συναντήσει έχοντας, όπως πάντα, στο τεπόζιτό της τον τετράποδο ...Στέλιο  που είναι και ο "κολλητός" του επί χρόνια!


     Η επόμενη, δεύτερη ημέρα του εκπαιδευτικού διημέρου μας ξεκίνησε και πάλι από τα χαλαρωτικά παρτέρια του ξενοδοχείου "Miramare - Eretria" και με ένα πρόγραμμα Τοξοβολίας για μεγάλες αποστάσεις και πρηνή τόξευση.


     Περιβάλλον "ζενικό" για όποιον ξέρει να αυτοσυγκεντρώνεται και να απολαμβάνει ένα "φενγκσουικό σκηνικό", φάνηκε ότι ευνόησε τους δύο προχωρημένους Συνασκουμένους!


     Ιδανικές συνθήκες και από τις πρώτες τοξεύσεις το αποτέλεσμα έδειξε ότι θα ήταν παραπάνω από καλό.



     Η επίσης ιδανική επιφάνεια του εδάφους με το παχύ, ολόφρεσκο γκαζόν, ήταν ευνοϊκότατη και για την διεξαγωγή της πρηνούς τοξεύσεως, κάτι που δεν μπορεί να γίνει οπουδήποτε,


     Εδώ οι Συνασκούμενοι βοηθήθηκαν να παρατηρήσουν ουσιώδεις παραμέτρους και να πειραματισθούν στην τοξευτική πράξη.


     Και η επί του στόχου "συγκομιδή, στο τέλος της πρωινής, αυτής, προπονητικής δράσεως "ομιλούσα"!


     Επόμενος ...προορισμός μας,  το κάστρο των Φύλλων, ή κάστρο του Ιππότη Λικάριο, ενός μνημείου του 13ου αιώνος του οποίου ο επιβλητικός όγκος φαίνεται από μακριά στην κορυφή ενός ψηλού λόφου που δεσπόζει πάνω από το χωρίο Φύλλα.



     Ένας πολύ στενός και επικίνδυνος ανηφορικός δρόμος οδηγεί από το χωριό στο κάστρο και ο Ιφικράτης μας συγκεντρώθηκε στο τιμόνι του ώστε να φτάσουμε ασφαλείς στην κορυφή.


     Το κάστρο του Λικάριο με την παμπάλαιη και σημαντική ιστορία του παρέχει μια πολύ σημαντική πληροφόρηση για την σχετική κτηριοδομία της εποχής και η εγκατάλειψή του από τις αρμόδιες αρχαιολογικές εφορίες (να ήταν και η μόνη...) αποτελεί ακόμη μία ντροπή για το Υπουργείο Πολιτισμού αυτής της έρμης χώρας


     Ένα εξαιρετικό βίντεο που μελετήσαμε πριν το επισκεφθούμε μας κατατόπισε με κάθε λετπομέρεια για την μαγεία του κάστρου που επρόκειτο να απολαύσουμε από μέσα!


     Εδώ, στην κορυφή τούτου του λόφου, η περιβάλλουσα φύση διατηρεί την λιτή αλλά και συναρπαστική "αυθεντικότητά" της ανέγγιχτης, ευτυχώς, από τον άνθρωπο!


     Βλάστηση απλή αλλά αξιοπρόσεκτη και η απουσία ερπετών, ακόμη και ενός λαφιάτη, επίσης αξιοπρόσεκτη. 


     Με ιδιαίτερη προσοχή και σεβασμό του χώρου περάσαμε στο άλλοτε "αρχοντικό' του κι αρχίσαμε την, έσωθεν, παρατήρηση.


     Εκπληκτική η θέα προς τα κάτω από τα ανοίγματά του!


     Όλες οι γύρω περιοχές, περιφερειακώς του λόφου, ένα "πιάτο" στο βλέμμα μας!


     Με τον ιδιότυπο, δικό μας τρόπο, η "εμβαδομέτρηση" των χώρων του και απέραντη θλίψη για την βαρβαρότητα των σημερινών γραικύλων οι οποίοι βανδάλισαν τους τοίχους του με τις γνωστές μουτζουρογραφίες που εκφράζουν την σύγχρονη κακαισθησία του, ούτω αυτοαποκαλουμένου, αντιφασιστικού συρμού! Οι ξεδιάντροποι κατιόντες του Θεοδοσίου και του Αλαρίχου, αυτοί που κόπτονται για "πνεύμα" και Πολιτισμό" αφήνουν το βάρβαρο αποτύπωμά τους όπου κι αν βρεθούν δικαιώνοντας τον αφανισμό τους που είναι το μόνο βέβαιο τίμημα της ανοησίας τους!


     Η μελέτη των χώρων του κάστρου και η αξιοποίηση της ενεργειακής του θετικής επιδράσεως έδειξε να μας "φορτίζει" τις ...βιολογικές μπαταρίες μας όσο τίποτε...


