Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΗΣ DJIGITOVKA ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΤΩΝ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ»

 ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΗΣ DJIGITOVKA 

ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΤΩΝ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ»



     Μπορεί η Έφιππη Τοξοβολία να αποτελεί τον πυρήνα της εκπαιδεύσεως των "Ελλήνων Κενταύρων" αλλά ο "δρόμος" μέχρι αυτήν περνά από πολλά "σταυροδρόμια" με απώτερο σκοπό την ανάδειξη Εφιπποτοξοτών ως αρίστων Ιππέων. 

     Και, προκειμένου να προσεγγίσουμε αυτή την πάγια προσδοκία, η εκπαιδευτική μας "ατραπός" περιλαμβάνει ένα απάνθισμα ιππεύσεων των οποίων η σύνθεση διαμορφώνει, σε κάθε περίπτωση, έναν τέλειο Ιππέα. 

     Έτσι, σήμερα, μέσα σε αυτό το απάνθισμα ιππεύσεων συμπεριελήφθησαν ασκήσεις από την ακροβατικήν ίππευση των Κοζάκων Djigitovka αλλά και από την Γυμνιππευτική (Voltigieren).

      Και πρώτα απ΄ όλα οι καλπασμοί της Ρίας και της Χαράς που εκτελέσθηκαν βάσει ενός ...ύπουλου και αθέατου σχεδιασμού των δύο τελευταίων μαθημάτων και των δυο τους.

     Η Ρία οδηγήθηκε στους καλπασμούς της κατόπιν προειδοποιήσεως από το προηγούμενο μάθημά της ώστε να προετοιμασθεί και, πράγματι, σήμερα, τα κατάφερε κατά τρόπον ιδανικό, θυμίζοντάς μας εικόνες από την Πομπή των Παναθηναίων, της ζωοφόρου του Παρθενώνος.

     Η μικρούλα μας Χαρά παρεσύρθη πονηρά ώστε να ζητήσει η ίδια να καλπάσει παρατηρώντας τους καλπασμούς της Ρίας που, σκοπίμως, προηγήθηκαν. 

     Οι μεθοδεύσεις του παππού Εκπαιδευτή είναι απίστευτες για να πετύχει την πρόοδο των εκπαιδευομένων του και, συνωμοτώντας με τον τετράποδο Γλαύκο τα καταφέρνει μια χαρά.

     Διότι, ο,τιδήποτε κατορθώνουν οι εκπαιδευόμενοι οφείλεται στον Γλαύκο ο οποίος παραμένει προσηλωμένος στον Εκπαιδευτή περιμένοντας τα σινιάλα του για να εκτελέσει ακόμη και δυνατούς καλπασμούς σε ελεγχόμενη διαδρομή και μήκος. Γι αυτό και όλα σε μας γίνονται υπό έλεγχο και ασφάλεια!

     Όπως με ασφάλεια διεξήχθησαν οι ασκήσεις κινήσεως σε ορθοστάδην Djigitovka της Ρίας η οποία, σήμερα έδειξε ότι προορίζεται για υψηλά επίπεδα ιππικής δεξιότητος.

     Το ίδιο και η νεαρότατη Χαρά η οποία διατήρησε την κίνηση και διεύθυνση του Ίππου της με την ίδια σε ορθοστάδην Djigitovka και όχι μόνον.

     Η Χαρά υπεβλήθη, σήμερα και σε ένα ειδικό ασκησιολόγιο Γυμνιππευτικής (Voltigieren) διότι και η, παρά το νεαρότατο της ηλικίας της, δυνατή ιδιοσυγκρασία της και ο σωματότυπός της την προορίζουν γι αυτό. 

     Πάντοτε εν κινήσει η έφιππη Χαρά, πρωτοεισήχθη σε στάσεις-αφετηρίες σύνθετων ασκήσεων τις οποίες, συν τω χρόνω, θα εκτελέσει ανελισσόμενη σε μία λαμπρή Αμαζόνα!

      Και με τα χρόνια που έχει μπροστά της, η Χαρά μας θα καταφέρει πολλά στην Ιππασία, υποβοηθούμενη και από τον πειθαρχημένο χαρακτήρα της!

     Στην "Στάση της Σημαίας" και η Φοίβη μας η οποία, παίρνει κι αυτή σιγά - σιγά το "δρόμο" της Γυμνιππευτικής έχοντας, άλλωστε κι αυτή ως "σύμμαχό" της την αυτοπειθαρχία και την συγκρότησή της!

