Τρίτη 2 Απριλίου 2024

Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΕΩΣ

 Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΕΩΣ

Α' ΕΙΚΟΝΟΛΗΨΙΑ

 


Ένα ...ντροπαλό αφιέρωμα στη μεγάλη Leni Riefenstahl

και στην ...κάμερά της που απαθανάτισε

τους αυθεντικότερους όσο

και επιτυχέστερους Ολυμπιακούς Αγώνες,

του Βερολίνου του 1936.

 

     Η «Δύναμη της Θελήσεως» είναι, δεδομένα, ένα ... «εμπύρειο» το οποίο προορίζεται να καταφέρει εκρηκτικά αποτελέσματα, είτε δημιουργικά, είτε καταστροφικά κι αυτό σημαίνει ότι, ε κάθε περίπτωση, η θέληση εμπεριέχει δύναμη! Η μεγάλη Leni Riefenstahl οροθέτησε μια μεγάλη τροχιά της μεγάλης αλήθειας που μεταστοιχειώνει την θέληση και την εξελίσσει σε μια δύναμη η οποία συνιστά την αφετηρία μιας ακόμη μεγαλύτερης τροχιάς και ‘τούτη η παραγωγή δεν είναι παρά η καταγραφή της εκτάσεως αυτής της «επέκεινα» τροχιάς η οποία κορυφώνει και ακεραιώνει την ανθρώπινη προσπάθεια!

     Μιλώντας, όμως, για «δύναμη» τι ακριβώς εννοούμε; Μήπως εννοούμε τα όπλα, τους μυς, την πυγμή; Τίποτε από όλα αυτά! Εννοούμε το ισχυρότερο όπλο που διαθέτει ο Άνθρωπος και που ηρεμεί «αιδημόνως κεκρυμμένον εντός του», την ίδια την ψυχή του! Αυτήν που πρωταγωνιστεί στα πεπραγμένα του και ορίζει την γενναιότητα ή την ταπεινότητα των έργων του, προκαλώντας και την τελικήν αποτίμηση του βίου του. Και, αυτό το αθέατον όπλο του Ανθρώπου, η ψυχή του, τροφοδοτείται με τα δικά του «πυρομαχικά» αναλόγως του στόχου κατά του οποίου ο φορέας του Άνθρωπος το στρέφει. Και, εάν ο Άνθρωπος το στρέφει εναντίον των άλλων, εάν εκλαμβάνει άλλους ως υπαιτίους της δικής του κακοδαιμονίας τότε τα «πυρομαχικά» αυτού του όπλου είναι ταπεινά, ευτελή και ...άσφαιρα διότι προορίζονται κατά λάθος στόχου! Εάν, όμως, ο Άνθρωπος στρέφει το αθέατο όπλο της ψυχής του εναντίον του σωστού, του πραγματικού στόχου, ήτοι, κατά του ατελούς εαυτού του, τότε αυτά τα «πυρομαχικά» δεν είναι άλλα από τις υψηλές Αξίες του ενάρετου και γενναίου βίου τον οποίον διάγει! Και τότε, η «Δύναμη της Θελήσεως» εξελίσσεται στην πραγματική θέληση της δυνάμεως η οποία ανελίσσει και ακεραιώνει τον Άνθρωπο κατατείνοντας στον ίδιο τον θρίαμβο της δυνάμεως του αγαθού!   

     Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η διδασκαλία και η καθημερινή άσκηση των μαθητών των «Ελλήνων Κενταύρων» όπως θα πρέπει να κινείται προς την ίδια κατεύθυνση και κάθε Σχολή πολεμικών τεχνών!

     Aφορμώμενοι από την δύναμη της θελήσεως των Ελλήνων Στρατιωτών της Δύσεως για την ανάσταση της Ελλάδος η οποία παραμένει νεκρή από την μάχη της Λευκόπετρας, οι «Έλληνες Κένταυροι», έφιπποι και ενόπλως, διατηρούμε άσβεστες τις Αξίες που έδιναν και σ΄ εκείνους την δύναμη να μάχονται για ένα υψηλό ιδανικό όπως αυτό της δημιουργίας Πατρίδος. Εμπνεόμενοι από το παράδειγμα των ηρώων του έπους του Κωνσταντίνου Σάθα κι ενισχύοντας το φρόνημά μας με τις ανεξίτηλες, από το διάβα του χρόνου, «εικόνες» της Leni Riefenstahl, διατηρούμε «απτό» το μεγάλο όραμα που αφορά σε ολόκληρο τον Ελληνισμό για την ανόρθωση της Ελλάδος, προσανατολισμένοι στην υλοποίησή του μέσω μιας συνεχούς ασκήσεως ψυχής, του αθέατου «όπλου» μας, το οποίο διατηρούμε αξιόμαχο με «πυρομαχικά» του τις υψηλές Αξίες της φυλής μας.

