Κυριακή 2 Μαΐου 2021

ΣΤΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΟΙΛΑΔΑ

 ΣΤΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΟΙΛΑΔΑ


     Στη λιόφυτη και λουλουδισμένη μας Κοιλάδα, πλέον, οι εκπαιδευτικές μας ...συνάξεις έχουν άλλη χάρη αλλά κι άλλες ...δυναμικές σε μία συνύπαρξη αξιαγάπητων χαρακτήρων, έναν εκ των οποίων γνωρίσαμε μόλις σήμερα, καλωσορίζοντάς τον στην Ομάδα μας.

     Αν και με πρόβλημα στο δεξί του χέρι από πρόσφατο σοβαρό ατύχημα, ο Νίκος, μας κέρδισε από τη πρώτη στιγμή με τον θετικό ψυχισμό του ο οποίος, αν και αφιερωμένος στην συμπαθέστατη τάξη των ερπετών, σήμερα έδειξε και ανάλογη αγάπη προς τον Ίππο, κάνοντας ένα επιτυχέστατο εισαγωγικό μάθημα με τον Αντώνη μας.

     Κι ενώ ο υπέροχος Γλαύκος, διώχνοντας ενοχλημένος έντομα με την ουρά του, ανέμενε την "ανάληψη καθηκόντων" ...αδέσποτος, παραπέρα, ο Νίκος έφερε σε πέρας την εισαγωγική διαδικασία του Κύκλου Προσεγγίσεως, ετοιμαζόμενος να εφιππεύσει.

     Παρά την αδυναμία του δεξιού χεριού του Νίκου, ο Αντώνης του υπέδειξε να δοκιμάσει εφίππευση δι εφάλσεως και τον βοήθησε να καταλάβει καλύτερα αυτή τη διαδικασία με ένα υποδειγματικό παράδειγμα, όπως όλες οι εφιππεύσεις δι εφάλσεως του Αντώνη.

      Και ο Νίκος μας χαροποίησε όταν τα κατάφερε με τη πρώτη, παρά το πρόβλημα του δεξιού χεριού του.

      Οι έφιππες διατατικές ασκήσεις του Νίκου ήσαν "taylor made" από τον Αντώνη ο οποίος είχε κατά νου και το τραυματικό πρόβλημα του χεριού και το περιεχόμενο του μαθήματος. 

     Σιγά-σιγά, ενσωματώθηκαν στο ασκησιολόγιο και οι ασκήσεις στροφών και διατηρήσεως της διευθύνσεως.

     Διορατικός ο Αντώνης, παρενέβαλε ασκήσεις "εργοθεραπευτικού" χαρακτήρος (για το χέρι) αλλά και για την "εμβάθυνση" του καθίσματος στις οποίες ο Νίκος ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο τρόπο.

     Έχουμε βαρεθεί να γράφουμε και να παρουσιάζουμε ικανούς εκπαιδευόμενους και, δη, αρχάριους, περιμένοντας, εις μάτην, επί δέκα έξι χρόνια, επιτέλους, να εντοπίσουμε και κάποιον που δεν θα τα καταφέρει, αλλά φαίνεται ότι, γενικώς, ο Άνθρωπος έχει "εγγεγραμμένη" στο DNA του τη σχέση με τον Ίππο, αποφεύγοντας να θεωρήσουμε το εκπαιδευτικό μας σύστημα "θαυματουργό"! Κάποτε, ελπίζουμε να το ξεκαθαρίσουμε...

      Εκ των αντιδράσεων του Γλαύκου βαθμολογίσαμε με "άριστα" την σχέση του με τον Νίκο και με τη βοήθεια του Αντώνη έφθασε για τον Νίκο κι η ώρα της Έφιππης Τοξοβολίας.

     Παρά την δεδομένη, πλέον, ικανότητα του Νίκου να τοξεύσει, πολύ φρόνημα ο Αντώνης τον "πέρασε" και μέσα από την διαδικασία του έφιππου χειρισμού του Τόξου, αναθέτοντάς του μερικές προσομοιώσεις ανοιγμάτων χορδής με προσεκτικήν επανατοποθέτησή της, μια διαδικασία που επιβεβαιώνει την διατήρηση καθίσματος και ισορροπίας κατά τον χειρισμό του Τόξου από τον αρχάριο.

     Κι εδώ ο Νίκος έδειξε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα σαν ...γεννημένος στη ράχη του Ίππου σε κάποια προηγούμενη ...ζωή κι έτσι ο Αντώνης του εμπιστεύθηκε και το βέλος, δίνοντάς του εντολή να τοξεύσει. Με το κλασικό, για όλους τους αρχαρίους, σφάλμα του ..."κυνηγού" (σκύβοντας προς την χορδή) ο Νίκος κατάφερε άριστες κινητικές τοξεύσεις και το δεξί του χέρι δεν έδειξε καμιάν "υστέρηση" παρά το ότι και η εγκαθίδρυση του βέλους και το άνοιγμα της χορδής και η άφεσή της προϋποθέτουν μιαν απαιτητική, σύντονη, λειτουργία. Είναι πια υπόθεση εξασκήσεως η αποφυγή του σφάλματος του "κυνηγού" και όλα δείχνουν ότι για τον Νίκο η Έφιππη Τοξοβολία είναι μια πολεμική τέχνη που τον περιμένει να την κατακτήσει.

