Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019


CUPA SERBAN CANTACUZINO 2019

 ΟΙ "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" 
ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΚΑΝΤΑΚΟΥΖΗΝΩΝ 


     Για 6η συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκε και φέτος το φεστιβάλ παραδοσιακής τοξοβολίας Cupa Serban Cantacuzino από την Οικογένεια Καντακουζινών στο αρχοντικό οικοδομικό συγκρότημα που διαθέτει στο κέντρο του Βουκουρεστίου Hanu lui Manuc.


     Σε έναν ιστορικό χώρο που δεν θυμίζει κέντρο σύγχρονου αστικού περιβάλλοντος και, αντιθέτως, σε μεταφέρει πίσω, στο κλίμα 200 και πλέον ετών, οι οργανωτικές συνθήκες δεν μπορούσαν παρά να είναι ιδανικές για την επιτυχή διεξαγωγή της εν λόγω εκδηλώσεως. 


     Και εδώ, στο πολύπαθο Βουκουρέστι που άλλοτε ονομάζονταν «το Παρίσι της Ανατολής», οι «Έλληνες Κένταυροι» και φέτος, για δεύτερη χρονιά, εξεπροσώπησαν την Ελλάδα μετά από ευγενή πρόσκληση της Οικογενείας των διοργανωτών Καντακουζηνών και με επικεφαλής της Αποστολής μας τον Αρχηγό των Παραρτημάτων Χαλκίδος και Σχηματαρίου, Εφιπποτοξότη Γ. Σταυριανόπουλο – Ιφικράτη.


     Στην εξαιρετικήν αυτή διοργάνωση, διεθνείς Τοξότες από την Ρουμανία, την Βουλγαρία, την Τουρκία και την Ελλάδα υπεβλήθησαν σε μία τοξευτική δοκιμασία με ευφάνταστους στόχους.


     Σ΄ αυτό το μονοήμερο αγωνιστικό τουρνουά όπου η συναδελφικότητα και όχι η ανταγωνιστικότητα ήταν το κυρίαρχο στοιχείο, μέσα στην αυλή των φιλόξενων Καντακουζηνών οι διεθνείς συμμετοχές ανέπτυξαν δεσμούς φιλίας και κατανοήσεως τοξεύοντας και ανταλλάσσοντας εμπειρίες μιας πολεμικής τέχνης η οποία μπορεί στο παρελθόν να σώρευε νεκρούς αλλά σήμερα βελτιστοποιεί τα διεθνή ήθη.


     Οι εμφανίσεις των συμμετεχόντων ήσαν, υποχρεωτικώς, εμφανίσεις μεσαιωνικής εποχής  ανάλογες με το όλο κλίμα της διοργανώσεως.


     Έτσι, οι πολύ προσεγμένες ενδυμασίες όλων των συμμετεχόντων εξέφραζαν το ιστορικό «κλίμα» της μεσαιωνικής περιόδου του λαού που εκπροσωπούσε ο κάθε συμμετέχων


     Ο Έλληνας εκπρόσωπος Ιφικράτης, όπως ήταν αναμενόμενο εκπροσωπούσε την εποποιία των Ελλήνων Στρατιωτών της Δύσεως με μιαν ανάλογην  ενδυμασία  ιστορικής ακριβείας η οποία, όμως, δεν ήταν και η πλέον εύχρηστη.


     Παρά ταύτα ο Ιφικράτης, καλώς εξασκημένος να καλπάζει και να τοξεύσει στη Κοιλάδα του Παραρτήματός του φορώντας ακριβώς την ίδιαν ενδυμασία, δεν δυσκολεύτηκε διόλου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της διοργανώσεως αφήνοντας άριστες εντυπώσεις. 



     Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας και Εφίππων Πολεμικών Τεχνών "Έλληνες Κένταυροι" ευχαριστούμε την ιστορικήν Οικογένεια των  Καντακουζηνών για την ευγενή πρόσκληση και λαμπρή φιλοξενία μας σε έναν χώρο ο οποίος φέρει σπουδαίες "μνήμες" από την εθνική μας Ιστορία!



Πλήρες Φωτογραφικό Λεύκωμα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.