     Και, παραμένουμε οραματιστές αλλά και αξιόμαχοι όπως και ο ευπατρίδης διανοούμενος και πολεμιστής Μιχαήλ Μάρουλλος Ταρχανιώτης ο οποίος διατηρείται ολοζώντανος μέσα μας ενισχύοντας την θέλησή μας ώστε να καταλήξει στον θρίαμβο της δυνάμεως ενός οράματος που ανασυνθέτει εκ των ερειπίων της την Ελλάδα.

     Αυτή η παραγωγή θα είναι όλα τα παραπάνω, μια «γέφυρα» που θα συνδέσει εποχές και πρόσωπα με σταθερό «βατήρα» την αναγέννηση μιας Πατρίδος που συνεχίζει να μας λείπει, χωρίς αλυτρωτικές αγκυλώσεις, αφού είμαστε πλήρως λυτρωμένοι από την επιτέλεση του ατομικού μας καθήκοντος. Κι αυτό θα δείτε στα πρόσωπά μας όταν αφιππεύουμε κι αφήνουμε κατά μέρος τα όπλα μας..., την έκφραση του θριάμβου της δυνάμεως που χαρακτηρίζει τους «Έλληνες Κενταύρους»!     

Kαι η συνέχεια, στον Παναγιώτη Γλυνό, έναν νεαρό Συνέλληνα που χειρίζεται τόσο καλά την κινηματογραφική κάμερα όσο και το μυαλό του και στην ιδέα του να «ιχνηλατήσει» τους «Έλληνες Κενταύρους» διαλύοντας εκ των έσω την αχλύ που τους περιβάλλει ώστε, χωρίς παραμορφώσεις ή και ωραιοποιήσεις, να σκιαγραφήσει με ένα ρεαλιστικό οπτικο-ακουστικό υλικό το προφίλ τους. Κι αυτό σημαίνει ότι από σήμερα, όλα τα μαθήματα και οι Προπονήσεις ακολουθώντας την ίδια κανονικότητα ώστε να παραμένουν ωφέλιμα για τους εκπαιδευομένους μας, θα αποτελέσουν την «μαγιά» για ένα τελικό βίντεο στη διάθεση της ελεύθερης διαχειρίσεως από τον νεαρό Σκηνοθέτη. Ένα υλικό το οποίο ο ίδιος ο Παναγιώτης Γλυνός με ελευθερία βουλήσεως θα αξιοποιήσει όπως εκείνος νομίζει, ενώ εμείς θα κάνουμε πράξη την επισήμανση του Γερμανού φιλοσόφου Otto Dietrich όπως την κατέγραψε στο βιβλίο του «Οι φιλοσοφικές βάσεις του Εθνικοσοσιαλισμού»: Δεν δεχόμεθα απλώς την ελευθερία της προσωπικότητος του άλλου, αλλά την απαιτούμε!  


     Μία πρώτη επαφή με την εικόνα των δράσεων της Σχολής των «Ελλήνων Κενταύρων» προσέφεραν σήμερα στον Σκηνοθέτη μας ο Μάνος και η Εύα ιππεύοντας τον σχολικό Ίππο μας. 


     Υπό συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών για την εποχή και τον υδράργυρο να εκτοξεύεται ξαφνικά μέσα στο ίδιο εικοσιτετράωρο, ακόμη και στους πρόποδες του Υμηττού η ζέστη ήταν αισθητή τόσο, ώστε, αν και αρχίσαμε αρκετά ενωρίς το πρωί, προς χάρη του Ίππου μας αναγκασθήκαμε να διακόψουμε ενωρίτερα την δραστηριότητά μας και να αποσυρθούμε, προσφέροντας, παρά ταύτα την δυνατότητα λήψεων στον φίλτατο Σκηνοθέτη Παναγιώτη Γλυνό.


     Βεβαίως, το εγχείρημα που μόλις ξεκίνησε ο νεαρός Σκηνοθέτης θα χρειαστεί μιαν εικονοληψία που θα διαρκέσει αρκετά κι αυτό είναι το μόνο σίγουρο, ενώ η επερχόμενη θερινή αύξηση θερμοκρασιών θα μας επιφυλάξει αρκετές δυσκολίες.


     Σε κάθε περίπτωση και πάντοτε με προτεραιότητα την ευημερία του Ίππου ο Εκπαιδευτής επιφορτίζεται με ένα επιπλέον έργο πέραν της σχεδιάσεως των μαθημάτων, δηλαδή, την ένταξη στο περιεχόμενό τους και της παραμέτρου των «γυρισμάτων» προκειμένου, χωρίς να παρεμποδίζεται η πρόοδος των εκπαιδευομένων να συνεχίζεται και η εικονοληψία.


     Και όλα γίνονται χωρίς κανένα άγχος, όταν η τεχνογνωσία είναι κτήμα μας, με την αγαθή βούληση οδηγό μας!  

              
Πλήρες Φωτογραφικό Λεύκωμα ΕΔΩ
Συνεχίζεται ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.