     Πραγματικά σε τέτοιους ενεργειακούς τόπους η "τόνωση" ψυχών και σωμάτων έρχεται ενισχυμένη μέσα από την αχλύ αιώνων και τυχεροί όσοι το νιώθουμε κάθε φορά που βρισκόμαστε σε παρόμοια περιβάλλοντα.


     Ασφαλώς κι εδώ παρατηρήσαμε το πάγιο ενδιαφέρον "στοιχείο" που μας προσελκύει σε παρόμοια κτίσματα.


     Και κρατήσαμε τις διαστάσεις του και πάλι με τον δικό μας τρόπο, τον εντελώς ασυνήθιστο  για παρόμοιες μετρήσεις...


     Βεβαίως τα απομεινάρια των κλιμακοστασίων του κάστρου του Λικάριο δεν θα μας άφηναν αδιάφορους για μία σύντομη επισήμανση της μεγάλης σημασίας της ισορροπίας του σπαθιστή εν ώρα μονομαχίας.


     Τα ημικατεστραμμένα κλιμακοστάσια αυτού του κάστρου φιλοξένησαν τις ζεύξεις των Συνασκουμένων μας οι οποίοι, κυρολεκτικώς ...αιωρούμενοι επάνω σε "φαγωμένα" έως και ερειπωμένα, άλλοτε, σκαλοπάτια, με κίνδυνο πτώσεως, διεπίστωσαν πόσο σημαντική είναι η διατήρηση της ισορροπίας καθ΄ όλη την διάρκεια μιας μονομαχίας και με την παράλληλη εξαγωγή συμπερασμάτων περί του πλεονεκτούντος ή μειονεκτούντος, υπερκειμένου ή υποκειμένου, σπαθιστή.


     Μία διακριτική αλλά ...λυτρωτική αποφόρτιση της εντάσεως που σωρεύθηκε από την άσκηση στα κλιμακοστάσια  επιδιώξαμε κατεβαίνοντας στο μικρό πάρκιγκ, συνεχίζοντας με καταφορές επί επιπέδου επιφανείας.



     Αφήνοντας πίσω μας το κάστρο του Λικάριο και σε μικρή απόσταση, η δημοσιά μας οδήγησε σε δύο άλλους συζυγείς ενετικούς πύργους στο γειτονικό χωρίο του Μύτικα.


     Οι δύο αυτοί πύργοι που σώζονται σε πολύ καλή κατάσταση δεσπόζουν στη καρδιά του Ληλαντίου πεδίου, σε ένα ύψωμα από τα "πόδια" του οποίου περνά ο ποταμός Λήλαντας.


     Επισκεφθήκαμε και παρατηρήσαμε προσεκτικά και τους δύο πύργους των οποίων η ιστορία και δομική περιγραφή, πραγματικά, εκπλήσσει!


     Με την θύρα εισόδου, για λόγους ασφαλείας, έξι μέτρα πάνω από την επιφάνεια του εδάφους, κατάφεραν να σωθούν σε τόσο καλή κατάσταση μέσα από τους αιώνες ακόμη και για το ότι δεν είναι ανεξέλγκτα προσβάσιμοι στο κοινό.


     Και εδώ βρήκαμε θέματα των ενδιαφερόντων μας να παρατηρήσουμε και να χαρούμε ως "αφηγητές Ιστορίας".



     Άλλωστε, ως εισαγαγόντες την Έφιππη αλλά και Παραδοσιακή Τοξοβολία στην Ελλάδα, οι "Έλληνες Κένταυροι" επιμένουμε ότι οι οπές των τσεκουριών του Οδυσσέως και οι τοξοθυρίδες μπορούν να θεωρηθούν ως οι κύριοι ελληνικοί στόχοι!


     Σε λίγο παρατηρούσαμε και τον δεύτερο, συζυγή πύργο, σε μικρή απόσταση από τον προηγούμενο.


     Κι εδώ η φύση λιτή και απέριττη με την μεγαλειώδη, όμως, ομορφιά της απλότητος!



     Πολλά τα ερωτηματικά της ιδιοτυπίας των κυκλικών πεδίων της κορυφής αυτού του πύργου που εξήψε την φαντασία πολλών, νομίζοντας ότι επρόκειτο για τα πιο αρχαία ...ρολόγια επί κτίσματος! όχι, υπήρξαν κλασικά παράθυρα τύπου "το μάτι του μόσχου" που συναντούμε και στον Μυστρά!


     Και ξανά στο όχημα, κατευθυνόμενοι μέσω Χαλκίδος στον αγαπημένο μας, πια, Σταύλο, μέσω των καμαρών του ρωμαϊκού υδραγωγείου της Χαλκίδος.


