Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021

ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΤΥΜΠΑΝΟ

 ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΤΥΜΠΑΝΟ


     Η κροτοφοβία αποτελεί μιαν ακόμη αρνητική παράμετρο η οποία καθιστά την συμπεριφορά του φορέως της ακατάλληλη για εργασία και στην περίπτωση των Ίππων, «πεδίο» επικίνδυνων αντιδράσεων.

     Βασικό, λοιπόν, μέλημα κάθε Ιππαγωγού και, δη, κάθε υπευθύνου Σχολής Ιππασίας, είναι η επίτευξη γενικής αφοβίας των Ίππων του και, βεβαίως, η υπέρβαση κάθε κροτοφοβικής αναστολής, ακολουθώντας ενδεδειγμένες εξοικειωτικές προσεγγίσεις με τον ενοχλούντα ήχο που προέρχεται όχι μόνον εκ του εδάφους αλλά και επάνω από τον ίδιο τον Ίππο.

     Στην προσπάθειά μας να διαθέτουμε έναν ιδανικό Ίππο, σήμερα ο Γλαύκος μας δέχθηκε την διαδικασία εξοικειώσεώς του με το τύμπανο, ένα εκπαιδευτικό μέσο προβλεπόμενο από την Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων"

     Το τύμπανο ενισχύει την αφοβία του Ίππου, αλλά και την αυτοσυγκέντρωση του Ιππέως, ενώ, παρέχει την δυνατότητα κατανοήσεως του ρυθμού στους βηματισμούς του Ίππου, γνωρίζοντας ότι η Ιππασία είναι ρυθμός.

     Η μυητική διαδικασία άρχισε από το έδαφος με τον Γλαύκο μας να αφορμάται από την εμπιστοσύνη του προς εμάς και στην παρούσα περίπτωση, μη εμφανίζοντας καμιάν ανησυχαστικήν αντίδραση. 

     Ακολούθως, η εξοικείωση συνεχίσθηκε επί της ράχεώς του, με το ίδιο θετικό αποτέλεσμα. 

     Ο Γλαύκος, πράγματι, εξελίσσεται σε ιδανικόν Ίππο της Σχολής μας, αλλά και σε ιδανικό σύντροφο της Ομάδος μας.


ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.