Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΜΑΘΗΜΑ!...

 ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΜΑΘΗΜΑ!...


     Χωρίς να έχει καμιά προηγούμενη εμεπιρία Ιππασίας ο Νίκος είχε την έμπνευση να συνοδεύσει την Μαίρη στο σημερινό της μάθημα χωρίς να γνωρίζει ότι στη Κοιλάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" τα πάντα είναι αιφνιδιαστικά και όλα καταλήγουν σταθερά στο καλύτερο αποτέλεσμα! Έτσι, ενώ περίμενε να δει την Μαίρη επάνω στον Ίππο άκουσε έκπληκτος τον Εκπαιδευτή να του λέει: "Εφίππευσε!" κι όταν ακούς τον κακό παππού που έχει και πλάι του την Ρία να σου λέει "Εφίππευσε!" είναι κάτι σαν να ακούς τον αποσπασματάρχη να λέει το "Επί σκοπόν, πυρ!".

     "Μα ξέρετε...εγώ δεν έχω ξανανέβει ποτέ σε άλογο..., εγώ δεν ξέρω Ιππασία..." ψιθύρισε ο έκπληκτος Νίκος, αλλά βλέποντας το αγριεμένο μάτι του αμίλητου Εκπαιδευτή, την ανάγκη φιλοτιμία ποιούμενος, γύρισε κι εφίππευσε δι εφάλσεως χωρίς δεύτερη κουβέντα καταχειροκροτούμενος από όσους τον παρακολουθούσαν! Κάπως έτσι την πατάνε τα αθώα παιδιά που δεν ξέρουν που τα οδηγεί ο δρόμος τους...

     Και ο Νίκος δεν αντιμετωπίσθηκε ως επισκέπτης και αρχάριος αλλά ως κανονικότατος εκπαιδευόμενος ο οποίος σήμερα θα παρακολουθούσε μάθημα τροχασμού με ...έφιππο ακοντισμό και δεν το συζητάμε ότι τα κατάφερε σαν να ίππευε συνεχώς, τουλάχιστον, ένα τετράμηνο!

     Το πως βρήκε το ασφαλές κάθισμά του, το πως έθεσε σε κίνηση τον Ίππο του και πως τον διηύθυνε σε βάδην και παρατεταμένο και γρήγορο τροχασμό κρατώντας και τους δύο προσομοιωτές (ακόντια) είναι κάτι που δεν το 'βρε και δεν το 'πε κανένα στόμα, ή μάλλον, αυτή η μόνιμη συνοφρύωση του Εκπαιδευτή και το "γυρισμένο" μάτι του θα μπορούσαν να πουν...

     Πάντως ο Νίκος, σήμερα στην πρώτην επαφή του με τον Ίππο, κυριολεκτικώς, απέδειξε ότι ο Έλληνας έχει μοναδική σχέση με τον Ίππο και την Ιππική και δεν "κόλλησε" σε κανένα απολύτως σημείο του μαθήματός του! Εύγε Νίκο!

     Τώρα που πάμε στα καλύτερα, να το ξέρετε όλοι, ΟΛΟΙ όσοι μας πλησιάζουν για τον οποιονδήποτε λόγο θα υποχρεώνονται να ιππεύουν  ακόμη κι η γιαγια με το γωνιακό μίνι μάρκετ! Και για όσους έχουν αντιρρήσεις ο Εκπαιδευτής ξέρει να συνοφρυώνεται και να γυρίζει το μάτι του ανάποδα ώστε να τους βλέπει όλους ευτυχείς πάνω στον Ίππο! Άσε που έχει και την αβάντα της Ρίας. Όχι, παίζουμε! 

     Αυτό το μάθημα απέδειξε ότι η εκπαιδευτική εμπειρία της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων" είναι, προ πολλού, ασφαλέστατη κι επαρκέστατη, μπορώντας να κάνουμε θαύματα. Κι η ευχαρίστηση στο πρόσωπο του Νίκου μετά από αυτή την επεισοδιακή του εμπειρία είναι η καλύτερη ενθάρρυνσή μας!

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.