     Η αφίππευση του Νίκου, το ίδιο δυναμική με την όλη "στάση" του στο μάθημα, ήταν ακόμη μια επιβεβαίωση των ικανοτήτων του ενθουσιάζοντας όσους τον παρακολουθούσαν, σπεύδοντας να τον συγχαρούν όπως του άξιζε!


     Ήταν ένα ακόμη άρτιο, εισαγωγικό, μάθημα Έφιππης Τοξοβολίας το οποίο δεν εισήγαγε, απλώς, έναν επιπλέον μαθητή στη πολεμική τέχνη μας, αλλά και πιστώθηκε στον αρχάριο Αντώνη τον οποίο χαρήκαμε ως έναν μελλοντικό Εκπαιδευτή με σωστά δομημένο εκπαιδευτικό curriculum, άριστη συμπεριφορά προς τον μαθητή, αλλά και μεταδοτικότητα, συνοδευόμενη από διαρκή παραστατικότητα και απουσία συμπτωμάτων ανίας ή κοπώσεως, δηλαδή, ό,τι πρέπει να χαρακτηρίζει έναν υπεύθυνο Δάσκαλο μιας κορυφαίας πολεμικής τέχνης όπως η Έφιππη Τοξοβολία και όπως αυτή "προσεγγίζεται" από τη Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων".  

     Αυτό ήταν το πρώτο τραυματισμένο "δεξί χέρι" της ημέρας αλλά όχι και το ...μόνο διότι, συμπτωματικώς, σήμερα είχαμε κοντά μας και το δεύτερο, επίσης, τραυματισμένο "δεξί χέρι", τον Μάνο, ο οποίος προσφάτως βρέθηκε με ένα ημιακρωτηριασμένο δάχτυλο από τροχαίο να μην πηγαίνει απευθείας στο χειρουργείο για τα περαιτέρω αλλά να προτιμά να πηγαίνει, προηγουμένως, στο σπίτι του για να ...ταίσει τα 18 αδέσποτα που συντηρεί και, κατόπιν, με το δάχτυλο "Κύριος οίδε...", να καταλήγει στο χειρουργείο, με όλους όσους τον ξέρουν να αποφεύγουν ακόμη ένα εγκεφαλικό από την γενναία, μεν, πλην, ρισκαδόρικη συνπεριφορά του! Υπερήφανοι όλοι μας, λοιπόν, για τον Μάνο, αλλά και σε διαρκή ...επιφυλακή...!

      Και ο Μάνος, παρά το ότι το δεξί του χέρι ήταν στον γύψο, εφίππευσε με άνετην έφαλση ως ...μονόχειρ ακροβάτης και με το μόνιμο χαμόγελό του διηύθυνε τον Ίππο του χωρίς καμία χειριστικήν υστέρηση.

     Πραγματικός στρατιώτης, δεν δείχνει να μπορεί να τον σταματήσει το ο,τιδήποτε και ο Γλαύκος, καθ΄ όλη την διάρκεια της ιππεύσεως του Μάνου δεν έδειξε ατέλειες μονόχειρος διευθύνσεως.

     Άτυχος, τέλος, ο Αντώνης μας κατά την έναρξη του μαθήματος του οποίου, ο τετράποδος Γλαύκος μας ως πλήρως ...ανθρωποποιημένος, απεφάσισε να λειτουργήσει ...συνδικαλιστικότατα και να θεωρήσει ως λήξασα την ...εργασιακή του υποχρέωση της ημέρας, επιμένοντας να επιστρέψει στον Σταύλο.

     Έτσι, παρά το σχεδιασμένο μάθημα βελτιώσεως του καλπασμού του Αντώνη, ουμανιστικώς φερόμενοι και παρά το ότι δεν παραβιάσαμε καθόλου το προβλεπόμενο δίωρο εργασίας του Γλαύκου μας, του επιτρέψαμε να αισθανθεί ικανοποίηση ...κοπάνας, για να τον ξαναγυρίσουμε στον τόπο εργασίας του προς αποφυγή υιοθετήσεως "κακών συνηθειών"!

     Όπως και να το κάνουμε, στην Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" όλοι θεωρούμεθα ισότιμοι και ο σχολικός μας Ίππος δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση, αντιμετωπιζόμενος ως συν-εργαζόμενος με όσα εργασιακά δικαιώματα αναγνωρίζονται και στα ...δίποδα, συμπεριλαμβανομένων και των ...καταχρηστικών της ...κοπάνας! Γι αυτό κι από το να καταπιέσουμε ένα πλάσμα σαν τον Γλαύκο (έστω και ως εργασιακό ...κοπανατζή) δεν διστάζουμε να αξιοποιήσουμε τον χρόνο μας με ό,τι ωφέλιμο, της φροντίδος της κόμης μας συμπεριλαμβανομένης, ειδικώς τώρα που αυξήθηκαν οι θερμοκρασίες!... 

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.