     Μεθοδικοί και σταθερά εντεινόμενοι ρυθμοί, σε κάθε προπονητικήν ημερίδα ανελίσσουν τους "Έλληνες Κενταύρους" χωρίς να σημειώνεται κανένας "φόρτος" κοπώσεως, ψυχικής ή σωματικής, ή, άλλης "πιέσεως", τηρουμένων των αναλογιών της χαράς και του ...παιγνιδιού!

     Και μέσα σ΄ αυτό το πλαίσιο προόδευσε σήμερα και η Αγλαία μπαίνοντας στον προθάλαμο της Γυμνιππευτικής με την Στάση της Κόμπρας εν κινήσει, αφού. βεβαίως, προηγουμένως  εξετέλεσε δυναμικές προσομοιώσεις σε τροχασμό.

     Ακόμη ένας δυνατός χαρακτήρας, η Αγλαία, παρατηρεί προσεκτικά, κρίνει και αποφασίζει με ωριμότητα αλλά και θάρρος κάθε επόμενο βήμα της.

      Και είναι βέβαιο ότι η κρίση της Αγλαίας τις δίνει σταθερές και δοκιμασμένου αποτελέσματος ωθήσεις.

     "Εγκεφαλική" η Σοφία, προχώρησε σήμερα σε βελτίωση του τροχασμού της, σταθμίζοντας συνεχώς την σχέση "ασφάλεια" και "ταχύτητα" και πολύ καλώς...

     Και, χωρίς να χάσει το μόνιμο χαμόγελό της αντιμετώπισε επιτυχέστατα όλες τις δυσκολίες του σημερινού ασκησιολογίου της φέρνοντάς το, τελικώς, εις πέρας.

     Για τον ευφυέστατο, ατρόμητο και (υπερβολικώς...) δυναμικό Μάνο μας, στο τρίτο του μάθημα, ακολουθήθηκε μία τακτική "αποφορτίσεως" της περισσείας του, εντυπωσιακού όντως..., δυναμισμού του, με μία σειρά εφίππων και εν κινήσει τοξεύσεων που του ζητήθηκε να είναι κατά το δυνατόν ...χαλαρές!

     Κι όσο κι αν η "χαλαρότητα" είναι ...άγνωστη λέξη για τον Μάνο μας, εν τούτοις, τα κατάφερε...

     Περιττό δε να πούμε ότι κάτι τόσο απλό, για την περίπτωση του Μάνου αποτελεί πραγματικόν άθλο και άσκηση υπομονής για τον Εκπαιδευτή του.

     Και ο φιλοφρονέστατος Μάνος δεν παρέλειψε να προσφέρει ευγενώς ένα κομμάτι πάλλευκου πεντελικού μαρμάρου, από το σημείο όπου συνηθίζει να περιδιαβαίνει στη Πεντέλη και, απ΄ όπου άλλοτε, οι σκλάβοι του Περικλέους "κατηφόριζαν" το βασικό δομικό υλικό του Παρθενώνος! Διότι, ευτυχώς ή δυστυχώς, οι Παρθενώνες ανεγείρονται από κυρίους οι οποίοι διαχειρίζονται σκλάβους, αποφεύγοντας σπατάλη ιδίων χειρωνακτικών εργατωρών, ώστε να αξιοποιούν επικερδέστερα την πολυτιμότατη φαιά ουσία τους. Έτσι, το υπέροχο δώρο του Μάνου βρήκε την θέση του ανάμεσα σε άλλα σημαίνοντα, όπως και στα  ίππεια δόντια τα οποία ο ευγενέστατος Αντώνης μας προσέφερε! Είθισται η αμοιβή ενός Εκπαιδευτή μιας πολεμικής τέχνης να μην είναι χρηματική αλλά πολύ ...σημαντικότερη και πολυτιμότερη! Ευγνώμονες ευχαριστίες φίλτατε Συνασκούμενε, Μάνο!  

     Όμως, στο τέλος, όπως πάντα εδώ και δέκα έξι χρόνια, ένα ..."happy end" ρίχνει την αυλαία των ημερίδων μας και ο Μάνος μας κατέληξε με θετικό πρόσημο όπως και όλες οι προηγηθείσες Συνασκούμενες. Το μόνο αδύνατον σ΄ αυτή την Ομάδα είναι η ...αποτυχία, διότι εμείς λειτουργούμε "συν τω χρόνω" και ποτέ μα ποτέ παρασυρόμενοι από βιασύνη... Ας διδαχθούν από αυτό όσοι νουνεχείς θέλουν να προοδεύσουν στην απαιτητικότατην Ιππική, διότι, οι υπόλοιποι...


Πλήρες φωτογραφικό Λεύκωμα ΕΔΩ

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.