Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

ΣΤΟ "ΤΕΝΤΩΜΕΝΟ ΣΚΟΙΝΙ" ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΜΑΣ ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ SLACKLINE

 ΣΤΟ "ΤΕΝΤΩΜΕΝΟ ΣΚΟΙΝΙ" 

ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΜΑΣ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ SLACKLINE


     Μια υπέροχη "εποχή" έχει ξεκινήσει εδώ κι ενάμιση χρόνο από την ...πρωτεύουσα της κινεζικής επαρχίας Χουμπέι, την Ουχάν, κυκλώνοντας στραγγαλιστικά τις κοινωνίες των ηλιθίων που πολέμησαν  Ε κ ε ί ν ο ν  που έφτασε, με προάφιξη ...αιώνων, για να τις σώσει... Έτσι, το παγκόσμιο αγαθό της ελαχιστοποιήσεως των πλεοναζόντων ηλιθίων μπαίνει, πια, από την "πίσω πόρτα", υπηρετώντας την φυσικήν οικονομία η οποία θέλει τους ευφυείς να επιβιώνουν συνεχίζοντας την ζωή κι ανάμεσα σ΄ αυτούς, ασφαλώς, οι "Έλληνες Κένταυροι"! Κι ενώ γύρω μας, οι εραστές της υποβοηθούμενης ευθανασίας αιωρούνται μεταξύ AstraZeneca, Pfizer ή ...ρωσικού όσο κάποιοι άλλοι προβληματίζονται για την υπεροχή των 9mm έναντι των 0.45in, εμείς επιλέξαμε, χωρίς άλλη σκέψη, το "ευ ζειν", με υγεία, ισορροπία και καθαρό οξυγόνο! Γι αυτό και μαζύ με τους Ίππους, τα Τόξα και τα λοιπά "όπλα" της ευζωίας μας, πλάι στο "τεντωμένο σκοινί" μιας επισφαλούς χαμοζωής στην οποία καταδικάζεται ο μέσος σημερινός κοινωνάνθρωπος, εμείς τεντώσαμε τον δικό μας ιμάντα ...ισορροπίας και καλέσαμε κι έναν απ΄ τους καλύτερους Εκπαιδευτές του είδους να μας δείξει τα πρώτα βήματα επάνω στη νέα επιφάνεια προόδου που ξεκινάμε να κατακτήσουμε!

     "HYBRID Slacklines" ο εξοπλισμός μας και ο κ. Χρήστος Μωραίτης ο Εκπαιδευτής μας.

     Από τους καλύτερους ο κ. Χρήστος Μωραίτης και από τον κύκλο του αγαπημένου μας, επικεφαλής της "Hellas Canyon", Γιώργου Ανδρέου, με λίγα λόγια και πολύ πράξη μας κατέστησε "κοινωνούς" του "ιμάντος" και για περισσότερο από δύο ώρες, έκανε τον καθέναν από μας να σταθούμε και να βαδίσουμε σε μία τόσο στενή επιφάνεια που, αρκετά εκατοστά πάνω από το έδαφος, ταλαντεύονταν σε κάθε μας βήμα περιμένοντας να ηρεμήσει από το ...πίσω μας πόδι. 

     Διεξοδικότατος ο Εκπαιδευτής μας, ξεκινώντας από την σαφή επεξήγηση της διαδικασίας του στησίματος του ιμάντος και τις προϋποθέσεις ασφαλίσεώς του προς αποφυγή δυσαρέστων.

     Κύριος του γνωστικού του αντικειμένου ο Εκπαιδευτής μας δεν παρέλειψε καμία λεπτομέρεια αναφορικώς με τα "προδιαδικαστικά" απαραίτητα, ενώ τον παρακολουθούσαμε όλοι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον κρατώντας και οπτικοακουστικές "σημειώσεις", ενώ εκείνος στερέωνε τον ιμάντα. 

     Αξίζει να σημειωθεί η αξιοπιστία και πλήρης ανταποκρισιμότητα του υλικού της "HΥBRID Slacklines" καθ'  όλη την ημερίδα με την μαζική συμμετοχή τόσων διαφορετικών σωματοτύπων, ηλικιών κλπ.

