Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ...

 ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ...     Η υπέρκαμψη (rollkur ή hyperflexion) του αυχένος του Ίππου είναι μία απάνθρωπη πρακτική που εφαρμόζεται στην δυτική Ιππική για τον υποχειριασμό του. Η πρακτική αυτή καταφέρει στον Ίππο βαρύτατους τραυματισμούς στους αυχενικούς σπονδύλους «σημαδεύοντάς» τον εφ΄ όρου ζωής και, δυστυχώς, ακόμη  θεωρείται ως «κανόνας» από όσους ιππεύουν κατά το ασκησιολόγιο της δυτικής Ιππικής Δεξιοτεχνίας (Dressage).  

     Τύποις, προσφάτως, η υπέρκαμψη έχει απαγορευθεί αλλά εξακολουθεί να εφαρμόζεται από πολλούς είτε εξ ολοκλήρου είτε εν τινι μέτρω, όπως εξακολουθεί να εφαρμόζεται εν μέρει ακόμη και σ’ αυτή την «Ισπανική Σχολή της Βιέννης» όπου την «αρχή» της υπερκάμψεως την παρατηρούμε ακόμη και στο τρόπο με τον οποίο ρυταγωγούνται τα ευαίσθητα Lipizzaner, όπου ο ρυτήρας στερεώνεται στο π ρ ό σ θ ι ο μέρος του επιρρίνου ώστε, μοχλικώς, να διατηρεί την κεφαλή προς το στήθος και να μη της επιτρέπει την οιανδήποτε ανύψωση την οποία, φυσικά, έχει ανάγκη ο Ίππος!

     Στην Φυσική Ιππική η οποία σέβεται τον Ίππο και την οποία ακολουθεί η Σχολή των «Ελλήνων Κενταύρων» ο ρυτήρας στερεώνεται στο πίσω μέρος του χαλινού (ή της επιφατνιδίας φορβειάς) ώστε να επιτρέπει στον Ίππο την οιανδήποτε ανυψωτική διάταση της κεφαλής (αυχένος) ενώ, παραλλήλως, ο τρόπος ρυταγωγήσεως είναι χαλαρός και διακριτικός, χωρίς την άσκηση καμιάς βίαιης επενεργείας επί του Ίππου, με σεβασμό στην προσωπικότητα και στις ανάγκες του! 

     Διότι, εμείς θέλουμε να διατηρούμε το προνόμιο να κοιτάζουμε στα μάτια τον Ίππο και να συνεργαζόμαστε μαζύ καλύτερα κι απ΄τους ...καλύτερους!


ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.