Παρασκευή, 7 Μαΐου 2021

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗ ΚΟΙΛΑΔΑ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗ ΚΟΙΛΑΔΑ 


     Καλοκαίρι στη Κοιλάδα και, πλέον, ξέρουμε ότι θα πρέπει να παίρνουμε μέτρα προστασίας του Ίππου μας, αλλά και δικά μας.

     Η οργανωτική μας υπεύθυνη, η καλή μας Αγλαία θα πρέπει να σταθμίσει πλέον τις υψηλές θερμοκρασίες υπολογίζοντας ότι σε κάθε δίωρο μπορούν να ιππεύουν μόνον 4 (αυστηρώς τέσσερα) άτομα. Ο Εκπαιδευτής προσφέρεται ευχαρίστως ώστε να διεξάγονται μαθήματα καθημερινώς, αλλά για τους λόγους που προανεφέρθησαν είναι περιοριστικός ο αριθμός των ατόμων που θα ιππεύουν στο δίωρο.

     Η εκτέλεση των ασκήσεων από τους εκπαιδευόμενους θα πρέπει από όλους να γίνεται χωρίς χρονοτριβές ώστε να μην κουράζεται ασκόπως ο Ίππος μας και για τον λόγον αυτό όλοι θα πρέπει να είμαστε συνεχώς αυτοσυγκεντρωμένοι και συντονισμένοι με τον Εκπαιδευτή.

     Εν αντιθέσει με ό,τι πιστεύουν πολλοί, η μαύρη ενδυμασία προστατεύει πολύ καλύτερα από τα λευκά υπό περιβαλλοντικές συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών στις οποίες το καπέλλο είναι απαραίτητο, όσο και τα ανθηλιακά στα μέρη του σώματος που είναι εκτεθειμένα, ενώ απαράδεκτα είναι τα σόρτς, έτσι κι αλλιώς ακατάλληλα για την Ιππασία και εκτός δεοντολογίας αμφιέσεως Ομάδος. Οπότε, η ενδυμασία της Ομάδος, ένα καπέλλο και ανθηλιακό, είναι τα απαραίτητα μέτρα προστασίας μας μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, κάτι που θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπ΄ όψη από τώρα.

     Καλόν είναι να έχετε μαζύ σας πόσιμο νερό. Αν στο θερμός σας ρίξετε μισό λεμόνι με μερικές σταγόνες στέβια, το πρωί θα πάρετε μαζύ σας ένα υπέροχο ρόφημα που ξεδιψάει και αναζωογονεί ενώ ρυθμίζει αμέσως και τον στομαχικό φόρτο σας.  Είναι μια συνταγή δοκιμασμένη και το ίδιο, μισό λεμόνι μπορείτε να το αφήσετε για τρεις έως πέντε ανανεώσεις νερού.

     Φροντίστε για εύκαμπτα, καθαρά, αθλητικά υποδήματα που απαιτεί η φύση των μαθημάτων μας. Πέλματα σιλικόνης λ ε π τ ά  (αποφεύγετε τα χονδρά) βελτιώνουν την αίσθηση βαδίσματος αλλά και την ανακούφιση του ποδιού ειδικώς για όσους κινούμεθα σε φυσικό έδαφος Φροντίστε το παντελόνι να καλύπτει τα υποδήματα ακόμη και τα κορδόνια ώστε να μην επιτρέπεται στα επικίνδυνα άγανα να κολλάνε στα κορδόνια σας και να σας δυσκολεύουν, κατόπιν να αφαιρέσετε τα υποδήματά σας. Τα άγανα αποβάλλονται εύκολα ένα προς ένα από το κάτω μέρος των μπατζακιών ενός παντελονιού και δεν υπάρχει κίνδυνος να σκορπιστούν μέσα στο σπίτι.

     Αυξημένος είναι και ο κίνδυνος των κροτώνων (τσιμπουριών) που, συχνά, πλήττουν και τον άνθρωπο. Είναι απαραίτητο να μελετήσετε τη σχετική μας ανάρτηση, εδώ.