     Μεταδοτικότατος, από το "α" μέχρι το "ω" ο κ. Χρήστος Μωραίτης στάθηκε δίπλα στον καθένα μας μέχρι να μας δει να ...σαλτάρουμε στον ιμάντα και να βαδίζουμε σωστά πάνω σ΄ αυτόν, ακόμη κι ο πλέον επιφυλακτικός εξ ημών των, κατά κανόνα, ασυγκρατήτων!

     Και, σήμερα, πρώτη φορά, όλοι βαδίσαμε με ελεύθερα χέρια χωρίς έξωθεν υποστήριξη.

     Άλλωστε, μετά από τόσες έφιππες κινητικές ασκήσεις, τόσα ορθοστάδην και εν κινήσει ορθοστάδην με ...τοξεύσεις, κανείς δεν ανέμενε τίποτε λιγότερο από τους "Έλληνες Κενταύρους". 

     Εκείνο που ..."οσμισθήκαμε" στη γενικότερην ατμόσφαιρα ήταν μια διάχυτη ...ντοπαμίνη λες και το γνωστό άτακτο παιδί της Ομάδος μας (ονόματα δε λέμε) εισήγαγε λαθραίως και πάλι τίποτε σαμπάνιες και "πότισε" ξανά τους παρόντες "ανεβάζοντάς" τους τη διάθεση...

     Όταν, μάλιστα, είδαμε και την Αγλαία μας να χορεύει ...συρτάκι επάνω στον ιμάντα θεωρήσαμε ότι οι υποψίες μας ήσαν βάσιμες.

     Παρατηρώντας όμως και Μέλη "υπεράνω υποψίας" με διάπλατα χαμόγελα να διασχίζουν τον ιμάντα λίγο πιο άνετα από πεζόδρομο με τραπεζοκαθίσματα του μετακορωναϊκού Θησείου, καταλάβαμε ότι η αιτία της περιρρέουσας ...ντοπαμίνης δεν ήταν ακόμη μία αταξία του συνήθους υπόπτου, αλλά το slackline του κ. Χρήστου Μωραίτη που άρχισε να μας γίνεται μεθυστικός εθισμός. 

     Σ΄ αυτή την ημερίδα και τα δύο φύλα φάνηκαν ισάξια αλλά και εξίσου πειθαρχημένα, ανακαλύπτοντας μια δεξιότητα το ίδιο ισορροπιστική για όλους.

     Σήμερα, χαρήκαμε όλους τους Κενταύρους να ξεπερνούν το "σκαλί" του "σταθερού βάθρου" που ισχύει ακόμη και για την κινητική Τοξοβολία, αναβαθμιζόμενοι στο ..."ίπτασθαι".

     Διότι, ο πραγματικός λόγος εισαγωγής του ιμάντος ισορροπίας (slackline) στην εκπαίδευση των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν είναι, βεβαίως, η παραγωγή απλών ισορροπιστών, αλλά η ανάδειξη Τοξοτών υψηλής ευστοχίας που έχουν αποενοχοποιήσει την αναγκαιότητα "σταθερού βάθρου" (σταθερής επιφανείας εδράσεως) προς επίτευξη ευστοχίας, κάτι που ήδη επιχειρούμε και στην "έφιππη κινητική τόξευση ορθοστάδην" η οποία, από καιρού, διδάσκεται στον στίβο Ιππασίας αφού, οι "Έλληνες Κένταυροι" επιδιώκουμε να διατηρούμε την αναγνώριση της, παγκοσμίως, καλύτερα οργανωμένης Ομάδος Έφιππης Τοξοβολίας που κερδίσαμε το 2012 στους διεθνείς αγώνες της Κίνας .

     Και τα "υποψιασμένα" Μέλη μας έχουν αντιληφθεί την εκπαιδευτική μεθοδικότητα της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων" βάσει της οποίας επιχειρείται η, εν τω βάθει χρόνου, ενίσχυση ήθους, χαρακτήρων και δεξιοτήτων, τηρουμένης της προγονικής "ρήτρας": Νους υγιής εν σώματι υγιεί!  

