Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"

 ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 

ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ 

ΤΩΝ 

"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ"



     Η Κοιλάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" υποδέχθηκε σήμερα με ιδιαίτερη χαρά έναν διεθνή παράγοντα της Έφιππης Τοξοβολίας, τον κ. Vincent McLean, Αμερικανό Εφιπποτοξότη και παραγωγό εφιπποτοξοτικών έργων υψηλής ποιότητος με δική του κινηματογραφικήν εταιρεία η οποία έχει την έδρα της στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α., προκειμένου να καταγράψει με τον φακό του το έργο της Σχολής μας.

     Ο κ. Vincent McLean, ξεκίνησε σήμερα τις λήψεις του από το Ιππευτήριο των Αθηνών και θα συνεχίσει με λήψεις στο Ιππευτήριο των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" στο Ιππικό Κέντρο Πλατέος όπου ευγενώς μας φιλοξενεί ο τοπικός χορηγός μας κ. Γεώργιος Τζαβάρας, με την παρουσίαση της τοπικής Σχολής Τυφλών Εφιπποτοξοτών την οποία διευθύνει ο Αρχηγός του Παραρτήματος, Εκπαιδευτής Αθανάσιος Ψωρομύτης.

     Τον συντονισμό και το περιεχόμενο των λήψεων έχει αναλάβει ο ίδιος ο Αρχηγός των "Ελλήνων Κενταύρων", Εκπαιδευτής Αντώνης Διαγούπης ο οποίος, ήδη από την πρώτη ημέρα, έδειξε ότι πέραν από ένας ικανός Εφιπποτοξότης διαθέτει και την ατομική καλλιέργεια και Αισθητική που αποτελούν και προαπαιτούμενα λειτουργίας της Σχολής μας, ως εκ του ιδρυτικού οράματός της. 

     Το περιεχόμενο του σημερινού πρώτου γυρίσματος είχε ως θέμα του την μεγάλη ωφέλεια της Έφιππης Τοξοβολίας στη βελτίωση της ποιότητος της ζωής των φύσει εμποδιζομένων συνανθρώπων! 

     Και αυτός ο "ορίζων" ο οποίος αποτελεί επιμέρους τομέα της προσεγγίσεως της πολεμικής τέχνης μας από την Σχολή μας, έχει ήδη καταδειχθεί από τον Ιδρυτή των "Ελλήνων Κενταύρων" κατά την εισήγησή του στο 6ο Παγκόσμιο Φιλοσοφικό Συνέδριο ως χρέος όσων διαχειριζόμεθα τον Πόλεμο επιφορτισμένοι να τον στρέφουμε υπέρ της ζωής και των Αξιών της.

     Ανεκτίμητη, όπως πάντοτε και η συμβολή της Συνασκουμένης Δέσποινας Μπόνου, σταθερής συνεργάτιδος του Αρχηγού μας, η οποία υπεστήριξε σε πολλές φάσεις τις ανάγκες των γυρισμάτων.

     Σήμερα ο νεαρός εκπαιδευόμενός μας Βασίλης, υπό την συνεχή καθοδήγηση του Αντώνη, τόξευσε on camera και εν κινήσει με επιτυχία, αποδεικνύοντας ότι τα φύσει εμποδιζόμενα άτομα, ακόμη και σε μία απαιτητικότατη πολεμική τέχνη, μπορούν να διατηρήσουν αξιοπρόσεκτες ικανότητες! 

     Η ευστοχία των τοξεύσεων του Βασίλη καταγεγραμμένη στον φακό του εξαιρετικού εικονολήπτη έπεισε και τον πλέον επιφυλακτικό για την ορατήν ωφέλεια της Έφιππης Τοξοβολίας, ακριβώς όπως η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" επιδιώκει να την καταδείξει.

     Και μετά τις ατομικές του τοξευτικές εξόδους, ο Βασίλης μας επανέλαβε τις τοξευτικές εξόδους σε Ναϊτικήν ίππευση με τον Αρχηγό της Ομάδος μας.

     Βαθύτατα συμβολική η Ναϊτική ίππευση στη Σχολή μας, παραπέμπει στην πενία των Ελλήνων Στρατιωτών της Δύσεως που αποτελούν τα δικά μας ινδάλματα και οι οποίοι παραμένουν άγνωστοι στη χώρα υπέρ της οποίας πρώτοι επανεστάτησαν τον 18ο αιώνα, απελευθέρωντας και το πρώτο Ελληνικό έδαφος από τον Οθωμανικό ζυγό, ενώ άφησαν πίσω τους τον πολεμικό θεσμό του ελαφρού Ιππικού και των Ουσάρων ως παγκόσμια ιππική κληρονομιά!

     Μάλιστα, οι τοξεύσεις του Βασίλη ήσαν τόσο σταθερές ώστε ο κ. Vincent McLean αισθάνθηκε αρκετή σιγουριά ώστε να κάνει τις λήψεις του πλάι ακριβώς από τον στόχο, κάτι που εγκυμονούσε κινδύνους για την ακεραιότητά του, διατηρώντας το χαμόγελό του ενώ απολάμβανε τον Βασίλη μας!

       Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος των επιδείξεών του, ο αγαπημένος μας Βασίλης υποκλίθηκε στον Ίππο αναγνωρίζοντας την πρωταγωνιστικότητά του στη ζωή μας και στο έργο μας, όπως κάθε "Έλληνας Κένταυρος" συναισθάνεται, αενάως ευγνώμων προς το πλάσμα που μετέφερε στην ράχη του τον ανθρώπινο Πολιτισμό! Και, όπως λέει και ο Ιδρυτής των "Ελλήνων Κενταύρων", δει δε Παιδείας του Ήθους, μιας Παιδείας της οποίας φορείς είναι όλα τα Μέλη αυτής της Ομάδος.

     Στο τέλος ο Αρχηγός της Ομάδος και υπό τον πλήρη ενθουσιασμό όλων των παρόντων αγκάλιασε τον Βασίλη και τον συνεχάρη, μεταφέροντάς του την εμψύχωση για την συνέχιση της αυτοπεποιθήσεώς του και της βελτιώσεως του ενστίκτου του.

     Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Vincent McLean, βρίσκεται στην Ελλάδα ειδικώς για τα γυρίσματα της Σχολής μας επιστρέφοντας από τους προσφάτως διοργανωθέντες Εφιπποτοξοτικούς Αγώνες στο Syndirgi της Τουρκίας, ενώ, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων θα επιστρέψει στην πατρίδα του. 


Πλήρες Φωτογραφικό Λεύκωμα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.