Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

ΜΙΑ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ..."ΑΠ΄ ΟΛΑ"!

 ΜΙΑ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ..."ΑΠ΄ ΟΛΑ"!


     Απ΄ όλα είχαμε και μαθήματα Ιππευτηρίου και Τοξοβολία και υποδοχή τριών νέων Μελών και Κύκλο Ομάδος και εορτή γενεθλίων ασχέτως εάν η εορτάζουσα απεχώρησε προώρως λόγω ατομικής υποχρεώσεως....

     ...Ναι, σ΄ αυτή την ημερίδα συνέβησαν αρκετά και ωραία κι ευτυχώς που δε μας προέκυψε Κούλης με Μαρέβα συντρώγοντες σε πλευρικό μπαλκόνι ικαριώτικου ακινήτου...

     Ένα ομαδικό, αλλά και απολύτως εξατομικευμένο για τον κάθε συμμετέχοντα, μάθημα καταφέραμε και σήμερα, με έμφαση στην βαθύτερη εννόηση του διευθυντικού χειρισμού στον τροχασμό (για όσους ήσαν και στο προηγούμενο) ή, γενικώς, στο ασφαλέστερο βαθύ κάθισμα για όσους δεν ήσαν.

     Ένας-ένας, όλοι, ακόμη και οι πρωτοείσακτοι, καρπώθηκαν αυτό που έπρεπε ...παίζοντας, όπως έχουμε ως τακτική των μαθημάτων μας στα οποία ενθαρρύνουμε μια ψυχαγωγική (αγωγή ψυχής) ομαδικότητα της οποίας η απόληξη αναδεικνύει την ατομικότητα κάνοντάς την να προοδεύει.

     Εκείνο που παρατηρήθηκε, παρά τον υψηλόν αριθμό παρισταμένων, ήταν η εντυπωσιακή τήρηση του Σχολείου Σιωπής.

      Παρά τα όσα μπορεί κανείς να σκεφθεί για έναν μεσογειακό λαό με βαλκανικές ...προεκτάσεις, η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων", σταθερότατα, παραμένει υπόδειγμα ...τευτονικής πειθαρχίας κατά την διάρκεια όλων των δράσεών της, μέχρι σημείου να εκπλήσσει ακόμη και τον Ιδρυτή της ο οποίος, πράγματι, δεν περίμενε τέτοιαν ανταπόκριση στα κελεύσματα του Σχολείου Σιωπής τα οποία, κάθε άλλο παρά είναι συμβατά με την ελλαδική κοινωνία.

     Και με την ουσιώδη συνδρομή του Σχολείου Σιωπής στο άριστο κλίμα πειθαρχίας που χαρακτηρίζει την Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" όλα τα μαθήματα διατηρούνται σε πλαίσιο ασφαλείας και αποτελεσματικότητος.

     Η αφετηρία του δικού μας "μίτου' είναι η ομοψυχία! Μετά μπορούμε με το "χτένι" να υλοποιήσουμε κάθε "όραμα".

     Σήμερα, όμως, γιορτάσαμε και τα 23α γενέθλια της αγαπημένης μας Δέσποινας η οποία, δυστυχώς, δεν πρόλαβε να δεχθεί τις ευχές μας, αναχωρώντας εσπευσμένως λόγω αιφνιδιαστικής υποχρεώσεως.

      Η Ομάδα μας εύχεται στη Δέσποινα "Τύχη αγαθή!" και μια ζωή ανάλογη των λαμπρών και πολλών ταλάντων που διαθέτει! 

     Και πάντα, την Δέσποινά μας, να την χαιρόμαστε έφιππη ως υπόδειγμα Αμαζόνος. 

     Αξία ιδιαίτερης μνείας είναι η γενναιότητα του Αντώνη μας να αγνοήσει τις εντολές του θεράποντός του μετά από μία διορθωτική επέμβαση της οράσεώς του και, αντί να παραμείνει στο σπίτι, οδήγησε μέχρι τον Σταύλο και, μάλιστα, ανέλαβε και την ευθύνη της διεξαγωγής αυτού του μαθήματος, καλύπτοντας τις εκπαιδευτικές απαιτήσεις ...δώδεκα (12) Συνασκουμένων! Τον συνοδεύει η ευγνωμοσύνη μας κι ο θαυμασμός μας! 

     Υποδειγματικός και ο Κύκλος που κάναμε προκειμένου να συζητήσουμε θέματα ασφαλείας Προπονήσεων Τοξοβολίας που έθεσε η οξυδερκέστατη Δέσποινα παρατηρώντας κάποια "κενά" που πρέπει να προσέχονται και καταλήξαμε ότι ο Αρχηγός Βολής θα πρέπει να είναι πάντα παρατηρητικός προλαμβάνοντας δυσάρεστους αιφνιδιασμούς, όπως τους αποφεύγουμε μέχρι σήμερα. Ο θεσμός του Κύκλου ξανάδειξε και πάλι την μεγάλη αξία του και ξανακούσαμε την υπόμνησή του προς τον εκάστοτε Αρχηγό Βολής να είναι πάντα προσεκτικός και να "βλέπει" εκ μέρους όλων των Συνασκουμένων στη Γραμμή Βολής.

     Στην τακτική Προπόνηση Τοξοβολίας που ακολούθησε Αρχηγός Βολής ορίσθηκε η Ρία και, παρά το ότι άσκησε καθήκοντα για πρώτη φορά ανταπεξήλθε άριστα!

     Η Γραμμή Βολής χωρίσθηκε στα δύο ώστε να επαρκέσουν τα κοινόχρηστα Τόξα και η Ρία διεκπεραίωσε ένα μικτό ασκησιολόγιο, στατικό και κινητικό.

     Σωστές ασκήσεις, σωστές αποστάσεις ώστε να μη προκαλούν πανικό στόχου, σωστή διάδραση των Συνασκουμένων κι ένα ωφέλιμο αποτέλεσμα στο τέλος.

     Η Ρία δεν παρέλειψε να εντάξει στο ασκησιολόγιό της και Σκυθική Τόξευση, κάτι που εξετέλεσαν όλοι οι παρόντες.

     Η ψυχολογία του (της) Αρχηγού Βολής αντανακλά στο αρμονικό αποτέλεσμα και, ομολογουμένως, αυτό φάνηκε ως κατακλείδα της Προπονήσεως.

     Και, βεβαίως, αυτή η αρμονία επιβεβαιώθηκε και στον "απολογισμό" της Προπονήσεως που έγινε μετά την ολοκλήρωσή της με ευγνώμονες ευχαριστίες από όλους μας προς την Ρία μας.

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.