Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

ΕΝΑ ΚΕΡΙ

 ΕΝΑ ΚΕΡΙ



ΕΝΑ ΚΕΡΙ

 

Ορθή η φλόγα του κεριού λικνίζεται

σά νάγια ορχούμενη στου σουραβλιού τους ήχους

αναρριπίζει κλέος, αντιφεγγίζεται

στα μάτια των εχθρών της μπήζει ήλους.

 

Ορθή η φλόγα του κεριού αναδύεται

το ζόφο σαβανώνει μ' ένα χάδι

κι ολόγυρα το μήνυμά της πέμπεται:

"Ένα κερί είν' αρκετό να σπάσει το σκοτάδι!"

[Μια μελοποίηση του Κωνσταντίνου Στυλιανου]


     Είναι πολύ σημαντικό ένα κερί στο σκοτάδι... Τόσο σημαντικό, όσο και το σκοτάδι που σε καλεί να ανακαλύψεις το ...κερί! Μια σχέση αμφίδρομα δημιουργική, χωρίς την οποία το φως δεν θα είχε καμιάν αξία! Σχέση που κάποτε υπαγόρευσε και την ίδρυση της Ομάδος των "Ελλήνων Κενταύρων" ως απάντηση σε ένα περιρρέον πολιτιστικό σκότος με γνώμονα την διακριτήν ανάδειξη του φωτός μέσα από το εύρος των δράσεών της!

     Τίποτε το σπουδαίο όταν λειτουργείς υπέρ αυτονοήτων! Και για τους "Έλληνες Κενταύρους", τίποτε το αιφνιδιαστικό, ούτε το σκότος, ούτε το κερί, παρά μόνον το φώς που διεκδικούμε να φωτίσει τους λογισμούς μας με τις γλαυκές ανταύγειές του.

     Όλες τούτες τις μετεικασματικές αντιμεταθέσεις θα προσπαθήσουμε να χαρούμε στην ειδικήν ημερίδα του δικού μας "Εσπερινού" που διοργανώνουμε σε λίγες ημέρες, με την βοήθεια πολλών ...κεριών και αφθόνου ...σκοταδιού για την υπερεπάρκεια του οποίου μεριμνά η δημοκρατία των διεφθαρμένων και που θα συνιστούσαμε σε όσους ενδιαφέρονται για την βαθύτερη Ενστικτώδη Τοξοβολία, να παρευρεθούν.

Υστερόγραφο:

     Σαν χθες (10/7/2020), ο μετρητής αναρτήσεων του Ιστολογίου μας, μας ενημέρωνε για 3.000 αναρτήσεις και, σήμερα, μας δείχνει 4.000 αναρτήσεις. Θα λέγαμε, 4.000 και όχι, απλώς, ένα ..."κερί", 4.000 κανονιοβολισμοί εκεί που τα πυροβόλα ...σιγούν κι οι "Έλληνες Κένταυροι", με ίδιες και μόνον δυνάμεις, παράγουμε μια δράση με εφαλτήριο την κορυφαία των Πολεμικών Τεχνών, την μόνη που απαιτεί συνεργασία δύο πλασμάτων για την επίτευξη νικηφόρου αποτελέσματος με ό,τι αυτό σημαίνει!  Κι αυτή η τετράκις χιλιοστή ανάρτησή μας δεν θα μπορούσε παρά να αναφέρεται στο σκότος και στο φως πού φέρει ο Εωσφόρος! Στον 18ο χρόνο συνεχούς λειτουργίας, λοιπόν, με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων στο Ιππευτήριο και στη Γραμμή Βολής και ...συνεχίζουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.