Κυριακή, 9 Μαΐου 2021

"ΛΙΟΠΥΡΙ"...ΠΡΟΟΔΟΥ!

 "ΛΙΟΠΥΡΙ"...ΠΡΟΟΔΟΥ!


     Μπορεί να γινόμαστε κατακόκκινοι "αστακοί" από τον καλοκαιρινό ήλιο στη Κοιλάδα όμως, ο απολογισμός προόδου μετά από κάθε εκπαιδευτικήν ημερίδα μας αποζημιώνει πλήρως.

      Ίδια η ικανοποίηση και για σήμερα, υποδεχόμενοι τρεις νέους Συνασκουμένους, μιαν οικογένεια ποιοτικών πλασμάτων, απολαμβάνοντας και τους τρεις να ιππεύουν και να τοξεύουν θαυμάσια.

     Ανταπεξερχόμενοι με επιτυχία το εισαγωγικό ασκησιολόγιο και οι τρείς έδειξαν μιαν ιδιαίτερη ζωοφιλική "αντίληψη" που συμπίπτει με αυτή της Ομάδος μας.

     Άριστη ψυχολογία "επαφής" με τον Ίππο που φαίνεται όχι μόνον στον αναβάτη αλλά και στην κινησιολογία του Ίππου ο οποίος διατηρεί άνετην ισορροπία και διασκελισμούς στο φυσικό έδαφος..

     Εξαιρετική λεπτότητα στην χρήση των ηνιών έστω και εάν είναι δεδομένη η απουσία της βασανιστικής στομίδος.

     Αδιατάρακτη ισορροπία του αναβάτη και καμία ένδειξη εντάσεως σε οποιοδήποτε σημείο του σώματός του.

     Ηρεμία και θετική "αύρα" στην ατμόσφαιρα... και, καμία σχέση με τις φωνές και τις εντάσεις που επικρατούν, γενικώς, στα Ιππευτήρια. Με εκείνο το ..."δεν μπορώ!" που οι Εκπαιδευτές ακούνε συχνά από εκπαιδευόμενους γεμάτους ανασφάλεια... Σήμερα, όλοι μπορούσαν ...όλα!

     Όλα τα παραπάνω τα παρατηρήσαμε στους τρεις νέους Συνασκουμένους μας και τους χαρήκαμε παρατηρώντας να εκτελούν με άνεση το εξατομικευμένο ασκησιολόγιό τους.

     "Εξατομικευμένο" διότι τίποτε το "μαζικό" στη Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" στην οποία επιμένουμε στην ποιοτικήν εκπαίδευση, χωρίς βιασύνες!

     Κρατήσαμε το επίγραμμα της μπλούζας του νεαρού Ερμή "Love and Order" που το βρήκαμε ευστοχότατο για έναν κόσμο ισορροπημένο, διακρινόμενο έναντι του "κόσμου ανισορροπίας" της εποχής μας, ευχόμενοι να υλοποιηθεί από τις γενιές που έπονται των ατελών δικών μας.

     Και χειροκροτήσαμε και τους τρεις για τις σημερινές, πρώτες, επιδόσεις τους στο βασικό γυμνιππευτικό ασκησιολόγιο.

     Συνοδευόμενη από ένα κοινωνικότατο τετράποδο το οποίο φιλοξενεί ενώ αναζητά "ανάδοχο", η Μαίρη μας χάρηκε τη σκιά αναμένοντας να ιππεύσει.

     Παρ΄ όλο ότι είχε καιρό να ιππεύσει, η Μαίρη βρήκε και πάλι το καλό της κάθισμα και, κυρίως, την καλή της σχέση με τον τετράποδο Δάσκαλό μας δίνοντάς μας ωραίεςεικόνες τροχασμών.

     Και δε μπορούμε παρά να επισημάνουμε ότι η μόνιμη όρεξη του Ίππου η οποία δείχνει και την άριστη κατάσταση της υγείας του, κάτι που τον κάνει μονίμως να εκφεύγει του μονοπατιού και να επιλέγει την ...στάση και βοσκή στο ζουμερό γρασίδι, είναι για όλους μια διδακτική άσκηση ελέγχου διευθύνσεως, κάτι που ίσχυσε και στην περίπτωση της καλής μας Μαίρης.

     Φιλότιμη και η προσπάθεια της Βίκης η οποία, δυστυχώς, όταν ιππεύει διακατέχεται από τόσες επιφυλάξεις χωρίς να μπορεί να "δει" την αξιοπρεπέστατην "εικόνα" της ιππεύσεώς της. Υπερβολικά ευγενές και σεμνό πλάσμα η Βίκη ανυψώνει "αμφιβολίες" οι οποίες είναι υπερβολικές αλλά ...γι αυτό ιππεύουμε και βρισκόμαστε σε μιαν Ομάδα στην οποία υλοποιούμε το επίγραμμα της μπλούζας του νεαρού Ερμή, όπως το είδαμε παραπάνω, σε ένα ανθρώπινο περιβάλλον αλτρουισμού και χωρίς "ρωγμές" ιδιοτελείας ή ανταγωνιστικότητος!

      Ωστόσο, η Βίκη έκανε την μικρή αλλά σταθερή της υπέρβαση και σήμερα, επιβεβαιώνοντας με την πειθαρχία της ότι η επανάληψη είναι "μητέρα" της προόδου.

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.