     Είμαστε δε ιδιατέρως ευτυχείς παρατηρώντας ότι οι εκπαιδευόμενοί μας αξιοποιούν το "λάκτισμα"  που λαμβάνουν από τις εκπαιδευτικές τακτικές μας επεκτείνοντάς το σε μία δυναμικότερη "στροφορμή" ανάλογη με τις απαιτήσεις του έργου του πραγματικού μαχητή.

     Έτσι, με χαρά είδαμε αξιόλογες σκηνές "επεκτάσεως" της σημερινής ισορροπιστικής διδασκαλίας στον εναλλακτικό στίβο (ιμάντα) ατομικής ασκήσεως τον οποίο, προνοητικώς, στήσαμε, παραλλήλως προς τον κύριο στίβο (ιμάντα) στον οποίο όλοι εισήχθησαν στην ισορροπία επί ιμάντος από τον Εκπαιδευτή μας κ. Χρήστο Μωραίτη.

     Από αυτό τον, δεύτερον, εναλλακτικόν ιμάντα "πέρασαν" όλοι και όλοι απέδειξαν ότι, όχι μόνο πρόσεξαν την διδασκαλία του κ. Χρήστου Μωραίτη, αλλά και την "απερρόφησαν" προσδίδοντάς της ..."επέκεινα" διάσταση.

     Και πρώτοι απ΄ όλους οι δύο (τέως και ...αεί!) Καταδρομείς μας, ο Μάνος (και με ...μπανταρισμένο το ένα χέρι!) κι ο Αντώνης που ξαναθυμήθηκαν Ρεντίνες, Μεγάλα Πεύκα κι άλλα τέτοια ...ξακουστά προς μεγάλη τέρψη του Ιδρυτή αλλά και άλλων Μελών της Ομάδος που τους θαυμάσαμε! 

      Μαζύ με τους Καταδρομείς μας και το θηλυκό 15χρονο "δυναμιτάκι" μας, η Χαρά, να μη μπορούμε να τη μαζέψουμε από τον ...στίβο μάχης! Αυτοί είναι οι "Έλληνες Κένταυροι"!

      Παρά το πνεύμα ευταξίας και άριστης οργανώσεως που χαρακτηρίζει τους "Έλληνες Κενταύρους" κάτι τέτοιες στιγμές απείθαρχης πρωτοβουλίας δεν μπορούμε παρά να τις χαιρόμαστε όσο κι αν θα έπρεπε οι αποτολμήσαντες να είχαν ζητήσει προηγουμένως, την άδεια του Εκπαιδευτή τους κ. Χρήστο Μωραίτη  για την ασφάλεια του εγχειρήματος.

     Έτσι, για να μη βρεθούμε σε κανένα ακούσιο και οδυνηρό...πρηνηδόν επί του εδάφους, ακούοντας ...παραληρήματα κινδυνολάγνων και λοιπών αρρωστοφοβικών!

     Βεβαίως, εμείς γνωρίζουμε καλώς το "Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ" αλλά, γύρω μας, μια κοινωνία αρρώστων αναμένει το μοιραίο διασωληνωμένη, εκλαμβάνουσα ακόμη και τον ιμάντα ισορροπίας ως ...σωλήνα! 

      Και με τον απόηχο αυτού του "Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ", μετά το πέρας αυτής της λαμπρής πρώτης εισαγωγικής ημερίδος στην διδασκαλία της ισορροπίας επί ιμάντος, διατελούμε ευγνώμονες προς τον Εκπαιδευτή μας κ. Χρήστο Μωραίτη για τα όσα σημαντικά μας δίδαξε με ασφάλεια, αλλά και υπερήφανοι προς όλους τους Συνασκουμένους, "Έλληνες Κενταύρους" οι οποίοι για άλλη μια φορά απεδείχθησαν αντάξιοι των ιδρυτικών προθέσεων αυτής της Ομάδος που οραματίσθηκε το ΝΟΥΣ ΥΓΙΗΣ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ και ...ισορροπημένω πνεύματι!


Πλήρες Φωτογραφικό Λεύκωμα ΕΔΩ

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.