Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Ν Ι Κ Η Τ Η Σ!

 Ν Ι Κ Η Τ Η Σ!


     Αυτό το κέρασμα είναι από τα πλέον θριαμβικά για τη ζωή ενός νέου παιδιού! Νίκησε ο Βασίλης μας με παραστάτη του την Φοίβη μας και, νίκησε φόβους και αναστολές κατακτώντας ένα πολύ υψηλότερο επίπεδο αυτοπεποιθήσεως! Κι ο Βασίλης μας, νικώντας, μας ανεβάζει και εμάς στο βάθρο του νικητή επικυρώνοντας την σημασία μιας Ομάδος η οποία δεν είναι παρά μια κλίμακα ανόδου των Μελών της σε ανώτερα επίπεδα! Σε ευχαριστούμε Βασίλη, σε ευγνωμονούμε Φοίβη! 


     Τρεις μόνον συνεδρίες της Φοίβης ήσαν αρκετές για να κατανικήσουν σοβαρότατες ανασταλτικές φοβίες που έκαναν τον Βασίλη μας να μη θέλει, αρχικώς, να πλησιάσει καν ένα άκακο πλάσμα, όπως τον Ίππο της Σχολής μας.

     Στη πρώτη συνεδρία η Φοίβη, υποβοηθούμενη από την Ηρώ και την Νικολέτα επέμεινε στην καταπολέμηση των αρνήσεων του νεαρού Βασίλη ο οποίος δεν ήθελε καν να εφιππεύσει, ενώ, μετά από αρκετήν ώρα και αμέτρητες απόπειρες, τελικώς ο Βασίλης εφίππευσε! Προσπάθεια σοβαρότατη κι επίπονη για όλους, μιας κι έκρινε όλο το περαιτέρω εγχείρημα κι όμως, το αποτέλεσμα στέφθηκε από επιτυχία που προοιώνιζε τα ...καλύτερα!

     Στη δεύτερη συνεδρία η Φοίβη και το επιτελείο της, με την κατάλληλην ενθάρρυνση και τους δέοντες χειρισμούς βοήθησαν τον Βασίλη να εφιππεύσει σχεδόν αμέσως και τον "στήριξαν" ασφαλέστερα επάνω στη ράχη του Ίππου με ασκήσεις της Φοίβης η οποία, πολύ σοφά, εξανάγκαζε τον Βασίλη να διατηρεί την ισορροπία του επάνω στον, πάντοτε, ακίνητο Ίππο του παρά το ότι τον υπεχρέωνε να βγαίνει εκτός κέντρου βάρους. Μια κατάσταση πολύ εκπαιδευτική όχι μόνον για την Ιππασία αλλά και για την φυσιολογία του Ανθρώπου ο οποίος ισορροπεί με έναν "εξασκημένο" λαβύρινθο ο οποίος χρειάζεται διαρκή ενεργοποίηση και όξυνση. Και η πανεπιστημιακή Καθηγήτρια Φοίβη, ως ειδική, αυτά τα γνωρίζει καλύτερα από όλους μας!

     Και σ΄ αυτή την τρίτη συνεδρία, ο Βασίλης, που φοβόταν να εφιππεύσει αλλά και σταθεί απλώς επάνω στον ακίνητον Ίππο, σήμερα άδραξε τις ηνίες και βάδισε  μ ό ν ο ς  του τον Ίππο του στο φυσικό έδαφος ανάμεσα στα λιόδεντρα των απέραντων χωραφιών που τα νότιζε το χιονόνερο, με ένα διάπλατο χαμόγελο κάνοντάς μας όλους να τον χειροκροτούμε και την Φοίβη να του εκδηλώνει τον θαυμασμό της! Ο Βασίλης νίκησε κι έκανε όχι ένα απλό βήμα μπροστά, αλλά ένα άλμα προς τα πάνω!

     Από την πρώτη συνεδρία μέχρι την τρίτη μεσολάβησαν μόλις δώδεκα εικοσιτετράωρα, δώδεκα εικοσιτετράωρα μόνον για μία τόσο σημαντική πρόοδο υπερβάσεως βασανιστικών φοβιών, κάτι που συνιστά χρόνο ρεκόρ για το τι μπορεί να κατακτήσει καθένας μας με λίγη υπομονή, κάποια προσπάθεια και σωστή βοήθεια. Κι ο Βασίλης κατάφερε να το κατακτήσει, αποσπώντας τον θαυμασμό όλων μας!

     Μια βαθύτατη υπόκλιση στην Φοίβη μας και στις επιτελείς της Ηρώ και Νικολέτα, γι αυτό το αποτέλεσμα! 

     Μια βαθύτατη υπόκλιση και στον Γλαύκο μας για όσα πολύτιμα μας προσφέρει! Κι όλοι μαζύ, ας χειροκροτήσουμε τον νικητή Βασίλη για όσα πολλά και σημαντικά, σήμερα, κατέκτησε!


ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.