Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2021

ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΙΠΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ

 

ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΙΠΠΟΥ 

ΜΕ ΤΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ


     Στη Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" προέχει η  α σ φ ά λ ε ι α  των μαθημάτων και σήμερα που ο Ίππος μας έπρεπε να υποδεχθεί στη ράχη του, μαζύ με τους μαθητές του κι ένα ...τσεκούρι, δεν παραλείψαμε να τον εξοικειώσουμε επιμελέστατα με το νέο, αυτό, αντικείμενο, προλαμβάνοντας τις επικίνδυνες αντιδράσεις του Ίππου που θα μπορούσε το τσεκούρι να του προξενήσει από το σχήμα, τις αντανακλάσεις του μετάλλου του, την οσμή του κλπ κλπ.

     Καίτοι κατ΄ αυτή την εξοικειωτική διαδικασία τηρήθηκαν όλες οι προϋποθέσεις που ισχύουν και για την εξοικείωση του Ίππου με το Τόξο, εν τούτοις, εν προκειμένω, υποχρεούμεθα να σταθμίσουμε επιπλέον κινδύνους όπως αυτόν των αντανακλάσεων του μετάλλου λόγω του ηλιακού φωτός αλλά και της ιδιαίτερης επικινδυνότητος του τσεκουριού (εν συγκρίσει προς το Τόξο) στην περίπτωση της ανάγκης αιφνιδιαστικής απορρίψεώς του από τον Ίππο και όχι, βεβαίως, μιας στοχευμένης εκτινάξεώς του.

     Εν τοιαύτη περιπτώσει, ένα Τόξο είναι σχετικώς ακίνδυνο για την ακεραιότητα του Ίππου διότι ακόμη και εάν το, αιφνιδιαστικώς, απορριπτόμενο Τόξο ακουμπήσει τον Ίππο το αποτέλεσμα δεν θα είναι τόσο επικίνδυνο όπως θα είναι εάν ένα αιφνιδιαστικώς απορριπτόμενο τσεκούρι, με κόψεις και αιχμές, αγγίξει οπουδήποτε τον Ίππο. Συνεπώς και κατά την εξοικείωση όπως και κατά την έφιππη χρήση του τσεκουριού, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί.

     Με έμφαση, λοιπόν, στη "στρογγυλή κίνηση", κατ΄ αρχήν, "δείξαμε" το υπό εξοικείωση αντικείμενο στον Ίππο και χωρίς βιασύνη τον αφήσαμε να το παρατηρήσει.

     Η εξοικείωση, όπως πάντα, έγινε σταθμίζοντας όλα τα πιθανά σενάρια από το έδαφος και κατόπιν, υπό αυστηρήν επιτήρηση, από την ράχη του Ίππου.

     Η μεθοδικότητα που πάντοτε τηρούμε σε παρόμοιες περιπτώσεις κι εδώ συνέβαλε ώστε ο Ίππος να δεχθεί ένα νέο αντικείμενο στην καθημερινότητά του με εγγυημένη την ασφάλεια της ιππεύσεως. Κι αυτή η μεθοδικότητα απέφερε και πάλι τους καρπούς της!


ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.