     Απαραιτήτως οι κυρίες να έχουν στερεωμένα τα μαλλιά τους κότσο, διότι κατά το καλοκαίρι, δεν είναι μόνον λόγοι ασφαλείας για τους οποίους τα μαλλιά δεν πρέπει να πέφτουν στα μάτια αλλά και αποφυγής υπερθερμάνσεως του μετώπου.

      Μη διστάσετε να αναφέρετε .αμέσως στον Εκπαιδευτή σας κάθε αίσθηση κοπώσεως, ζάλης, πνευστιάσεως (λαχανιάσματος) ή οιασδήποτε άλλης ενοχλήσεως κατά την διάρκεια ενός μαθήματος. Αγνοώντας την ενόχληση μπορεί να επιβαρύνετε μια κατάσταση εν εξελίξει με σοβαρές συνέπειες. Και, ειδικώς, για την αποφυγή της πνευστιάσεως αλλά και της καλύτερης οξυγονώσεως προς διατήρηση της υγείας μας ΔΕΝ ΦΟΡΑΜΕ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣ, όπως δεν χρησιμοποιούμε ανεξέλεγκτα και αντισηπτικά τα οποία καταστρέφουν την φυσική χλωρίδα του οργανισμού μας αρρωσταίνοντάς μας! Κι αν μας ρωτήσει κανείς αν είμαστε γιατροί θα του απαντήσουμε όχι, επιλέγοντας, απλώς, να είμαστε υγιείς και όταν θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι δεν έχουμε πυρετό δεν καλούμε καθηγητή της Παθολογίας για να μας βάλει θερμόμετρο!

     Καλή απόλαυση της καταπράσινης Κοιλάδος μας η οποία θα φροντίσει για την υγεία μας καλύτερα από κάθε ...λοιμωξιολόγο, όπως μας φροντίζει πάντα, χειμώνα καλοκάιρι, συνεχώς εδώ και δέκα έξι χρόνια!

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας "Έλληνες Κένταυροι", έχει την καταγωγή της στον Οργανισμό "KASSAI" με Δάσκαλο τον ίδιο τον παγκόσμιο Πρωταθλητή Kassai Lajos,  λειτουργεί από το 2005 με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων, είναι Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Έφιππης Τοξοβολίας (W.H.A.F.) και έχει τιμηθεί με δύο πρώτα παγκόσμια βραβεία και πολλές διακρίσεις.

Η Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" δεν εισπράττει χρήματα και, βεβαίως και η Τοξοβολία προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας, ενώ τους παρέχονται και Τόξα (κατασκευής "KASSAI").

Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" παρέχει στα Μέλη της μια πολυσχιδή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση η οποία αποβλέπει στη δόμηση χρηστών και δυνατών χαρακτήρων!

Οι τακτικές Προπονήσεις διεξάγονται στους Αμπελοκήπους (κέντρο) και την πρόσβαση στον προπονητικό χώρο εξυπηρετεί η μπλε γραμμή του μετρό, στάση "Αμπελόκηποι".

Aνεξαρτήτως του περιορισμένου του χώρου, μπορούμε όλοι να προπονούμεθα κατόπιν συνεννοήσεως στο 6977764737 ορίζοντας, όπως καθένας ευκαιρεί, ημερομηνία και ώρα, τουλάχιστον 24 ώρες πριν. Αυτό επιτρέπει τον καλύτερο συνδυασμό Συνασκουμένων με την καλύτερη σχεδίαση προπονητικού προγράμματος.

Πλην των νεοπροσερχομένων, όλοι υποχρεούνται να αποδέχονται το Καταστατικό της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", τον Κανονισμό Λειτουργίας της Ομάδος, να φέρουν την προβλεπόμενη αμφίεση των "Ελλήνων Κενταύρων" και να τηρούν τις οδηγίες των Εκπαιδευτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.