Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

"ΘΕΛΩ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΑΛΟΓΟ!"

 "ΘΕΛΩ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΑΛΟΓΟ!"



    Το τακτικό εβδομαδιαίο μάθημα, ειδικώς για τον Βασίλη μας, διεξάγεται πάντοτε από την Φοίβη μας της οποίας το επιστημονικό κύρος εγγυάται τόσο την ορθότητα διεξαγωγής όσο και την αποτελεσματικότητα την οποία όλοι όσοι το παρακολουθούμε την απολαμβάνουμε συνεχώς! Και ο Βασίλης μας, δεν είναι ο μόνος μαθητής αυτού του μαθήματος αλλά όλοι όσοι το παρακολουθούμε με ιερή, πραγματικά, κατάνυξη, παρατηρώντας την γένεση ενός Ιππέως ο οποίος σε καμία άλλη Σχολή δεν θα είχε καμιάν ελπίδα... Και σε αυτό το, μόλις, ...τέταρτο μάθημα, είδαμε τον νεαρό Βασίλη που δεν ήθελε κξαν να πλησιάσει αλογάκι, όχι μόνον να εγκαταλείπει τις ηνίες και να τροχάζει ασφαλέστατος, αλλά και να κραυγάζει "Θέλω πιο γρήγορο άλογο!"... 

     Σοφό το πρόγραμμα της Φοίβης, ξεκινώντας από την σταυλικήν εργασία Ιπποκομίας με τον Βασίλη να περιποιείται τον Γλαύκο προσεκτικά, όπως θα έκανε κάθε Ιππέας, με υπευθυνότητα και προσήλωση.

     Το ίδιο υπεύθυνη και με την ίδια προσήλωση η Φοίβη, προνοητικότατα, φρόντισε να εξοικειώσει τον Γλαύκο με το βασικό μέσο εκπαιδεύσεως του μαθήματος, ένα καλαθάκι γεμάτο μπαλάκια, το οποίο θα πρωταγωνιστούσε στις ασκήσεις που θα ακολουθούσαν για την αποενοχοποίηση των φόβων και αναστολών του Βασίλη!

     Η "είσοδος" του μαθητή, της Εκπαιδεύτριάς του, αλλά και όλης της Ομάδος στον χώρο των ασκήσεων ήταν ...πανηγυρική, λες και όλοι περίμεναν το θαύμα με το οποίο θα κατέληγε και αυτό το μάθημα.

     Η προσέγγιση της Φοίβης ασφαλής, αλλά και αποτελεσματική, βοηθώντας τον Βασίλη να ανακαλύψει ασφαλέστερο κάθισμα με μία πρωτότυπη έφιππη ...καλαθοσφαίριση!

     Διότι, ο πυρήνας του σημερινού μαθήματος ήταν αυτή η περίεργη όσο και καθοριστική "έφιππη καλαθοσφαίριση" η οποία "καλούσε" τον Βασίλη να ρίχνει το μπαλάκι στο καλαθάκι ενώ ο Ίππος εκινείτο.

     Η άσκηση επανελήφθη αρκετά και από τις δύο πλευρές του Ίππου, απεξαρτώντας, εναλλάξ, τα χέρια του Βασίλη από την "εξουσία" των ηνιών.

     Με την επανάληψη αυτής της ασκήσεως, σε κάποιο σημείο, ο Βασίλης "ανεκάλυψε" ότι οι ηνίες δεν του ήσαν ...απαραίτητες!

    Έτσι, ο νεαρός εκπαιδευόμενος αγνόησε τα "δεσμά" των ηνιών, κάτι που λίγοι το καταφέρνουν στο τέταρτο μάθημα... και άφησε ελεύθερα στην έκταση τα χέρια του κινούμενος όχι μόνον σε βάδην αλλά απολαμβάνοντας και τον πρώτο βραχύ τροχασμό του, κάτι που ακόμη πιο λίγοι καταφέρνουν στο ...τέταρτο μάθημα! Και, όχι μόνον, αλλά να τον ακούς και να φωνάζει "Θέλω πιο γρήγορο άλογο!". Όλη αυτή η προσπάθεια της αγαπημένης μας Φοίβης δικαιώνει πλήρως το γερμανικό ρητό «Ehret die Arbeit und achtet den Arbeiter (Τιμάτε την εργασία και σέβεστε τον εργαζόμενο). Ειδικώς, αυτή η σημαντικότατη πτυχή έργου των «Ελλήνων Κενταύρων» μας ξαναφέρνει στο νου το παλιό γερμανικό γνωμικό ως εκ των ουκ άνευ! Το θαύμα είχε γίνει!


ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.