Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΝΕΑΣ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΡΙΑΣ
ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΗΛΙΑΔΗ


     Με ποσοστό επιτυχίας 81,5% η Χρυσούλα Ηλιάδη διαπιστεύθηκε ως Εφιπποτοοξότρια κατόπιν εξετάσεων που προκηρύχθηκαν από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας" και διεξήχθησαν με εξεταστή και βαθμολογητή τον Εκπαιδευτή των "Ελλήναν Κενταύρων" Δημήτριο Π. Χρήστου - Αρπάλυκο, στην Κοιλάδα της Ομάδος, την Κυριακή, 14η Οκτωβρίου 2018.


     Οι εξετάσεις ξεκίνησαν την προκαθορισμένη ώρα από την στιγμή της ενάρξεως της προετοιμασίας του Ίππου, με την διακριτική παρέμβαση του εξεταστή ο οποίος κατά την διάρκεια της διαδικασίς της προετοιμασίας υπέβαλε την εξεταζόμενη σε ερωτήσεις και δοκιμασίες προς βαθμολόγηαη.


     Με γνώμονα την υπερευαισθησία της εξεταζόμενης και προς αποφυγή συνεπειών "τρακ", ο εξεταστής ακολούθησε μία σοφή προσέγγιση βαθμολογήσεως των θεωρητικών γνώσεών της .


     Πολύ ωριμότερος, με την πάροδο του χρόνου, ως "Παιδαγωγός", ο Αρπάλυκος, βοήθησε την εξεταζόμενη ώστε να ανταποκριθεί χωρίς εμπλοκές στην εξεταστική διαδικασία, αποσπώντας ο ίδιος των θαυμασμό μας για την σοφή προσέγγισή του.


     "Tempore dato" ο παππούς δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και θέλησε να χαρεί για λίγο το εξαίσιο τετράποδο, εξάγοντάς το από τον Σταύλο αλλά όχι για πολύ διότι κατάλαβε ότι κάποιος άλλος βιάζονταν να το απολαύσει εξίσου.


     Έτσι η "αλλαγή" έγινε γρήγορα και ο Αρπάλυκος , ιππεύοντάς το προς την Κοιλάδα των εξετάσεων θα είχε πολλά καλά λόγια να λέει γι αυτόν τον Ίππο που σε λίγο θα έκανε Εφιπποτοξότρια την εξεταζόμενη.



     H πρακτική εξέταση των έξι καλπαστικών τοξεύσεων διεξήχθη με την απόλυτη τήρηση των προβλεπομένων κανόνων αλλά και με ένα ακόμη επιβαρυντικό στοιχείο δυσκολίας για την εξεταζόμενη: ο στόχος της ήταν κατά δέκα εκατοστόμετρα μικρότερος του προβλεπομένου. Ο "πήχυς" ανυψώνεται συνεχώς στην Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων"!


     Και χωρίς να είναι η μόνη δυσκολία με την οποία επιβαρύνθηκε η εξεταζόμενη αλλά και κάτι ...παραπάνω, στο τέλος της πρακτικής εξετάσεως ο εξεταστής Αρπάλυκος συνεκάλεσε Κύκλο για να ανακοινώσει το επιτυχές αποτέλεσμα.


     Όπως συνηθίζεται πάντα, μετά την λήξη των εξετάσεων, διευκρινίσθηκε στην επιτυχώς εξετασθείσα ότι η διαπίστευση σε Εφιπποτοξότρια δεν σημαίνει την ¨κατάληξη" μιας προσπαθείας αλλ΄, αντιθέτως, την "έναρξή" της, διότι η Έφιππη Τοξοβολία ως μέρος της παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς και τρόπος ζωής είναι "άνυσμα" βίου!


     Την ίδια, όμως, μέρα τιμήθηκε και η απούσα στην Αγγλία Εφιπποτοξότρια Εριθέλγη Μεραμβελιωτάκη η οποία πιστοποιήθηκε προσφάτως ως Εφιπποτοξότρια με βαθμό επιτυχίας 100%, τον ανώτερο δυνατό και μεγαλύτερο εξ όλων των μέχρι σήμερα διαπιστευθέντων Εφιπποτοξοτών και διαπιστευθεισών Εφιπποτοξοτριών.


     Η σχετική περγαμηνή της Εριθέλγης μας, παραδόθηκε στον Αρπάλυκο προκειμένου να της την παραδώσει μόλις φθάσει στην Αγγλία στην οποία επιστρέφει μετά από λίγες ώρες.


     Παραλλήλως, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας" και σε εκτέλεση σχετικών αποφάσεων του Δ.Σ. τίμησε με δύο περγαμηνές τον Αρπάλυκο για την επιτυχή συμμετοχή του σε δύο διεθνείς αγώνες Έφιππης Τοξοβολίας!


    Στην Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" καμία απόσταση δεν μπορεί να "απομακρύνει" κανένα Μέλος της εφιπποτοξοτικής Οικογενείας μας και όλοι παρακολουθούμε την πρόοδο όλων ανεξαρτήτως γεωγραφικού μήκους και πλάτους.


     Κατά την ημέρα των εξετάσεων είχαμε την χαρά να υποδεχθούμε, μαζύ με την Οικογένειά του και τον Ρώσο κ. Έντουαρντ Πεσάνσκυ, οπλομάχο και κατασκευαστή λευκών όπλων, ο οποίος μας ενημέρωσε για τα αγχέμαχα και τις πανοπλίες με τα οποία ασχολείται.



     Ευγνώμονες ευχαριστίες και προς τον Υπαρχηγό της Ομάδος μας Σπυρίδωνα Νικόλη - Πρωτεσίλαο για την σημαντική διοργανωτική συμβολή του και σε αυτή την εκδήλωση μεριμνώντας για τεχνικές λεπτομέρειες απαραίτητες στην εύρυθμη διεξαγωγή των εξετάσεων!


     Η σημαντική αυτή διοργάνωση, όπως και όλες οι ημερίδες εκξετάσεων νέων Εφιπποτοξοτών και Εφιπποτοξοτριών, έληξε με την απονομή ευγνωμοσύνης προς τον Ίππο και τον Εξεταστή, συγχαρητηρίων προς την επιτυχούσα και υπομνήσεως προς τους παρόντες να επιβεβαιώνουν δια βίου την πίστη τους προς την Έφιππη Τοξοβολία ως τρόπο ζωής αφού "Τιμή" για κάθε άνω θρώσκοντα είναι η πίστη του προς τις Αξίες που επέλεξε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.