     Η λατρευτή μας και πάντα φιλόξενη Μάρθα μας προϋπάντησε με ευγένεια μαζύ με τα πάντοτε ελεύθερα και ευδιάθετα, καλοφροντισμένα αλογάκια της τα οποία, εδώ, ζουν υπό ιδανικές συνθήκες.

 

     Υπό καθεστώς πλήρους ελευθερίας, ανέγγιχτα από όργανα βασανισμού που εφηύρε η ανθρώπινη βλακεία (σπιρούνια, μαστίγια κλπ) οι εδώ σταυλιζόμενοι Ίπποι λατρεύουν τον Άνθρωπο και συνεργάζονται άριστα μαζύ μας.


     Δυστυχώς, όμως, σήμερα, δεν ιππεύσαμε διότι όλος ο Σταύλος μετακινείται μερικά μέτρα μακρύτερα, σε καλύτερο σημείο και όλες οι εγκαταστάσεις του βρίσκονται υπό μεταφορά. Παρά ταύτα, ετοιμάζουμε συντομότατα ειδικήν εξόρμηση αφιερωμένη αποκλειστικώς στην Έφιππη Τοξοβολία


     Πάντως, μπορεί να μην ιππεύσαμε αλλά ο αγαπημένος Μηνάς μας , ευρισκόμενος στο ...στοιχείο του άρχισε αμέσως το τρελλό παιγνίδι με τα πουλάρια και τους υπόλοιπους Ίππους.


     Αγκαλιές και φιλιά για όλα τα τετράποδα από τον Μηνά μας και δεν μπορούσαμε να τον μαζέψουμε όσο μείναμε σε αυτό το ευλογημένο περιβάλλον που με τόση φροντίδα δημιούργησε η Μάρθα.


     Ιδιαίτερη αδυναμία για τον Μηνά, τι άλλο..., οι δύο νεαρές φοράδες που δεν τον άφησαν ούτε στιγμή ήσυχο...


     Άλλωστε σε ένα τόσο χαρούμενο περιβάλλον όπου οι τροφές αφήνονται στην ...διακριτική ανοχή της λαιμαργίας των τετραπόδων, μόνο κέφι μπορεί να επικρατεί...


     Και όπως το κέφι είναι ο καμβάς της "κοσμοθεάσεως" του Μηνά όταν βρίσκεται σε Σταύλο,  έτσι κι εδώ έγινε μια μεγάλη παιδική χαρά διπόδων και τετραπόδων όπου ευτυχώς η απουσία ...νεροτσουλήθρας μας προστάτευσε από μεγαλύτερες εκπλήξεις. 



     Τα ασταμάτητα τρεχαλητά του Μηνά που τον κυνηγούσαν (κι εδώ!...) οι νεαρές φοράδες δεν έλεγαν να σταματήσουν ώσπου αποφασίσαμε να τον ...μαζέψουμε για να προστατεύσουμε τις φοράδες από ...απίσχναση λόγω ...μαραθωνίου! 


     Ψυχραιμότερος ο Ιφικράτης μας "περιμάζεψε" τον Μηνά και τους υπολοίπους μας για να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν την δεύτερη ημέρα αυτού του καταπληκτικού εκπαιδευτικού διημέρου με ένα θαλάσσιο ομαδικό μπάνιο. στο οποίο, όμως, δεν έλαβε μέρος ο "παππούς" ο οποίος προτίμησε να χαλαρώσει στο φιλόξενο σπίτι με μία πανέμορφη ύπαρξη.... 


     Η πανέμορφη λευκή ύπαρξη, με τα βερυκοκί αυτιά περίμενε τον 'παππού" στην πόρτα και όταν εκείνος σέρβιρε το γάλα του το παμπόνηρο θηλυκό του έστειλε την κατακτητική ματιά της, οπότε, εκείνος αμέσως μοιράστηκε το γάλα του μαζύ της!


     Κατόπιν όλα έγιναν στον ...καναπέ όπου παρέμειναν και οι δύο, περιμένοντας την ομάδα από την παραλία!


     Με σημαιοφόρους της Ομάδος μας χαρακτήρες όπως τη Μαρίνα η οποία στα 13 της ολοκληρώνει το δεύτερο μυθιστόρημά της με άριστες σχολικές και αθλητικές επιδόσεις, μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι στους "Έλληνες Κενταύρους" για όσα καταφέρνουμε υφιστάμενοι μια παρακμιακή περιβάλλουσα κοινωνία. Και θα επιμείνουμε σε όσα ωφέλιμα διεκδικούμε από την ζωή την οποία προσεγγίζουμε με σεβασμό, αλλά και μαχητικότητα! Διότι εμείς δεν φωνασκούμε, απλώς, κραυγάζοντας "τα θέλουμε πίσω" αλλά τα κατακτούμε κατά μέτωπο!




Πλήρες φωτογραφικό Λεύκωμα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.